Też mam problem ze słodkich , szkoda że nie ma na to jakiegos złotego sposobu
gdyby nie to już dawno bym nie miała tych kg nadwyżki
Powiem Ci , ze dzis mam prawdziwy kryzys
najchetniej bym polozyla sie do lozka i zjadla jakas milke
chyba zrobie sobie herbate ziolowa , pewnie nie pomoze , ale napewno nie zaszkodzi . Chociaz gdzues czytalam , ze takie ziolowki hamują ciągotki na slodycze , ale roznie to bywa ![]()
@Kalusia161 jak nie skacze do góry to juz sukces ! Zrobic wage to jedno , ale utrzymać ja to juz druga sprawa
Eee nie kuszę ale też mam nie raz takie ciągutki że głowa mała
A nie powinnam bo za kilkka dni mam znów pomiary ciała
@asiam1 a dziś chyba taki dzien kryzysowy
właź pod kocyk z malutką i róbcie przytulanki i bedzie lepiej ![]()
Ja kiedyś jadłam te z mango i są całkiem całkiem. One są dość lekkie
W twoim przypadku jak już tak długo wytrzymujesz bez słodkiego to najgorzej przetrwać tą chęć na słodkie , potem jak już minie to sukces . Ja to nie mam póki co dnia bez słodkiego ![]()
Mega fajnie wygladaja te wafle ![]()
I tak zrobiłyśmy. Mala na drzemeczke to ja z nia
wyjatkowo dlugo spala , ale naprawde okazalo sie to zbawienne . Teraz poszlysmy na ogrod ogarniac kroki
Ja je spakowałam do szpitala ![]()
dobre ? Wyglądają dobrze ![]()
One są pyszne. Mango nie jadłam ale z czekoladą polecam
Mi mąż przywoził takie do szpitala po porodzie ![]()
Ja aktualnie biorę udział w dyscyplinie wielkie sprzątanie po chrzcinach
padam , a nie założyłam zegarka nawet , chociaż pewnie niewiele kroków bo siedziałam dużo. Jak zwykle już po imprezie bym coś zjadła a po obiedzie to nie mogłam nic zjeść co leżało na stole ![]()
Wyśmienite
a mango wygrało zdecydowanie bo właśnie zjadlam dwa i ide po następne a tu pusto bo mój je właśnie kończy jeść
także pakuj do szpitala po każdym smaku , nie pożałujesz ![]()
![]()
@asiam1 i taki mini reset wskazany choćby dla szybszej regeneracji Twojego ciała
bo tu klejne dni przed Tobą a szampana to wkrótce będę wkładała do lodówki bo.im chłodniejszy tym eeeee bardziej wystrzeli tą pianką ![]()
?
@Mamaprzygod mąż to od razu karton powiniem przywieźć a nie udzielać Ci po 2 - 3 szt do tego szpitala ![]()
I jak po uroczystości :)? Czy może ten ważny temat przerzucimy w wątek żeby tu już była harmonia w tym sportowym wątku bo chrzest to temat również rzeka i podyskutujemy z innymi mamy w innym wątku więc jak myślisz :)?
Chciałam dzisiaj sobie policzyć kilometry na spacerze, po czym zapomniałam wyłączyć i przypomniałam sobie pod domem.
Spacer w mieście 50km dalej ![]()
Wlasnie tak z gory zalozylam , ze weekendy o ile nic nie bedzieny planowac (jakies wyjscia czy wyjazdy) to bedzie taki czas na regeneracje , odpoczynek , chill i malutkie odstepstwa od rygoru . Mysle , ze to uczciwy uklad i rozsadny
Bardzo rozsądny i tak robisz dużo więc taka regeneracja przyda ci się bardzo. A jeszcze chciałam ci polecić na stawy galaretki ale nie te sklepowe z dużą ilością cukru tylko własne. Bierzesz dobrej jakości sok z warzyw czy owoców co tam lubisz i dodajesz do tego żelatynę. Ogólnie wszystko z żelatyna jest dobre bo to przecież źródło kolagenu. A kolagen to białko budulcowe chrząstek i więzadeł ![]()
Wywar z kurzych łapek ! One mają w sobie bardzo dużo kolagenu , najlepiej kupić ich dużo i tak wygotować żeby całą esencją z nich wyszła , wyporcjować i mieć do zup czy sosów jako dodatek !
Ooo dzieki ! Kurcze, ze ja o tym nie pomyslalam
Akurat mam wisnie to znalazlas mi zdanie na jutro ![]()
@karolina27034 o nieee kurze lapki mnie odpychaja same w sobie znaczy sie takie martwe , bo zywe stópki kurczaków ubóstwiam, oczywiscie nie jesc ![]()
![]()
Nooo wywar z kurzych łapek też jest dobry. Tak jak pisała @karolina27034 ale jak nie zmusisz się do tego to chociaż żelatyna ![]()
U mnie ledwo ponad 5 tysięcy:)
10kg ogórków przywiezionych o tesciowej.
Rano po sloiki i przyprawy itd. I oby Mala pozwoliła chociaż trochę słoikow zrobic.
Teraz brałam takie do szpitala tylko samą polewa zwykła bez dodatków i przydały się trochę czekolady ale nie za dużo, ideolo
Oooo super też za mną chodzą wlansie