Gorączka u dziecka bez innych objawów

ostatnio synek mial gorączkę wieczorem mu podskocvzyła i tak całą noc a w dzien już było ok, nie mam pojęcia od czego to było

synek miał raz na ząbki

kazda mama boi sie goraczki a goraczka to jeszcze nie choroba. to oznacza ze organizm naszego dziecka sie broni:) ale nalezy goraczke konsultowac z lekarzem

my tylko jak mamy jakieś podejrzenia to od razu mierzymy gorączkę

ja dość często mierzę dziecku gorączkę jak tylko mam podejrzenie że coś jest nie tak

termometr dobry zakupić i sprawdzać regularnie temperaturę maluchowi

najlepsze termometry to były te rtęciowe

A ja nigdy nie byłam ich zwolenniczką,

tak tylko łatwiej i szybciej sprawdzi sie temperaturę maluchowi termometrem elektrycznym a jak jest uzasadnione podejrzenie to sprawdzam rtęciowym

mierzymy temperaturę elektrycznym termometrem

rtęciowe były najmniej zawodne i najlepiej wskazywały . Obecnie mamy zwykły elektroniczny.

elektroniczny jest łatwy do stosowania zwłaszcza przy małych dzieciach jednak trzeba miec tolerancję błędu

Goraczka… kazdy sie jej boi

u nas na szczescie nawet przy zabkowaniu byla niewielka

u nas przy ostatnim zapaleniu oskrzeli bya gorączka codziennie prawie 39 i nawet czopek w nocy nie chcial zbic goraczki

Dokładnie rtęciowe termometry są najpewniejsze ale elektroniczne wygodniejsze.

my mamy w domu termometr do czoła i w razie potrzeby czopki i syrop przeciwgorączkowy,lepiej mieć niż w razie potrzeby szukać czynnej apteki

ostatnio mala miała badzo wysoka goraczke podalam jej czopka i spadła

ciężko zmierzyć maluchowi temperaturę termometrem rtęciowym, wygodniejsze te elektroniczne do czoła, choć faktycznie nie są tak dokładne

u nas była tylko trzydniówka