Grupa wsparcia - odchudzanie

A liczy Ci tez jak trzymasz na wózku? :slight_smile: czy nic a nic ?
Cel osiagniety tqkże super:)

Dziewczyny 5 czy 6 na początku to ja w snach jedynie moge miec :sweat_smile:
Ale walczę o 7 :slight_smile: przy moim wzroscie to i tak duzo. Ale zawsze bylam i tak “ubita”. Byl taki czas ze chodzilam na zajecia fitness 2/3 razy w tygodniu i ladnie cialo się zmienilo. A jak sie wazylam na silowni to trenerka nie wierzyla ze ponad 70 kg wskazuje :sweat_smile: ale to bylooo dawnooo.
Teraz cel -10kg. A potem bede obierac kolejne.

@Hedwiga moj też nie liczy jak trzymam wózek. Jak dam rade i sobie przypomne to pcham wozek jedna reka… alr to na dluzsza mete nie przejdzie

1 polubienie

To jak dzieciaczki przeziębione to nic dziwnego że nie spacerujecie i masz mniej energii…:pensive: Wracajcie do zdrówka, pogoda będzie sprzyjać to kroki będą robić się same! :star_struck::muscle:t2:
Ja przy ogarnianie podstawowych rzeczy w domu, bieganiu za maluchem, szybkich zakupach i później jakimś wcale nie za długim spacerku, to około te 8 tysięcy kroków się zbiera, więc na pewno i Tobie będzie się udawać! :blush:

@asiam1 super! cel dnia osiągnięty :muscle:t2::star_struck:
U mnie dziś nieco ponad 8 tysięcy :grin:

@Mamilove ja mam jakiś zegarek z tych “no name” :sweat_smile: nie wiem co to za firma, na pewno nic znanego :sweat_smile: ale właśnie też zauważyłam że jak prowadzę wózek to liczy mi Te kroki przy jakichs delikatnych drżeniach widocznie wyczuwa i liczy ten ruch, także nie oszukuję jakoś bardzo, więc no to na to jaki jest zwykły, nie firmowy to wydaje mi się że fajnie sobie radzi i też ma te opcje różnych aktywności można sobie wybrać i ustawić jakiś trening jak się chce :smiley:

1 polubienie

Teraz już zaczaiłam o co chodziło z celami osiągniętymi :smile::smile:

A jakby na nodze był to by kroki liczyl na bank :smiley: może są też takie opaski żeby na nodze te zegarki przymocować :smiley: ? Niektóry biegacze to widzę że tak z telefonami biegają :):slight_smile:

@Mamilove ja mam z huawei watch gt5 i jestem bardzo zadowolona, liczy kroki i na spacerach tez ustawiam aktywności.
liczy dobrze bo zgrywa sie razem z wynikami bieżni. ładuje raz na 2 tygodnie

ja do kroków i biezni wroce ale od sierpnia jak sobie ogarne armagedon

Liczy tylko gdy ustawie trening chodzenie. Wtedy moge reke na spokojnie miec na wozku

Ja mam Watch gt 6 tylko ze jeszcze nie używałam , i teraz mnie ciekawi czy twój mierzy kroki jak masz rękę na wózku. ?

Sprobuj ustawic trening , wtedy powinno jak u mnie liczyc kroki z dystansu a nie z “machania” ręką

mierzy ale moze tez dlatego ze daje na “spacer” i poprzez GPS podejrzewam duzo zmienia
jak chcesz to moge sprawdziv bez wlaczenia czy zadziala. w niedziele jak będzie pogoda to zobacze

To.musze jeszcze raz w swoim spróbować. Kiedys dawalam spacer i jakos marnie bylo z krokami. Pi weekendzie będę kombinować :slight_smile:

Ja dzisiaj tak:

3 polubienia

Brawo ! @Kalusia161 piekne wyniki kręcisz razem z @ewelka8990 :muscle::muscle:
W ogole dzis jestem po 1 dluzszym treningu z hula hop . Powiem wam , ze na poczatku nie moglam tego ogarnac , ostatni raz krecilam za dzieciaka :face_with_peeking_eye: ale z minuty na minute bylo coraz lepiej i nawet mi sie spodobalo . Mega jestem ciekawa czy i kiedy beda jakies efekty :heart_eyes: bo mam duze oczekiwania po poczytaniu opinii na temat tego koleczka .
W ogole mega sie wkrecilam w temat i zastanawiam sie nad kolejnymi “gadzetami” ale najlepiej takimi ktore moge sobie uzywac w ciagu dnia . Natrafiłam na takie ala bransoletki z obciazeniem , ale troche sie poki co martwie o te moje stawy , ale moze znacie/uzywacie jakis takich “bajerow” i możecie cos polecic ?

W sumie o tym nie pomyslalam :joy: przetestuje to dzisiaj :heart:

Ja też mam Huawei i jak dam spacer to po GPS mi policzy km, kcal ale nie przelicza na kroki. Jak zrobię np 6 km to na zegarku mam jakieś parę set kroków, na telefonie jeszcze co innego ale nawet 5 tys nie mam w sumie. Ja już myślałam kiedyś czy takie duże kroki robię i mam tak mało :rofl:

1 polubienie

Najtrudniejsze dla mnie było znalezienie czasu na początku na te ćwiczenia na rozejście mięśnia brzucha….bylam pod koniec dnia taka padnięta ze musiałam się naprawdę mobilizować. Ja jestem chuda i ważę 48 ale kurcze ten brzuszek pocieszy trochę mi się utrzymywał. Po miesiącu jeszcze wyglądałam jak w 2 trymestrze…… ja karmiłam piersią więc ta macica się u mnie szybciej obkurczała na szczęście ale z tym brzuchem to walczyłam z 9 miesięcy o już wygląda dobrze ale wiem że jeszcze nie wrócił te mięsień do poziomu akceptowalnego więc planuje znów wrócić do ćwiczeń jak młody będzie w żłobku

1 polubienie

Właśnie sprawdzalam w swom. Dalam spacer.
Zrobilam 1,7km i niby tylko 500 krokow. Hmmm. A telefon ponad 2 tysiace pokazuje.

Mi najlepiej się zbierało do ćwiczeń, jak mąż kończył pracę to wtedy on przez 30 min zajmował się synkiem przez miesiąc. Wtedy nie było nic ważniejszego po pracy - żadne koszenie trawy itp wszystko mogło poczekać. I jak zmobilizowałam się tak przez miesiąc to od razu widać poprawę, wiadomo, nie jest jak przed porodem ale efekt jest duży. Przy ćwiczeniach mięśnia brzucha najważniejsza jest systematyczność i ciaglosc. Fizjoterapeutka zwracała na to uwagę żebym właśnie w tym czasie ćwiczyła bez żadnych przerw więc żeby najlepiej wtedy ktoś zajmował się dzieckiem, a nie żebym z przerwami ćwiczyła

1 polubienie

Nooo tak by było najlepiej. Jak mały leżał na brzuchu jeszcze lub na plecach o nie czworakowal ani nie pełzała to udawało mi się ćwiczyc. Ale potem jak już zaczął się przemieszczać to właził na mnie i teraz też włazi i siada na mnie :grinning::joy:

1 polubienie

A jak długo trzyma Ci bateria ? I możesz podesłać jakiś link ? Poczytam sobie też opinie na Internecie

Sobotni raport wjezdza . Najwazniejsze , ze jest mniej :sweat_smile:
Ten tydzien byl troche oszukany , ale ostatecznie bilans dla mnie na mini plusik

@Mamilove ja mam taki

Bateria starcza mi spokojnie na caly dzien

4 polubienia

Uuuuu brawooo maloyci brakuje do dwucyfrowej liczby :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Wow pięknie!!! Idziesz jak burza :grinning::grin::blue_heart:

1 polubienie