Suplementacja ? Zażywam swoje typowo ciążowe a są jeszcze jakieś inne ? Jak by coś było wartego uwagi to jestem chętna na sugestie ![]()
Ja oprócz ciążowych brałam B12, żelazo, D3 dodatkowo, DHA
ja nie kupuje, dla mnie zbędny wydatek bo i tak słyszałam ze moze byc tak ze bedzie pracowała akurat w innym szpitalu czy cos
A ja nie wiem czy bym wykupiła nawet gdyby mnie było stac. Każda położna pracująca w szpitalu ma wiedzę więc wydaje mi się że dla nich właśnie tych pracujących w szpitalu to takie trochę nie bardzo że przychodzisz do porodu z własną położna. Czyli dajesz znać od razu że te w szpitalu nie są dla ciebie wystarczające. To takie wiesz moje odczucia nikogo nie chce tutaj urazić ale tak mi się wydaje że wtedy patrzą na Ciebie ,krzywo, już od wejścia i w sumie trochę się im nie dziwię bo to tak samo jak byś poszła do biedronki z własną kasjerką skóry za porównanie ale tak jakoś mi się skojarzyło ![]()
![]()
Suplementacja doustna oleju z wiesiołka - od 36 tc, 1 łyżka 2 razy dziennie lub 2 kapsułki 2 razy dziennie
liście malin – 1litr dziennie od 39tc+ 0
masaż krocza – od 34 tc., użyj oleju z wiesiołka
To są takie rzeczy, które pozwalają przygotować się do porodu
mogą pomóc ![]()
O olejku żeby zażywać nie słyszałam , wypróbowane ? ![]()
polecisz jakieś filmiki na yt albo cokolwiek co nauczy technik masażu?
Kurczę ja nagrywałam położna jak pokazywała, ale po pierwsze to raczej nie mogę wstawić, a po drugie nawet nie znajdę teraz ![]()
Ale to na przykład jest ok:
https://www.instagram.com/reel/CicioU8gq2a/?igsh=MW44enp1NjlrcmNteQ==
Oo też skorzystam ![]()
![]()
Na tiktoku jest też sporo, jak wpiszesz sobie masaż krocza. Ja się uczyłam na szkole rodzenia ale jak chciałam się upewnić czy dobrze to wpisywałam na tiktoku . I u nas na szkole mówili, że im prędzej się zacznie masaże tym lepiej . Co prawda u mnie skończyło się cc i nie wiem jak to by było . Ale ogólnie robiłam masaże plus ćwiczenia na piłce .
25km to wcale nie tak źle. Tak na prawde akcja porodowa nie rozgrywa sie tak szybko. To gdzie zdecydowalas sie rodzic ?
Stosowalam to wszystko ale niestety u mnie skonczylo sie na cc. Obecnie w drugiej ciazy juz sobie raczej daruje. Mąż tez juz mnie pytał od kiedy masujemy krocze
a ja mu mowie ze jak mam rodzic naturalnie to juz nie chce sie bawic w te masaze. Bedzie co bedzie. Moze zmienie zdanie gdy sie okaze jest duza szansa powodzenia porodu drogami natury.
Ale dla tych mam ktore rozważają masaze krocze to na pewno doradze zeby robila to inna osoba. Tak jest wygodniej i sprawniej.
Wybrowane ale skonczylo sie na cc wiec raczej w moim przypadku nie skuteczne.
Olejek z wiesiolka ma zmieczac i ulestyczniac szyjke i macice co pomaga w rozwieraniu. Polozna w szkole rodzenia twierdzila ze odrazu przy badaniu pozna ktora pila wiesiolek a ktora nie. Wiec moze cos w tym jednak jest.
W szpitalu w którym pracuje moja ginekolog ![]()
Jednocześnie jest to szpital najbliżej mnie (8 minutek), III st referencyjności + w razie gdyby mi się coś stało, jest bardzo dużo innych oddziałów w razie w ![]()
Oczywiscie ze mozna brac inne suplementy ale warto to konsultowac z lekarzem. Te ciazowe i dha to raczej podstawa niezaleznie od wynikow z krwi. Ja np teraz suplemetuje d3 poniewaz mam na granicy niedoboru.
Akurat jeśli chodzi o suplementy takie typowo ciążowe to zrobiłam research, to co stosowałe moi znajome itp a inne leki to w ciąży bardzo od nich stronie . Po prostu byłam tam wyżej ciekawa czy są jakieś leki o których nie miałam pojęcia ![]()
Wiadomo
każda kobieta jest inna i choćby nie wiem co robiła nie urodzi naturalnie, ale to też jest ok ![]()
Najważniejsze, żeby wszystko dobrze się kończyło dla mamy i dziecka, ale jednak te metody często położne polecają, więc u kogoś mogą mieć pozytywny wpływ
a nastawiać nie ma się co
natura wie co robi, nawet jak czasem trzeba jej pomóc cc ![]()
Nam na szkole rodzenia mówili , że najlepiej masaż krocza wykonuje mąż/partner.
@Redax33
To nam to samo właśnie ![]()
A u mnie wlansie mówili , że mamy sami robić bo czujemy co i jak i lepiej to zrobimy