Fotelik samochodowy

Zależy też jaki macie samochód. W sumie my pojechaliśmy na konsultacje i mogliśmy na żywo dopasować :wink:

Bo tak najlepiej- jechac do sklepu i przymierzać fotelik do auta :slight_smile:

1 polubienie

Dokładnie, bo potem można się zdziwić xd

Moja szwagierka dostała dwa foteliki od kogoś, i do jej samochodu wgl nie pasował jeden, i bardzo zła pozycję miało dziecko. A w drugim szelek nie dało się dobrze ściągnąć. Ale się tym nie przejmowała i tak ich używała.

1 polubienie

A no właśnie za dramo to i ocet słodki :roll_eyes::roll_eyes::roll_eyes::roll_eyes: a miała świadomość czym to grozi ? Jak tak wszem i obec ogłaszała to ja bym delikatnie zwróciła uwage i zapytała czy dołożyć do nowego aby dziecko miało wyodnie i bezpiecznie.

Podziwiam za odwagę takich ludzi.
Wiem, że czasem ktos moze.miec probleny finansowe itd. Ale przecież tu chodzi o bezpieczeństwo dziecka.

Miała świadomość, bo ja jej nieraz mówiłam. Problemów finansowych ona też nie ma. Nie wiem skąd takie podejście. Na szczęście córka już się przesiadła do większego. Który też dostały :crazy_face: ale ten jest fajny

2 polubienia

Ja pojechałam do sklepu i dopasowali mi, żeby pasował na dwa auta. Niestety przekładamy za każdym razem i jest to uciążliwe, ale zakup dwóch dobrych fotelików to już spory wydatek niestety.

1 polubienie

No mnie denerwuje mąż, bo niby można od 18 mscy przodem jeździć w foteliku, ale testy pokazują, że bezpieczniej jak nadludzi tyłem. I ja wożę tyłem, a on przodem, bo niby więcej widzi…

U nas od 18 też przodem bo inaczej syn wymiotował.

Ja tylko wożę młoda tyłem. Moj twierdzi że lepiej jej jak jedzie przodem bo więcej widzi i tak jest na moim bo chodzi o bezpieczeństwo córki :saluting_face:

1 polubienie

Moj Synek też jeździ przodem odkad moze. Jazda tyłem juz Mu przeszkadzala nawet jak siedzialm obok. Już nie chciał spać, zdarzaly się awantury. Potrafił przepłakać cala drogę do babci (godzina jazdy).
Chciałam, zeby jeździł tylem jak najdluzej ale noo czasem pewnych sytuacji nie przeskoczymy.

To mamy podobne zdanie w tym temacie :wink:

1 polubienie

w 8gwiazdek ci doradzą fotelik musi być dopasowany do dziecka jak i do samochodu żeby dobrze przylegał
kanapa kanapie nierówna tak samo fotelik
też kupiłam polecany fotelik i okazał się totalną klapa
i patrz żeby był tyłem do kierunku jazdy (jest bardzo bezpieczne)

1 polubienie