U nas gorączka pojawiła się przy trzydniówce a tak podczas choroby raczej gorączka nie występuje.
Elektroniczny termometr jest więc jak cos to będziemy działać.
przechodzilysmy przez 3dniowke wraz z biegunka
u nas jeszcze nie było, więc artykuł jak najbardziej mi się przyda
my przechodziliśmy już trzydniówkę
my tez przeszlismy juz dawno 3 dniowke,
Każdy stan gorączkowy świadczy o jakimś problemie i nie można go bagatelizować.
my już po trzydniówce
mam nadzieję że u nas przejdzie dość lekko, bo od niektórych znajomych słyszę, ze istny armagedon
trzydniowka - podobno kazdy musi przez nia przejsc… a jezlei chodzi o niewyjasniona goraczke kolezanki corka ma juz 5 lat i czasami miewa goraczke bez powodu pojawia sie ona a na drugi dzien juz jej nie ma lekarze nie potrafia tego wytlumaczyc ale podejzewaja ze moze to miec na tle nerwowym.
ostatnio kolezanki syn mial bardzo wysoka goraczke i nie mogla sobie z nia poradzic ale okazalo sie ze pwodem byly wychodzace zabki bylo ich az 8…a jezeli chodzi o niewyjasniona goraczke jeszcze nie mialam z nia stycznosci
Moja bratanica miał trzydniówkę mając około 8-9 miesięcy, więc już takie paro miesięczne mogą je mieć.
W zeszły czwartek synuś obudził się rano z gorączką, już w nocy czułam że coś się dzieje gdy wstawał do jedzenia bo był ciepły ale zasypiał zaraz po więc uznałam za zbędne zbijać mu ją. Rano za to był trochę brzęczący, zmierzyłam mu 38 stopni. Zbiłam mu ją i ponownie pojawiła się o 15 a później koło 20. Tak też było i w piątek i w sobotę. Dziecko poza tym nie miało żadnych innych objawów. Tylko gorączka która właściwie nie przeszkadzała mu zbytnio gdyby nie to że czasami było mu zimno. Bawił się, jadł z apetytem, robił normalne kupki. Podejrzewałam trzydniówkę ale również w niedziele miał gorączkę ale tylko rano i popołudniu, później po gorączce już ani śladu. Wysypka również żadna nie wystąpiła więc już sama nie wiem co to było. Chciałam jechać z nim wczoraj do lekarza ale stwierdziłam ze już niema z czym skoro gorączka zniknęła.
u nas mała ostatnio kilka dni gorączkowała
Czasem taka gorączka się pojawia i nie wiadomo co i jak, u nas chłopacy mieli… ;/
W zeszłą niedzielę starszy synek również , przespał sie i wszystko wróciło do normy.
dokładnie! trzeźwe myslenie to podstawa! panikujac nikomu nie pomozemy
U nas mala jeszcze na szczęście nie gorączkowała i oby tak jak najdłużej
Jak zakupiłam cos na gorączkę, ale mały na szczęście jej nie miał.
moja córeczka (15miesięcy) właśnie gorączkuje, zaczęło się w niedzielę wieczorem, w nocy miała 39stopni, rano bez gorączki, w ciągu dnia 38, wieczorem 38, w nocy znów 39, dziś rano 37. zobaczymy jak dzisiaj będzie. żadnych objawów nie ma, ładnie je, bawi się, jedynie gdy ma wysoką gorączkę to robi się troszkę marudna i bardziej przytulaśna, jak tylko syrop na zbicie gorączki zaczyna działać to już jest wszystko w porządku. czekam do jutra jeśli pojawi się wysypka no to będę wiedziała że to ten rumień nagły, a jeśli nie i jeśli gorączka będzie się utrzymywać to idziemy do lekarza.
to właśnie trzydniówka. u nas ostatnio była goraczka ale okazało sie ze to na ząbki