U mnie zazwyczaj podobnie:)
Tylko z Inpostu czeka pod drzwiami i dopierk jak sie nie doczeka to zostawia paczkę i.pisze smsa.
Fajne te promocje, warto sie zaopatrzyc
Na razie trwa oczekiwanie na wypłatę ![]()
Oo to fajny ten kurier mi zazwyczaj dzwonią kurierzy i pytają czy jestem w domu
ja jak mnie nie ma to mówię żeby na moją odpowiedzialność zostawili pod drzwiami zazwyczaj jestem gdzieś niedaleko to jak wracam to odbieram z pod drzwi sasiadom zostawiają tak paczki na gminnie bo ich często nie ma ![]()
Piękne te zestawy ![]()
można by ,kupować oczami „
U mnie kurierzy na prawdę są mega mili i pomocni.
A te promocje to idealny moment by dorzucić jakiś gadżet do prezentu ![]()
Do mojego na pewno, bo jestem naczelną fanką pand ![]()
![]()
Hahaha to super ! Wiesz kiedy sprawdzać
To jak mój syn, ale on tak ma po Bingu i jego koledze Pando.
Chociaż pandy młodszemu nie zabiera, tylko leniwca z projektorem przeniósł do swojego pokoju
U mnie kurier DHL ma swawolę i zostawia mi pod drzwiami, specjalnie zawsze do niego dzwonię bo jakby odebrał to bym mu powiedziała, że pod drzwiami mi ma nie zostawiać bo ktoś paczkę może ukraść i że może przerzucic chociażby za ogrodzenie… ale już dwa razy mi zostawił pod drzwiami jak mnie nie było i musiałam napisać skargę…
Bardzo ciekawe
muszę zobaczyć coś dla synusia ![]()
U mnie identycznie robią z DPD, nie dzwonią, nie pukają w tylko zostawiają pod drzwiami. Szczęście że mieszkam na ostatnim piętrze więc tylko ja i sąsiadka z naprzeciwka wiemy że coś tu leży czasem pod drzwiami, na niższych piętrach mógłby ktoś się połasić ![]()
Ale cudowności , ale niestety mamy pełny dom zabawek do malucha a zbliżają się święta i pewnie znów coś dostanie. Chociaż bardzo kuszą te ceny może jednak wpadnie nam coś nowego ![]()
![]()
Właśnie dzwonił do mnie ten kurier na którego napisałam skargę ![]()
powiedział, że w takim razie od teraz będzie przerzucał przez ogrodzenie
z jednej strony zrobiło mi się głupio, że taką skargę napisałam, ale z drugiej kurczę jakby paczka zaginęła to bym dopiero miała nerwa ![]()
A dziś mi się wyświetlił filmik kuriera dpd jak podjechał pod czyjąś chatę i patrz jak doręczył paczkę, nawet z auta nie wysiadł ![]()
![]()
Widziałam to , wiesz ubrania ok niech tak wyrzucą , no ale no. Nagrody z Canpol czy inne rzeczy to mogą przyjść w częściach …
U mnie kutier DPD zostawia na progu… ale drzwi od salonu
Od strony podjazdu mam salon z drzwiami przeszklonymi. I zrobilisny sobie tam światło a koedys dziadek dzwonek (ale bedziemy likwidowac). Inni jakos ida.do drzwi wejściowych z drugiej strony.
Niby nie mam sąsiadów jakos tak zeby widzieli i mogli zabrac… ale nigdy nie wiadomo Kto podjedzie.
Z inpostu jak mnie nie ma to zawsze zostawia na krzesle pod stolikiem przy wejsciu. I jesxcze pisze smsa. Albo dzwoni.
A z dpd ze byl… to zazwyczaj wiem po emailu ze paczkę dostarczono.
No ja to samo pomyślałam, jak mi doręczał paczkę pod drzwi, że no spoko jak tam jest kilka rzeczy z rossmana to jak ktoś ukradnie to no strata będzie, ale już pal drzwi, ale gdyby to był jakiś iPhone czy coś to masakra ![]()
@Kalusia161 to brzmi jakby kurier Ci wbijał na chatę
u nas InPost, dpd, gls i nawet Poczta Polska bez zastrzeżeń - świetni kurierzy i uwielbiam gości
ale DHL ma pełną swawolke ![]()
Haha ten to w ogóle miał rozmach! ![]()
U mnie ostatnio DHL zostawił paczkę za ogrodzeniem, normalnie na ziemi, na kostce.
Nawet bym nie wiedziała, ale przyszło mi powiadomienie w aplikacji że paczka została dostarczona. A ja się zastanawiałam jak? Skoro patrzyłam się na brame i w stronę podwórka i nie widziałam ani samochodu ani żadnego człowieka. Tym bardziej że żeby zostawić paczkę w tym miejscu musiałby otworzyć bramę, bo furtką nie da rady wejść. Jakby mi ktoś bramę odsuwał to też niemożliwe żebym tego nie zauważyła tym bardziej że pies wyczulony jest na jakichkolwiek przejezdnych. Musiał podjechać w sekunde i rzucić w locie bo nie widzę innego wyjścia ![]()
Też nie dzwonił do mnie, ale zauważyłam że na liście przewozowym nie było numeru telefonu, a nie wiem czy gdzieś indziej mają zapisany.
Chyba każdy kurier z DHL tak ma
nam ciągle przerzucał przez ogrodzenie karmę dla psów, nawet nie dzwonił dzwonkiem. Teraz zaczęłam to doceniać jak mamy w domu 2 miesięcznego bobasa a kurier zawsze podjeżdża jak mąż ma ważne spotkanie w pracy (ma zdalna) a ja karmie lub przewijam. Teraz już wszystko zamawiam do paczkomatu lub DHL żeby właśnie rzucił przez ogrodzenie i nie budził dziecka ![]()