A liczy Ci tez jak trzymasz na wózku? czy nic a nic ?
Cel osiagniety tqkże super:)
Dziewczyny 5 czy 6 na początku to ja w snach jedynie moge miec
Ale walczę o 7 przy moim wzroscie to i tak duzo. Ale zawsze bylam i tak “ubita”. Byl taki czas ze chodzilam na zajecia fitness 2/3 razy w tygodniu i ladnie cialo się zmienilo. A jak sie wazylam na silowni to trenerka nie wierzyla ze ponad 70 kg wskazuje ale to bylooo dawnooo.
Teraz cel -10kg. A potem bede obierac kolejne.
@Hedwiga moj też nie liczy jak trzymam wózek. Jak dam rade i sobie przypomne to pcham wozek jedna reka… alr to na dluzsza mete nie przejdzie
To jak dzieciaczki przeziębione to nic dziwnego że nie spacerujecie i masz mniej energii… Wracajcie do zdrówka, pogoda będzie sprzyjać to kroki będą robić się same!
Ja przy ogarnianie podstawowych rzeczy w domu, bieganiu za maluchem, szybkich zakupach i później jakimś wcale nie za długim spacerku, to około te 8 tysięcy kroków się zbiera, więc na pewno i Tobie będzie się udawać!
@asiam1 super! cel dnia osiągnięty
U mnie dziś nieco ponad 8 tysięcy
@Mamilove ja mam jakiś zegarek z tych “no name” nie wiem co to za firma, na pewno nic znanego ale właśnie też zauważyłam że jak prowadzę wózek to liczy mi Te kroki przy jakichs delikatnych drżeniach widocznie wyczuwa i liczy ten ruch, także nie oszukuję jakoś bardzo, więc no to na to jaki jest zwykły, nie firmowy to wydaje mi się że fajnie sobie radzi i też ma te opcje różnych aktywności można sobie wybrać i ustawić jakiś trening jak się chce
Teraz już zaczaiłam o co chodziło z celami osiągniętymi
A jakby na nodze był to by kroki liczyl na bank może są też takie opaski żeby na nodze te zegarki przymocować ? Niektóry biegacze to widzę że tak z telefonami biegają :)
@Mamilove ja mam z huawei watch gt5 i jestem bardzo zadowolona, liczy kroki i na spacerach tez ustawiam aktywności.
liczy dobrze bo zgrywa sie razem z wynikami bieżni. ładuje raz na 2 tygodnie
ja do kroków i biezni wroce ale od sierpnia jak sobie ogarne armagedon
mierzy ale moze tez dlatego ze daje na “spacer” i poprzez GPS podejrzewam duzo zmienia
jak chcesz to moge sprawdziv bez wlaczenia czy zadziala. w niedziele jak będzie pogoda to zobacze
Brawo ! @Kalusia161 piekne wyniki kręcisz razem z @ewelka8990
W ogole dzis jestem po 1 dluzszym treningu z hula hop . Powiem wam , ze na poczatku nie moglam tego ogarnac , ostatni raz krecilam za dzieciaka ale z minuty na minute bylo coraz lepiej i nawet mi sie spodobalo . Mega jestem ciekawa czy i kiedy beda jakies efekty bo mam duze oczekiwania po poczytaniu opinii na temat tego koleczka .
W ogole mega sie wkrecilam w temat i zastanawiam sie nad kolejnymi “gadzetami” ale najlepiej takimi ktore moge sobie uzywac w ciagu dnia . Natrafiłam na takie ala bransoletki z obciazeniem , ale troche sie poki co martwie o te moje stawy , ale moze znacie/uzywacie jakis takich “bajerow” i możecie cos polecic ?
Ja też mam Huawei i jak dam spacer to po GPS mi policzy km, kcal ale nie przelicza na kroki. Jak zrobię np 6 km to na zegarku mam jakieś parę set kroków, na telefonie jeszcze co innego ale nawet 5 tys nie mam w sumie. Ja już myślałam kiedyś czy takie duże kroki robię i mam tak mało
Najtrudniejsze dla mnie było znalezienie czasu na początku na te ćwiczenia na rozejście mięśnia brzucha….bylam pod koniec dnia taka padnięta ze musiałam się naprawdę mobilizować. Ja jestem chuda i ważę 48 ale kurcze ten brzuszek pocieszy trochę mi się utrzymywał. Po miesiącu jeszcze wyglądałam jak w 2 trymestrze…… ja karmiłam piersią więc ta macica się u mnie szybciej obkurczała na szczęście ale z tym brzuchem to walczyłam z 9 miesięcy o już wygląda dobrze ale wiem że jeszcze nie wrócił te mięsień do poziomu akceptowalnego więc planuje znów wrócić do ćwiczeń jak młody będzie w żłobku
Mi najlepiej się zbierało do ćwiczeń, jak mąż kończył pracę to wtedy on przez 30 min zajmował się synkiem przez miesiąc. Wtedy nie było nic ważniejszego po pracy - żadne koszenie trawy itp wszystko mogło poczekać. I jak zmobilizowałam się tak przez miesiąc to od razu widać poprawę, wiadomo, nie jest jak przed porodem ale efekt jest duży. Przy ćwiczeniach mięśnia brzucha najważniejsza jest systematyczność i ciaglosc. Fizjoterapeutka zwracała na to uwagę żebym właśnie w tym czasie ćwiczyła bez żadnych przerw więc żeby najlepiej wtedy ktoś zajmował się dzieckiem, a nie żebym z przerwami ćwiczyła
Nooo tak by było najlepiej. Jak mały leżał na brzuchu jeszcze lub na plecach o nie czworakowal ani nie pełzała to udawało mi się ćwiczyc. Ale potem jak już zaczął się przemieszczać to właził na mnie i teraz też włazi i siada na mnie
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.