Raport sobotni
Ostatnio bylo 102,4 ![]()
No kurde idzie
Bardzo ładnie ! Tak dalej trzymaj ![]()
![]()
Super !! Ja jestem ciekawa mega ile ważę po porodzie. Nie mam w domu wagi więc żyje w nieświadomości
Pięknie , z tygodnia na tydzień brawo ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Powiem wam , ze czuje sie taka szczesliwa i zmotywowana dzieki waszym slowom ![]()
Tez mysle zeby isc do dietetyka na analize skladu ciala , jakos tak ostatnio mnie zainspirowalas . I umowic sie z nia , ze bede sobie zalozmy co miesiac przychodzić, bo diety poki co nie chce (nie mówie , ze nigdy , bo tego nie wiadomo ) ale moze tez cos fajnego podpowie .
W srode ide do fizjoterapeuty (w glowie mam cwiczenia na postawe i chce zeby ktos mnie sprawdzil czy nie mam cos gdzies przesuniete i tak dalej ) ale co wyjdzie w gabinecie to sie okaże
Taka wizyta u dietetyka dużo da nawet bez planu diety - pozwoli sprawdzić dotychczasowe błędy, podpowie jak lepiej komponować posiłki itp ja przez upały ostatnio trochę odpuściłam ćwiczenia siłowe, ale dalej starałam się być aktywna
bardzo mnie motywuje że widzę że się nie poddajesz
w grupie raźniej ![]()
No pewno , że idź
na rok masz 9 takich wizyt pierwsza jest na 40 min zaplanowana a każda kojejna na 20 minut. Też spisuj sb pytania na kartce i bedzie Ci dużo łatwiej oraz jakbyś to była przez Luxmed to wypełnij ankiete od razu on line bo np ja nie spisywałam o co chciałam zapytać plus nie wypełniłam tej ankiety a czas leciał i wbrew pozorom te 40 min zleciało jak z bicza bo musiała babeczka ze mną uzupełniać tę ankietę ![]()
Widzisz mi np ona powiedziała że czasami stany zapalne w organizmie biorą się z braku wit D oraz wit b12 a to u mnie było poniżej pięt że tak powiem
i też jak mialam o wiele podwyższony cholesterol to tak samo te wit za to odpowiedzialne po części i żebym sb do głowy nie przybierała że to tylko od jedzenia , także tym mnie pokrzepiła ![]()
Ja jestem z tej kobity zadowolona, a też jest młodsza ode mnie z 10 lat i widzę że się stara usmiecha nie olewa
np też poleciała na co mam zwracać kupując oliwę , a dziś kupiłam tę
Poleciała jeszcze tę
A te oliwy coś mają innego w składzie że polecała ?
Ja mam niemieckie ubezpieczenie i nie mam takich pakietow niestety , ale pojde sobie prywatnie i sobie z nia dogadam co ile bedziemy sie widziec . Juz sobie szukalam jakiejs fajnej babeczki po opiniach i w poniedzialek zadzwonie sie umowic . Dzieki za polecajki ![]()
@SylwiaMK o tak , zdecydowanie w grupie razniej ![]()
![]()
Super by bylo jakby pomogla mi dopasowac posilki na bazie takiej jakiej lubie , ewentualnie podpowiedziala pare trikow jedzeniowych . Ogolnie jestem mega optymistycznie nastawiona , tym bardziej , ze ide do niej juz z jakims wagowym malym sukcesem
Super! Brawo ![]()
![]()
Idzie do przodu. A to najważniejsze.
Jak tylko masz checi to pewnie, ze się umow na wizytę do dietetyka
myślę, ze jak dobrze trafisz to wiele Ci pomoże/podpowie itp.
Ja jeszcse takiej wizyty sobie w glowie nie przepracowalam.
Jutro chce się zważyć w końcu rano i tez sprawdzac raz w tygodniu jak to z ta moją waga jest. Mam madzieję, ze się rano zmotywuje
A ja Ci powiem że wcale nie brałam rozszerzonego pakietu w lux med, a do niej chodzę przez nfz przez rodzinną lekarkę ![]()
Pytaj pytaj o co chcesz tylko na wizycie
a sluchaj - nie masz tak że jak pójdziesz w Polsce to niemiecka kada chorych Ci zwróci część kasy ? Wiem że tak jakoś to szło jelsi chodzi o wizyty u specjalistów prywatnych , tak samo jeśli chodzi o leki to też z niemiecką kasą chorych to można rozliczyć i zwracają część pieniędzy jak nie 100 %
Tak to tak dziala , nie wiem czy z dietetykiem tez . Ogolnie wystawiaja taka fakture imienna i ja laduje sobie do aplikacji , albo wrzucam w skrzyneczke przy mojej kasie chorych . Ze zwrotem to tez roznie raz 70 % a raz 100 %
W ogole maz dzisiaj mi powiedział, ze za kazde 10000 krokow placa 1 euro z moja kasa chorych i wystarczy po prostu polaczyc apkikacje z aplikacja sledzacą aktywnosc . Ciekawe co ![]()
Dzisiaj minimum zaliczone , weekednt takie juz są
Eeeee to jak nie będziesz w stanie wyrobić kroków to jemu dawaj zegar , niech nabija kroki ![]()
![]()
![]()
i dodatkową kasę macie ![]()
Oo ciekawe to na 10 tys kroków jakaś dodatkowa motywacja
a jak tam oko ? Przeszło już ??
Fajna opcja ![]()
Jutro świętuj bez wyrzutów ![]()
2.na początku… heh kiedy to bylo ![]()
U mnie tak ![]()
Z perspektywy ostatniego tygodnia i chorego Synka a potem moich rewolucji żołądkowych to jestem zadowolona z dzisiejszych kroków
Oj tam na urodziny można tym bardziej że to ostatnie z 2 z przodu ![]()
![]()
U mnie dziś też trochę ponad 8 tys ![]()
@asiam1 suuuper że widać postępy w pomiarach wagi ![]()
a jutro masz swoje święto, to świętuj z najbliższymi! ![]()
![]()
![]()
Super, że tak grupa Ci daje moc i motywacje. Zresztą widać po wynikach ilości kroków codziennie i wynikach wagi raz na tą tydzień ![]()
Dietetyk napewno Cie dodatkowo zmotywuje jak będziesz chodzić regularnie bo będzie ci zależało na wynikach. Tylko ważne by dobrego sobie wybrać. Mój mąż był na NFZ u Pani dietetyk i jako specjalnie mu nie pomogą. Chyba była bez powołania. Jak znajdziesz jakiego dobrego i polecanego to na pewno Ci pomoże i dodatkowo zmotywuje
Wczoraj wiexzorem juz tak nie bolalo, ale bylo opuchniete , a dzis wstalalm juz z prawie niewidocznym zaczerwienieniem , wiec prawie jest juz jak nowe ![]()
W takim razie to dobrze, bo jak oko boli to już lipa nie ma jak ratować ![]()
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.