Hej, przeszukałam forum i znalazłam bardzo stare posty dlatego pozwolę sobie odświeżyć temat. Szczególnie, że to co się działo w danym szpitalu kilka lat temu, teraz może nie mieć odzwierciedlenia
Gdzie rodziłyście i czy byłyście zadowolone czy nie? Może jakieś miejsce, którego trzymać się z daleka. Może jakieś sytuacje na które warto uważać? Może gdzieś zachowali się niezgodnie z waszą wolą, albo poczułyście się źle? Stoję przed wyborem szpitalu ima mętlik w głowie.
Może miałyście prywatną położną i chcecie polecić jakieś nazwisko A może w trakcie porodu, gdy było już na prawdę ciężko, dyskretnie dorzucaliście coś położnym na zmianie w nadziei na lepsze podejście?
rozumiem…… bo zakładam że nie interesują Cię podróże po całej Polsce Ja jestem z południa więc tu nie pomogę bo wątpię byś chciała tak daleko jechać rodzic
Ja wybierałam po opiniach ,dobrym personelu , referyncyjnosci oraz dobrym jedzeniu przy pierwszej córce
Przy drugiej byl od początku szpital z przychodnią przyszpitalną i kontrolami co mc i tam miałam kartotekę i od razu wiedziałam że w bede tu rodzila bo miałam sters i nerwy w ciąży plus cukrzycę i byłam na insulinie .
Znałam od wewnątrz dwa szpitale bo bylam na dniach otwartych - tez Ci polecę - dużo ułatwia jak widzisz w jakiej sali będziesz miała rodzić wiadomo tylko na sale operacyjną nie można było wejść.
Ja mam jeden szpital niedaleko siebie na który wszyscy z tad narzekaja I jeden oddalony o 30km na który też wszyscy narzekają ja myślę że jak ma być dobrze to będzie dobrze a jak nie to nie. Wiadomo że jeżeli jest szpital specjalistyczny to w razie czego wszystko jest na miejscu. Ja rodziłam tam gdzie wszyscy mi odradzali i do dziś nie wiem czemu. Byłam bardzo zadowolona, cały oddział po remoncie, fajne sale z prysznicem, wszystko nowe, opieka też super położne co chwilę przychodziły się pytać czy wszystko ok a jak chciałam się iść wykąpać to bez problemu mogłam małego do nich zawieźć
Ja czytałam opinie plus brałam uwagę co mnie interesuje, żeby było do porodu itd. Bo jednak każdy szpital ma inne podejścia czy wyposażenie sal i możliwości. U nas akurat każdy szpital był omawiany na szkole rodzenia plus oglądaliśmy filmy z porodówek jak to wygląda i dodatkowo położone, które prowadziły zajęcia były z różnych szpitali więc można było o wszystko zapytać i dopytać jak to wygląda.
Ja patrzyłam na ten profil, byłam na dniach otwartych i czytałam na grypie dla ciężarnych z okolicy. U mnie akurat zdecydowała dostępność zewnatrz oponowego bo chciałam mieć tą możliwość
Nooo to jest ważne w pierwszym miałam jedzenie jakby mi babcia szykowała:) kolorowe , duuuuzo, doprawione , nie było monotoni - panie pytalały czy chce kawę zbożowa czy herbate czy kompot w drugim szpitalu też były dobre ale juz monotonne sniadania nie różniły się od kolacji
@Redax33 redax ooo super, nam na szkole rodzenia powiedziała że nie może nic polecić bo nie pracowała w tych miejscach i może jedynie powiedzieć o swoim
@MamaSloneczka wow, super! kompletnie nie brałam tego pod uwagę
Ja bylam w szpitalu który wybrałam na szkole rodzenia to wszystko nam powiedziano. W tym szpitalu rodziła moja siostra i szwagierka i w sumie od początku w nim chciałam rodzić i też miałam poleconego lekarza który mi robić CC i pracował w tym szpitalu
Jeśli oferują dni otwarte to warto skorzystać, ja właśnie uczestniczyłam w takich, oglądałam szpital, sale, pytałam o to na czym mi zależało, czy mają dostępne konkretne rzeczy, i na tej podstawie decydowałam i jako opcję rezerwową też miałam na uwadze szpital o najwyższej referencyjnosci bo wstępnie wybrałam bardziej kameralny
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.