Grupa wsparcia - odchudzanie

Raport sobotni
Ostatnio bylo 102,4 :heart_eyes:

No kurde idzie :muscle:

6 polubień

Bardzo ładnie ! Tak dalej trzymaj :heart_eyes::face_holding_back_tears:

1 polubienie

Super !! Ja jestem ciekawa mega ile ważę po porodzie. Nie mam w domu wagi więc żyje w nieświadomości

1 polubienie

Pięknie , z tygodnia na tydzień brawo :saluting_face::saluting_face::heartbeat::muscle::fist:

1 polubienie

Powiem wam , ze czuje sie taka szczesliwa i zmotywowana dzieki waszym slowom :heart:
Tez mysle zeby isc do dietetyka na analize skladu ciala , jakos tak ostatnio mnie zainspirowalas . I umowic sie z nia , ze bede sobie zalozmy co miesiac przychodzić, bo diety poki co nie chce (nie mówie , ze nigdy , bo tego nie wiadomo ) ale moze tez cos fajnego podpowie .
W srode ide do fizjoterapeuty (w glowie mam cwiczenia na postawe i chce zeby ktos mnie sprawdzil czy nie mam cos gdzies przesuniete i tak dalej ) ale co wyjdzie w gabinecie to sie okaże

3 polubienia

Taka wizyta u dietetyka dużo da nawet bez planu diety - pozwoli sprawdzić dotychczasowe błędy, podpowie jak lepiej komponować posiłki itp ja przez upały ostatnio trochę odpuściłam ćwiczenia siłowe, ale dalej starałam się być aktywna :slight_smile: bardzo mnie motywuje że widzę że się nie poddajesz :smiley: w grupie raźniej :smiley:

1 polubienie

No pewno , że idź :slight_smile: na rok masz 9 takich wizyt pierwsza jest na 40 min zaplanowana a każda kojejna na 20 minut. Też spisuj sb pytania na kartce i bedzie Ci dużo łatwiej oraz jakbyś to była przez Luxmed to wypełnij ankiete od razu on line bo np ja nie spisywałam o co chciałam zapytać plus nie wypełniłam tej ankiety a czas leciał i wbrew pozorom te 40 min zleciało jak z bicza bo musiała babeczka ze mną uzupełniać tę ankietę :orangutan:
Widzisz mi np ona powiedziała że czasami stany zapalne w organizmie biorą się z braku wit D oraz wit b12 a to u mnie było poniżej pięt że tak powiem :relieved: i też jak mialam o wiele podwyższony cholesterol to tak samo te wit za to odpowiedzialne po części i żebym sb do głowy nie przybierała że to tylko od jedzenia , także tym mnie pokrzepiła :butterfly:
Ja jestem z tej kobity zadowolona, a też jest młodsza ode mnie z 10 lat i widzę że się stara usmiecha nie olewa :slight_smile: np też poleciała na co mam zwracać kupując oliwę , a dziś kupiłam tę

Poleciała jeszcze tę

2 polubienia

A te oliwy coś mają innego w składzie że polecała ?

Ja mam niemieckie ubezpieczenie i nie mam takich pakietow niestety , ale pojde sobie prywatnie i sobie z nia dogadam co ile bedziemy sie widziec . Juz sobie szukalam jakiejs fajnej babeczki po opiniach i w poniedzialek zadzwonie sie umowic . Dzieki za polecajki :heart:
@SylwiaMK o tak , zdecydowanie w grupie razniej :muscle::heart:

Super by bylo jakby pomogla mi dopasowac posilki na bazie takiej jakiej lubie , ewentualnie podpowiedziala pare trikow jedzeniowych . Ogolnie jestem mega optymistycznie nastawiona , tym bardziej , ze ide do niej juz z jakims wagowym malym sukcesem

1 polubienie

Super! Brawo :heart::muscle:
Idzie do przodu. A to najważniejsze.

Jak tylko masz checi to pewnie, ze się umow na wizytę do dietetyka :heart: myślę, ze jak dobrze trafisz to wiele Ci pomoże/podpowie itp.
Ja jeszcse takiej wizyty sobie w glowie nie przepracowalam.
Jutro chce się zważyć w końcu rano i tez sprawdzac raz w tygodniu jak to z ta moją waga jest. Mam madzieję, ze się rano zmotywuje

A ja Ci powiem że wcale nie brałam rozszerzonego pakietu w lux med, a do niej chodzę przez nfz przez rodzinną lekarkę :slight_smile:

Pytaj pytaj o co chcesz tylko na wizycie :slight_smile: a sluchaj - nie masz tak że jak pójdziesz w Polsce to niemiecka kada chorych Ci zwróci część kasy ? Wiem że tak jakoś to szło jelsi chodzi o wizyty u specjalistów prywatnych , tak samo jeśli chodzi o leki to też z niemiecką kasą chorych to można rozliczyć i zwracają część pieniędzy jak nie 100 %

Tak to tak dziala , nie wiem czy z dietetykiem tez . Ogolnie wystawiaja taka fakture imienna i ja laduje sobie do aplikacji , albo wrzucam w skrzyneczke przy mojej kasie chorych . Ze zwrotem to tez roznie raz 70 % a raz 100 %
W ogole maz dzisiaj mi powiedział, ze za kazde 10000 krokow placa 1 euro z moja kasa chorych i wystarczy po prostu polaczyc apkikacje z aplikacja sledzacą aktywnosc . Ciekawe co :sweat_smile:
Dzisiaj minimum zaliczone , weekednt takie juz są

Nie wiem co moj maz zaplanowal na jutro , w koncu to moje ostatnie urodziny z 2 z przodu . Mozliwe , ze troche pogrzesze jedzeniem :see_no_evil:

4 polubienia

Eeeee to jak nie będziesz w stanie wyrobić kroków to jemu dawaj zegar , niech nabija kroki :muscle::muscle::muscle::muscle: i dodatkową kasę macie :slight_smile:

Oo ciekawe to na 10 tys kroków jakaś dodatkowa motywacja :laughing: a jak tam oko ? Przeszło już ??

Fajna opcja :slight_smile:
Jutro świętuj bez wyrzutów :heart:
2.na początku… heh kiedy to bylo :stuck_out_tongue:

U mnie tak :slight_smile:

Z perspektywy ostatniego tygodnia i chorego Synka a potem moich rewolucji żołądkowych to jestem zadowolona z dzisiejszych kroków

3 polubienia

Oj tam na urodziny można tym bardziej że to ostatnie z 2 z przodu :grin::grin:

U mnie dziś też trochę ponad 8 tys :star_struck:

@asiam1 suuuper że widać postępy w pomiarach wagi :grin::muscle:t2: a jutro masz swoje święto, to świętuj z najbliższymi! :smiling_face_with_three_hearts::partying_face::partying_face:

1 polubienie

Super, że tak grupa Ci daje moc i motywacje. Zresztą widać po wynikach ilości kroków codziennie i wynikach wagi raz na tą tydzień :muscle:

Dietetyk napewno Cie dodatkowo zmotywuje jak będziesz chodzić regularnie bo będzie ci zależało na wynikach. Tylko ważne by dobrego sobie wybrać. Mój mąż był na NFZ u Pani dietetyk i jako specjalnie mu nie pomogą. Chyba była bez powołania. Jak znajdziesz jakiego dobrego i polecanego to na pewno Ci pomoże i dodatkowo zmotywuje

1 polubienie

Wczoraj wiexzorem juz tak nie bolalo, ale bylo opuchniete , a dzis wstalalm juz z prawie niewidocznym zaczerwienieniem , wiec prawie jest juz jak nowe :sweat_smile:

1 polubienie

W takim razie to dobrze, bo jak oko boli to już lipa nie ma jak ratować :slight_smile: