Gorączka u dziecka bez innych objawów

w3105 no to już na pewno bez rtęci, a ja jednak skusze się na taki na podczerwień jak w szpitalach niektórych mają. Jeden strzał i pomiar gotowy

O widzicie? Ja nwet nie wiedziałam, że nie ma bez rtęci… No ale… i tak kupię taki na podczerwień, zwykły elektroniczny nie sprawdza się w chorobie, gdy dziecko jest niespokojne i rozdrażnione

a ten na podczerwień to jaki? Bo ja pierwszy raz o takim słyszę…chyba mnie coś ominęło:(

Na podczerwień to taki zbliżeniowy, do czoła lub ucha:)

lady ja taki termometr mam ktory jeden ma rtec a drugi jest bez tez nie wiedziala jak kupowalam w aptece

U mnie gdzieś w domu jest jeszcze ten rtęciowy antyk, ale dla dziecka używamy elektronicznego. Zresztą sami też elektronicznym mierzymy. Jakoś tak wygodniej i szybciej i w ogóle:)

lady ten elketroniczny to mierzy kilkanascie sekun ale wedlog mnie jest malo wiarygodny sprawdzalam na sobie ale moge sie mylic

Kulcio ja mam taki elektroniczny, który mierzy w ciągu 5 sekund. Dokładnie, bo sprawdzałam na sobie i porównywałam z 3 innymi. Widocznie wszystko zależy od firmy i jakości

elektroniczny dzialający na zasadzie tradycyjnego jest niewiarygodny… sprawdzalam roznych firm… i zawsze jest róznica z rtęciowym… natomiast ten do uszka dziala bezbłednie

Monika a gdzie mierzysz tym elektronicznym?

widocznie nasz termometr jest z jakiejs taniej firmy a z jakiej to niewiem bo tam nie pisze nic na nim

teraz widziałam reklamę w lidlu termometru takiego do ucha za niecałe 50 zł ale za tą cenę to chyba nic dobrego co?? Bo chyba te do ucha są o wiele droższe??

w3105 ten termometr, który tak chwaliły moje znajome to właśnie dokładnie tenz Lidla.

lady czyli warto kupić? Bo w sumie nie jest przesadnie drogi i jakby dawał pozytywny efekt to trzeba kupić

Twierdzą zgodnie, że rewelacja. Zrobiły nawet porównanie do rtęciowego i pokazał dokładnie taki sam wynik.
Jest tylko takie zastrzeżenie, że gdy na czółku mierzy się - nie może to być w miejscu, które dopiero co dotykało podusi (bo jest ogrzane), to samo z uchem, nie w tym, które było zasłonięte poduszką.

a ja jak pojechałam do lidla to juz po ptakach było i nie kupiłam, ale chyba będe chciała tylko taki do czoła, bez tego “dzióbka”

Ja mam elektryczny termometr za 10 zł z MediaMarkt i mierzy temperaturę identyczną jak rtęciowy, natomiast moja mama kupiła jakis super extra za dużo wyższą cenę i bzdury pokazuje w porównaniu do rtęciowego.

Marta a ten elektroniczny jak szybko mierzy? I gdzie się nim mierzy? Pod pachą?

Ja mierzę pod paszką i po ok. 15 sec. jest już wynik

moja mala jak juz choryje to rzadko kiedy ma goraczke ,a podobno przy chorobie goraczka jest potrzebna