@Mamii ja mialam 7200 :).nie zdążyłam nawert przed północą zrobić zdjecia. .
Bylam popoludniu z Synkiem na urodzinach i… odpoczywalam. Znajoma.sprowadzila kuzynki które robily za animatorki i pilnowaly i zabawialy Dzieci. A człowiek mógł usiąść i wypic kawe spokojnie.
Ja dziś nigdzie nie wychodziłam ale też nie wiem ile kroków po domu zrobiłam (pewnie super mało) bo odbijam czasem syna na kolanie i mi przeszkadza a w sumie jemu zegarek plus jak go karmienie to też jak przychodzą wibracje to żeby mu nie przeszkadzać zdejmuje
@Paulina.K ja zwykle po domu tyle wydepczę, więc może Ci się wydaje że mało zrobiłaś a tu okaże się że z 7 tys. by się zebrało ale wiadomo jak maluchowi przeszkadza zegarek to na razie nie ma co zakładać
Chciałabym codziennie przebijav ta granicę 10tys. Ale no niestety z tym zegarkiem sie nie polubię bo niestett musze reka ruszać zeby kroki liczył nawert jak ustawiam aktywność. A nie jestem w stanie z 2 dzieci trzymać wózka wszedzie jedna ręką.
Rano ogarnianie siebie i dzieci. Mlodego odstawic do zlobka. Czasem od razu szybkie zakuoy. W donu ogarnianie gory po nocy, jakieś pranie i odkurzanie. Staram się wyjsc z Malą na spacer jak tylko się da. Potem obiad i oczywiscie zabawy z Malą. Po Synka do zlobka - jak jest fajna pogoda to ide na nogach bo mamy blisko. Z Mlodym troche na polku pobiegac. Potem zabawy w donu. Podiweczorek, kolacja. Ogarniecie kuchni i kąpanie dzieci. Usypinie. Ogarnianie przestrzeni po zabawach. To taki codzienny rozklad dnia
A co pare dni prasowanie, wieksze sprzatanie itd.
Czasem nie wiadomo kiedy i pyk 8 tysjecy krokow.
Za 3lafkiem czasem trzeba się nabiegać i wiecznie parter-piętro.
Kurczę to muszę założyć zegarek bo ja też rano wstaje, ogarniam mieszkanie i odkurzam, potem ogarniam do żłobka młodego i siebie. Odprowadzam go. Wracam, po drodze szybkie zakupy. Myję podłogi i siadam do pracy pewnie trochę kroków by się nabiło
Ile godzin ma Twoja doba Ja nie zdążę obiadu zrobić w ciągu dnia czasami… rano tylko ubieram córkę do przedszkola ktoś ją zawozi. Potem przebieram bliźniaki, robię śniadanie, kaszkę, potem chwila na macie i drzemka. Jak śpią to mam najczęściej 40min więc ogarniam kuchnie odciagam mleko i się myje. Potem do następnej drzemki ostatnio nie mogę się wyrwać żeby chociaż pranie wstawić bo jest ryk. Ogarniam tak z grubsza. Spacer /drzemka w domu. Wtedy jakiś obiad albo i nie potem córka wraca z przedszkola i albo plac zabaw, albo ogród. Jakieś przetrwanie do 18, kąpiel i usypianie maluchów, potem ogarnięcie starszej, kolacja i o 20 idzie spać. Wtedy sprzątam kuchnie i zasiadam na kanapie z telefonem albo coś oglądam. Często też jeżdżę ja zakupy po 19. A na zegarku potrafię mieć tylko 4 tys dlatego się tu nie chwalę bo żenada. Dzisiaj obeszłam miasto 3 h poza domem z wózkiem i mam 9tys przy moim 183 to chyba robię 2 razy mniej kroków
Słuchaj , a jakbyś podwójnie te kroki liczyła ? a czemu? Juz Ci odpowiem boooooo wiesz jesteś wysoka to i masz dłuuuuugie nózki wiec kroki robią się z automatu dłuższe wiec jak masz 9 tys kroków to trzeba liczyć jako 18 tys kroków
Ogolnie to wycinalismy z mezem krzaki z przodu domu i naprawde bylo sporo dreptania
Jestem mega zmęczona, ale jak patrze na te kroki i kalorie to mnie duma rozpiera warto bylo
Koniecznie !! Bo to nigdy nie wiadomo , kiedy bedziemy swietowac . Ja teraz wlasnie znalazlam sobie nowy stres bo będziemy jechac do siostry meza a co jesli sue okaze , ze oni nie maja tam wagi jesuuuu
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.