Jakby mi zaginęła taka pamiątka to bym się zapłakała
ale wiem jak to jest “diabeł ogonem nakrył”… moja mama mi opowiadała jak za czasów narzeczeństwa mojemu tacie zgubiła się srebrna bransoletka i pewnego dnia jak się obudził to leżała obok na poduszce…nikt nie potrafił tego wyjaśnić ale tata ponoc był blady ![]()
A mi mama podarowała pierścionek na 18 który dostała od swojej mamy na 18. Rozmiar nie pasował bym go nosiła i zdecydowałam ze dołożę go do obrączek które robiliśmy bo wtedy będzie zawsze ze mną tylko w innej postaci ![]()
To prawda, jesteście zdecydowanie w top 3, tylko trzeciej brakuje ![]()
Ale to udowadnia że suvy są małe i bez sensu ![]()
![]()
No to podejrzana sprawa, wygląda troszkę jakby sobie go zostawiła
To zdjęcie wygląda jakby było robione gdzieś w Turcji ![]()
Ale super , że zrobiłaś zdjęcie na pamiątkę ![]()
Edit: przypadkiem odpisałam w dwóch wiadomościach.
Obawiam się, ze już nie.
W 2010 i 2020 mieliśmy parter zalany wiec jak gdzies byl ten pierścionek nisko to odplynąl… a wszystko bylo gruntownie sprzatne i się nie znalazł.
W 2021 po wymianie ogrzewania na poetrze byl remont wiekszy. Przeczesalam szafy, szafki… i nic.
Obrączki mama mi dala przed cywilnym. I właśnie żałuję, ze nie zdecydowaliśmy się na ich przetopienie i dodanie do Naszych. Kupiismy gotowce.
Gdzies tam mi orzez myśl przeszlo, ze może jakoeś medaliki dla dzieci… ale nie wiem. Moze niech same kiedyś zadecydują co zrobią
Boże ![]()
dobra ta historia przebiła wszystko co do tej pory slyszlam od kogokolwiek
chciałabym by. Kierowca za Tobą ![]()
![]()
I jak ci sie chowa ta roślinka ![]()
Hahaha bardzo dobrze sie chowa , ogolnie juz chyba 2 lata ze mna ![]()
wlasnie w tym roku musialam do wiekszej dobicy przesadzac juz
Ja w ogole sie balam , ze ktos bedzue na mnie trabil albo cos , ale byli wyrozumiali
wiadomo jechalam mozliwie jak najbardziej bocznymi uliczkami
Piękna sprawa z tym pierścionkiem ![]()
![]()
Noo genialna jesteś ![]()
e no kto by śmiał trąbić ! Jak wiozłaś tak rzadki okaz ![]()
Na pewno każdy spojrzał w waszym kierunku ![]()
Właśnie maiłam pisał. To co @LawiBlue ze historii skądś znam i to zdjęcie już widziałam bo chyba już pisałaś o tym.
No ale jakie banany daje? A gdzie go trzymasz w zimie? A w lecie wystawiasz go na zewnątrz czy cały rok jest w domu?
Ja też wiozłam kwiatka dużego w aucie ale nie mam cabrio więc nie robiłam takie szału ;D
@asiam1 piękne foto ![]()
![]()
Ogólnie to taka ciekawostka że bananowiec jest byliną a nie drzewem ![]()
wydaje kwiatostan a później z tego robią się banany ale one nie są jadalne bo większość bananowców w naszym klimacie jest ozdobna
podszkolilam się w temacie. Chyba że @asiam1 źle pisze to mnie popraw
Haaalo panie ogrodniczki @asiam1 i @LawiBlue jak bym coś chciała sadzić a wiem nie każda roślina bedzie kolo każdej - to mogę zaprosić na moje rejony ? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Oczywiście że tak ![]()
odwalimy ci taki ogród że każdy będzie zazdrościł ![]()
![]()
Noo to jest ciekawostka bo myślałam daje banany jadalnie. Ale to czy owak wiem że w warunkach domowych często właśnie konkretne rośliny nie dają kwiatów albo owoców stąd było moje pytanie
Ja wszystkie kwiatki ususzam. Od Kwiatków w domu jest mój mąż
mamy obecnie trzy i jeszcze żyją
Mieliśmy w tamtym roku taak dobrą passę z kwiatami rosły z w tym już 3 uschły. I dwa za chwilę wyrzucę bo zostają same patyki ![]()
Jeden kupilismy tydzień temu wiec dlatego żyje ![]()
To u mnie są piękne kwatuchy i bardzo o nie dbałam chodź przyznał że bardziej dbałam jak nie miałam malucha bo teraz czasu nie ma ….