ja już nie patrzę tak na jakość , ale na ceny bo moje dzieci i tak zniszczą wszystko choćby poprzez plamy, a potem się wściekam, że nie idzie tego doprac, a dałam kupę kasy za ubranie ;/ u nas najgorzej jest z plamami bo nim wrócą z przedszkola to czasem tego nie idzie już doprać
Mazia w sumie to też prawda, bo z tymi plamami to różnie jest i faktycznie ciężko czasami coś doprać;/
Ja ostatnio kupiłam córce piękną sukienkę trochę kasy dałam, ale nie umiałam się powstrzymać. Jeden dzień była w niej w przedszkolu i nie mogę doprać plamy na środku ;/ no i szczerze teraz mi żal bo wydałam sporo kasy, a sukienka już nie jest wyjściowa
Mazia ja co powiem ze te plamy to zmora ;) ale wlasnie sie pojawiaja niestety i albo tkankna kiepska albo plama mocna a proszek znowu slaby;/
Moze sprobuj kkkardke w to miejsce naszyc albo kwiatek ;)
No z tymi plamami to przegwizdane.
Ja na bodziakach odkryłam i nie wiem od czego. Maly sam sobie ich nie zrobił
no właśnie jeszcze będę próbowała wybielaczem potraktować tą sukienkę bo mi jej strasznie żal
Ewentualnie faktycznie coś naszyć jak będzie coś pasować;p
A mydełkiem do odplamiania ? Domol albo Dr.Beckham (nie wiem jak to się pisze).
Buty dzieciece myjecie ręcznie czy wrzucacie do pralki ?
Karolina muszę spróbować bo dziś zauważyłam, że córka jeszcze rękawy załatwiła :D
femka, wrzucam do pralki :D:D
Ja zazwyczaj piorę ręcznie, bo boję, że się zdeformują te dziecięce.
też muszę chyba zainwestować w to mydełko...
MamaEm ja mydelka polecam 🙂 wiadomo-są plamy na które I one nie dadzą rady. Ale u mnie sprawdzają się.
Domol kupuje w rossmanie..Dr Beckham w biedrze. Miałam też vanish ale jakoś te 2 wcześniejsze lepiej mi się spisywały.
Ja miałam kiedyś galasowa mydełko nie wiem czy to to samo?
jak wpiszę w google galasowe mydło to wyskakuje mi dr. beckarmen domol i jeszcze jakieś, więc pewnie to zamienniki tylko inna firma, a działanie to samo
Mazia to pewnie to samo, tylko w innym opakowaniu:D
Pewnie tak 🙂
u mnie na plamy najlepiej działa wrzątek, ale to trzeba od razu zadziałać :)
Coś sama wypróbuje bo u.mnie na plamy nic nie działa:(
Bardzo uporczywe plamy najpierw traktuję mydełkiem galasowym, później zamaczam w odplamiaczu na kilka godzin i wtedy piorę - zazwyczaj to pomaga.