Kwestia też której części województwa mazowieckiego jesteś. Bo na przykład słyszałam że kobitki z Otwocka i Garwolina wolą jechać do Puław niż Warszawy.
po majówce jedziemy z mężem zobaczyć w Piasecznie na dni otwarte i chciałabym jeszcze sprawdzić Międzylesie
mam jakieś obawy, żeby pchać się w te top popularne szpitale w Warszawie
Ja też jestem z mazowieckiego, rodziłam w Płocku
Ale tutaj nie ma zbyt dużego wyboru bo są dwa szpitale
niby obie porodówki są polecane ale ja wybrałam ten szpital w którym pracuje mój lekarz prowadzący ![]()
Ja jestem województwo dolnośląskie i tu rodziłam w Lubaniu i byłam zadowolona , natomiast wcześniej mieszkałam w Lubelskim i mam złe wspomnienia ze szpitala na Kraśnickich , jako że nie miałam z tamtąd lekarza prowadzącego olali mnie totalnie, pojechałam tam z podejrzeniem poronienia a leżałam tam tydzień bo nie sprawdzali moich wyników od początku…dawali nadzieję że wszystko może być jeszcze ok a od samego początku HcG mi spadało ale nie raczhli tego sprawdzić , dopiero jak dostałam krwotoku to sprawdzili moje wyniki po tygodniu leżenia…
@zewsidziewczyna super, że są organizowane dni otwarte
zawsze można coś podpatrzeć, o wiele rzeczy dopytać ![]()
U nas w czerwcu są dni otwarte ![]()
Ja mieszkam na Śląsku - prawie w samym jego sercu ![]()
Na początku, przy wyborze szpitala, chciałam kierować się głównie komfortem i nowoczesnością oddziałów. Dodam, że do najbliższych szpitali mam około 8 minut, do kolejnych jakieś 15 - więc wybór jest naprawdę spory.
Na początku ciąży moja lekarka powiedziała jednak, żeby spokojnie podejść do tematu, bo w jej trakcie mogą pojawić się różne dolegliwości – zarówno u mnie, jak i u maluszka. Chodziło o to, żeby po porodzie nie okazało się, że zostaniemy rozdzieleni między dwa oddalone od siebie szpitale. Zaczęłam więc czytać i sprawdzać, jakie oddziały są dostępne w poszczególnych placówkach - na wypadek, gdyby coś się wydarzyło. Zwracałam uwagę m.in. na stopnie referencyjności. Wybrałam się też na dni otwarte, gdzie mogliśmy zobaczyć wszystko od środka: od izby przyjęć, przez patologię ciąży, porodówkę, salę do cesarskich cięć, aż po neonatologię i oddział poporodowy. Ostatecznie wybrałam szpital, który mam najbliżej. Ma III stopień referencyjności oraz bardzo dobry oddział neonatologii - trafiają tam dzieci z całego województwa i okolic. Do tego dochodzi szerokie zaplecze innych oddziałów, na wypadek ewentualnych komplikacji. Dużym plusem jest też to, że pracuje tam moja lekarka – daje mi to spory komfort psychiczny. No i dodatkowo rodziły tam moje przyjaciółki, więc jeszcze bardziej utwierdziło mnie to w przekonaniu, że to dobry wybór ![]()
Ja rodziłam na NFZ w Oświęcimiu i byłam bardzo zadowolona
personel bardzo zaangażowany i wyrozumiały
Natomiast z racji przeprowadzki będę ”zmuszona” poszukać innego szpitala przy obecnej ciąży bo tamten mi nie po drodze…. Liczę, że trafię na równie dobry i nie będę mieć złych doświadczeń ![]()
Ja rodziłam w Trzebnicy jest to województwo i byłam bardzo zadowolona opieka super położne bardzo troskliwe oraz pomocne
Byłam zaopiekowana razem z córeczką ![]()
taaak, wybieramy sie koniecznie z mężem i mam nadzieje ze jakoś to wciśniemy bo teraz w maju co chwila jakieś komunie i inne uroczystości ![]()
Dla mnie poziom referencyjny był bardzo ważny ze względu właśnie na maluszka i wybrałam szpital który mam właśnie 3 stopień. W ogóle w moim szpitalu sale były odnowione i takie piękne
Były tematyczne ale ja rodząc przez cc o tak z tego nie skorzystałam ![]()
@Mamuska357 no faktycznie Twój szpital robi wrażenie ![]()
Ja pomorskie rodziłam w UCK. Patologia ciąży super personel porodówka petarda a jeśli chodzi już o odział poporodowy to tragedia położne nie miłe za bardzo się nie interesują nagonka na karmienie piersią podczas mojego pobytu trafiłam tylko na jedną położną miłą na tym oddziale. Napisałam plan porodu i po porodzie co bym chciała żeby mi pomogli , na porodówce usłyszałam super że jest taki plan bo widzą co od nich oczekuje a na oddziale już nie mieli chęci pomocy .pamietam że pisałam żeby mi pomogli ubrać dziecko na początku zero reakcji tyle co się napłakałam tam bo nie potrafiłam córki ubrać denerwowałam się że mi nie wychodzi to i tylko odliczałam godziny do wyjścia z tego szpitala
U nas właśnie to samo , i też przez cc ani nie byłam na tych salach ![]()
Jejku pięknie, u nas niestety są brzydkie zielone ściany ![]()
Bardzo ładnie tam 🩷
Moja znajoma jak rodziła, wybrała szpital po „wyglądzie”… ale tylko sal porodowych
Naprawdę były mega, mega - jakby luksusowe. Jak później się okazało to tylko sale porodowe były takie - reszta tj patologia ciąży, położnictwo itd zatrzymały się w latach 90tych. Metalowe stare łóżka, ściany zielonosrakowe. Taki szpital z horrorów ![]()
Nie to u mnie sale po porodowe też były odnowione tylko dość małe. Na pierwszym oddziale po cc były dude a potem na drugi dzień jak mnie przenieśli to były małe ale nowe i łazienki też. U nas też mona było wynająć apartament i były piękne i duże ale też sporo kosztowały
wow, świetnie ten szpital wygląda! my jedziemy jakoś za dwa tygodnie obejrzeć dwa szpitale i mam nadzieję że podejmiemy dezycję ![]()
No u nas też cały odział bardzo odnowili , akurat się załapałam świeżo po remoncie tak że dużo rzeczy jak nowe ![]()
To zazdroszczę, u nas mają robić remont ale się nie załapię , teraz są żółte , zielone i pomarańczowe ![]()