Elektroniczne gadżety, w które warto zainwestować przy dziecku

Paula moja córka miała szumienia i ogólnie jej go włączałam. Ciężko mi teraz powiedzieć czy działał. Tak naprawdę najlepszy był dla niej okap kuchenny. Aż w szoku byłam bo on najbardziej ją uspokajał ;) w dzień najlepiej spało jej się przy włączonym okapie. Teraz ceny szumisiów są chyba niższe i jest ich większy wybór. Są też takie mniejsze. Także warto spróbować. 

U nas w wyprawce znalazły się: sterylizator do butelek, termometr, podgrzewacz do butelek, monitor oddechu i nebulizator. W planach jeszcze jest laktator, ale jeszcze nie kupiony. 

Podgrzewacz do chusteczek.

Detektor oddechu.

Aspirator do noska 

Podgrzewacz do butelek (dostaliśmy  do testowania) I okazał  się 10/10.

Inhalator

słyszałam wiele opinii że podgrzewacza do chusteczek nie warto kupować 

a ja właśnie dużo opini słyszałam, że ten podgrzewacz do chusteczek to super sprawa;p

Ja pierwszy raz słyszę o podgrzewaczu do chusteczek ;) trochę mnie to zdziwiło ;) 

MamaEm a widzisz ro trafiłyśmy na inne mamy :) 

Szczerze przyznam , że raczej bym się nie skusiła na taki podgrzewacz do chusteczek ;) akurat mi wydaje się naprawdę zbędny ;) 

Z tych, które są wymienione w temacie mamy:
laktator, sterylizator, termometr, podgrzewacz do butelek, nawilżacz powietrza, monitor oddechu.
Najbardziej przydatny dla mnie jest laktator i sterylizator, gdyż jestem mamą kpi. Sterylizator bardzo ułatwia życie, nie muszę się martwić wyparzaniem butelek tylko wrzucam je, włączam urządzenie i mam to z głowy.

Dla mnie najbardziej przydatny okazał się laktator i nawilżacz powietrza

Zdecydowanie laktator elektryczny. Z początku miałam ręczny , masakra dużo straconego czasu .

2 polubienia

Oj taak, elektryczny to ogromna wygoda w porównaniu do ręcznego

2 polubienia

Ratownik medyczny w szkole rodzenia polecał nam kupić monitor oddechu.

Aspirator elektryczny , bujaczek i sterylizator z podgrzewaczem

My kupiliśmy i jakoś jestem spokojniejsza kiedy mały przy nim śpi. Chociaż wiadomo, to tylko urządzenie, które zawsze może zawieść.

Nawilżacz powietrza , termometr elektroniczny, i aspirator do noska

Nawilżacz powietrza, laktator elektryczny

Jeśli ktoś przy kp chce móc odciągać pokarm i podawać butelką to zdecydowanie laktator. Ja od siebie powiem że dla mnie strzałem w dziesiątkę jest niania elektroniczna, jestem spokojna widząc jak młody śpi i nie muszę co chwilę biegać i sprawdzać czy wszystko ok.

Tym razem przy drugimi dziecku na pewno zdecyduje się na nianię z kamerką :wink:

U mnie musy have to niania , laktator, sterylizator