Fotelik samochodowy

U nas był Kinderkraft XPEDITION 2 i-Size na obrotowej bazie. Byliśmy baardzo zadowoleni, dodatkowe wkładki, pozwalały dopasować fotel do rozmiarów dziecka.

W sklepie „tylem” wypożyczają właśnie ten fotelik na pierwsz 3 tygodnie, a potem dopasowują nowy fotelik i pod dziecko i pod samochód. Cena fotelika jest obniżona o cenę wynajmu swandoo. Też fajna opcja

Polecam avionaut pixel pro jest lekki i wygodny w użytkowaniu, ma wkładki dzięki którym dostosować można fotelik do dziecka wzrostu.

1 polubienie

Nam w sklepie mówili, że foteliki Avionaut są źle wyprofilowane…

Nie maja regulalcji z tylu na bazie. Dlatego nie beda pasowaly do wszystkich aut. W 3 rożnych sklepach polecano (wiadomo musza) ale dopiero w ostatnim Pani nam.powiedziala że dopoki nie zmierzy do auta to nawet nie ma sensu żeby Nam o.nim opowiadala bo moze sie okazać ze nic z tego.
Mielismy britaxa wcześnsiej i on jest regulowany na bazie także bedzie pasowal do wiekszosci aut.

Nie no my od razu poszliśmy do sklepu, w którym mierzyli fotelik do auta. Pani nic nie mówiła o regulacji na bazie, a o wyprofilowaniu fotelika

Znajomi u Nas mają/mieli i brat meża nosidelka z Avionaut i opienie pozytywne. Dzieci zdrowe :slight_smile:

Żartujesz ? Kto taki mądry hahah

Sprzedawca. Nie wiem w sumie my też mieliśmy na początku Avionaut i szybko poszedł w odstawkę. Ani my nie lubiliśmy z niego korzystać, ani nasze dziecko nie bywało w nim zadowolone. Później wzięliśmy baby safe i Swandoo i córka jeździ spokojnie

Nam w sklepie z fotelikami doradzono obrotowy joie signature 360 i z czystym sercem mogę polecić. Stosunek jakości do ceny super.

On nie jest przesadnie duży ?

Tak naprawdę co sklep - to inne "najlepsze " foteliki. Przeszlismy z meżem po kilku sklepach dzieciecych i w kazdym co innego. Ten nie ma tego, tamten tamtego… itd. :slight_smile:

Mieliśmy i byłam bardzo zadowolona, plus za lekkość konstrukcji. Czytałam o nim w internecie, ale w sklepie pierwsze co jak powiedziałam co mam upatrzone pan sprawdził kąt nachylenia kapap w aucie i fajnie bo to nosidło na bazie u nas idealnie pasowało

Taki wlasnie kupilismy dla drugiego dziecka :slight_smile:
Pierwszy Synek wazyl 4kg przy wyjsciu ze szpitala. Mielismy britaxa… ja po cc dlugo nie bylam w stanie go nosic. Samo nosidelko już ważylo. Ale ogolnie Maly ladnie w nim spal. Problemow nie bylo. Za to kolejny fotelik do bazy - tragedia. Musielismy kupic inny w koncu.
Takze teraz szukalismy czegoś lekkiego.

Ale Ty mowisz o łupinie? Bo wpisujac tą nazwe to tylko takie mi sie wyświetlają, a ja szukam kolejnego po lupinie

Hej , to mocno zalezy jakim autem sie poruszasz, bo nie kazdy fotelik bedzie pasowal. Trzymalam corke krotko w lupinie bo darla sie nieziemsko- srednio wygodny fotelik mielismy.
Drugi fotelik jaki mielismy to Maxi-Cosi Pearl 360 Pro. Jest obrotowy co przy dlugich podrozach bylo pomocne albo przy wkladaniu do auta. Jest z wkladka niemowleca wiec corka mogla w nim lezec, jest razem z isofix i sluzyl nam rzeczywiscie 4.5roku - corka raczej z tych drobnych.

My mamy Cybex Atos. Patrzymy na kilogramy, ale też na malucha. Nasz jeszcze nie siedzi, więc jeszcze trochę poczekamy z wymianą fotelika

Ahhh, mój błąd :see_no_evil: Przeczytałam, że chodzi o łupinę

Właśnie a do bazy od pixela pasuje kolejny fotelik więcej uważam że to na prawdę jest super pomysł na ten fotelik z bazą bo ułatwia życie przynajmniej u mnie tak jest :wink:

1 polubienie

Dokładnie ! Trzeba pamiętać że sprzedawcy mają często profity ze sprzedaży danej marki :slight_smile:

1 polubienie