Gdzie warto jest polecieć z dzieckiem za granicę?

Zgadzam się, szkoda że piękne miejsca często psuje właśnie brak kultury… poza sezonem to zupełnie inny klimat

1 polubienie

Odświeżam temat ale w kontekście GRECJI. Chcemy zarezerwować sobie wakacje i szukamy jakiś ofert na all inclusive.
Macie może jakieś hotele na greckich wyspach (Kos Kreta Rodos) które poleciły byście na wakacje z 1.5 roczniakiem?

Byłam w Grecji i Turcji , oraz latem we Włoszech tam było totalnie za gorąco

My te kierunki znamy i wiem że zdecydowanie lepiej jest wybrać je we wrześniu

W Krecie ci nie polecę bo byliśmy nie zadowoleni ogólnie , na Rodos byliśmy w mega fajnym hotelu mega duży ale poziom naprawdę trzymał . Mitsis Rodos village .

1 polubienie

Dzięki :heart:
Właśnie my jak byliśmy w Grecji to byliśmy na kontynencie i też hotel był średni, zatrulam sie w nim i w ogóle standard mega poniżej więc teraz chciałbym lecieć gdzieś w polecane miejsca

O jezu najgorzej , to średnie wspomnienia w takim razie . Jak ja byłam na kontynencie ale to było z 8 lat temu to trafiliśmy też na średni hotel i słabe all inclusive

Uwielbiam Grecję, byliśmy na Krecie na Rodos i na Korfu i na pewno wybierając się na allinclusive celowałabym w 5 gwiazdkowe hotele, bo tam ten standard gwiazdek jest moim zdaniem mocno zaniżony i nie do końca odpowiada rzeczywistemu standardowi :laughing: co do poleceń nie polecę nic bo hotele mieliśmy spoko, ale spoko dla naszej dwójki , gdybyśmy się wybierali z dzieckiem to celowałabym w jakieś inne :grinning: a mamy w planach właśnie naszą pierwszą wycieczkę z niemowlakiem do Grecji więc chętnie poczytam polecajki!:grinning:

1 polubienie

Na Kretę zależy też na którą stronę myślicie lecieć. Ja byłam bliżej Heraklion, hotel Hersonisoss Village, bardzo ładny, bardziej to w sumie były takie domki w stylu greckim aniżeli hotel, dosłownie w stylu village, ale szczerze, to nie umiem powiedzieć, czy byłby też spoko na wakacje z niemowlakiem :hear_no_evil:

1 polubienie

Właśnie znajomi też było w takim niby fajny ale jak sobie zobaczyłam to on był super dla starszych dzieci bo zjeżdżalnie, atrakcje dla dzieci, a z takim maluchem to ja bym chciała basen może brodzik i bez schodów :sweat_smile:

Według mnie na podroż z dzieckiem super jest Grecja, Teneryfa i Madera. Teneryfa ma bardzo dużo fajnych hoteli typowo pod atrakcje dla dzieci.

Nam też marzy się Grecja, ale jakoś ciągle coś wypada…może w przyszłym roku w końcu się uda

Ja z kolei myślę że Turcja i Tunezja, też Egipt słyną z takich hoteli z aquaparkami

Ja do Egiptu bałabym się z dzieckiem lecieć , bo sama miałam klątwę faraona i było ciężko, a co dopiero jakby dziecko miało to złapać

@Mamamiski @magdap_96 odpadają hotele z aquaoarkiem bo to jednak będzie dalej maluch, 1.5 roku to nie dziecko na takie atrakcje więc moja ukochana Turcję sobie zostawiam aż będzie starsza, właśnie chodzi mi o hotele takie bardziej dla maluszków by było spokojniej, płasko dla wózka itd

@Magdallenka0897 powiem ci że niby tak jest że woli sie unikać tych krajów z tą kwestią wodna, aleee ja sie w gracji w hotelu 4* zatrulam, plus że pod koniec i że ja zawsze wożę ze sobą leki i że to było pod koniec sam jak byliśmy już po wycieczkach wszystkich i zwiedziliśmy już to co chcieliśmy

Dobrze że pod koniec… A pomogły Ci te polskie leki? Bo ja jak się zatrułam pierwszego dnia po samym makaronie z sosem, to nic na mnie nie działało :weary: Musieli mi kroplówkę podłączyć i dwa dni z głowy, bo leżałam w ich klinice …i do końca wakacji mogłam jeść tylko ryż, warzywa i owoce , więc Egiptu nie wspominam dobrze…

Za dzieciaka była w Egipcie i jeżeli ktoś nie ma obaw to też polecam, fantastycznie wspominam te wakacje bo było tyle tych wszystkich atrakcji, placów wodnych, zabaw z animatorami, naprawdę świetnie i stosunkowo tanio :grinning: ale trzeba wybrać odpowiednią porę roku bo w sezonie można się mocno przypalić na tym słoneczku :grinning:

2 polubienia

Do krajów typu Turcja ,Grecja polecam październik wtedy pogoda jest znośna . W Turcji i Grecji byłam we wrześniu i było za ciepło ,w Turcji też byłam raz w październiku i było idealnie ,woda w morzu ciepła ,dużo atrakcji dla dzieci ,ceny też nie wygórowane za na prawdę dobry standard . W Egipcie byłam kilka razy głównie zima i pogoda w lutym około 25 -28 stopni w styczniu i w grudniu trochę chłodniej ale też ciepło w miarę. Co do lotu to też są krótkie Grecja 2 h ,Turcja 3,5h,Egipt 4 h

Jakby się dobrze uważało, to nie ma tragedii. W końcu ludzie z niemowlętami również tam latają :sweat_smile:
Ja z kolei no chciałabym z niemowlakiem do Grecji, bo Grecja to taki kraj do zwiedzania, a niemowlak niekoniecznie będzie współpracował :rofl: myślę, że Turcja jest tu takim fajnym rozwiązaniem, ale w Grecji też się coś znajdzie, tylko że hotele wtedy już będą droższe

Ja byłam w Turcji kiedyś w czerwcu bo nie pomyśleliśmy z mężem żeby przesunąć wyjazd poślubny i sie okazało że najzimniejszy czerwiec trafiliśmy pogoda taka ok 28/30 at, nawet deszcz trafiliśmy