Gryzaki i zabawki

4 miesiące i tydzień :grinning: właściwie to ja mu od urodzenia czytam, ale tak że on ogląda obrazki i leży obok mnie spokojnie i wydaje mi się, że jest ciekawy to tak myślę że od tygodnia dwóch :grinning: ale ogólnie mojemu chłopcu szybko się nudzi, więc to czytanie to 10 min max trwa :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

No bo maluśki to mają ciężka z koncentracja na dużej

Z rodzicielskich tipow zwroc uwage przy uzytkowaniu czy maluch moze przewrocic ta “poleczke”(zwlaszczy ta z materialow) i jesli tak to przymocuj odrazu do sciany. Mojej Bratowki mlodsza corka taka obciazona polke na siebie zrzucila, skonczylo sie na siniakach. Nawet nie zdajemy sobie sprawy ile sily drzemie w tych malych raczkach

Ja mam taką i kupiłam ją na allegro też za ok 100zl , wtedy na Sinsay nie było nic , teraz widzę że wybór ogromny !

Nam sie super sprawdza ten regalik bo lepiej widać książki niż na zwykłej półce. Nasza już jest full :see_no_evil: od roku w sumie nie kupuję tyle książek tylko wypożyczamy w bibliotece 5 na miesiąc i tak rotujemy, ale kilka też dostała.
A z historią naszego czytania to starałam się córce czytać jak miała parę miesięcy jakieś krótkie wierszyki, pokazywałam te książeczki sensoryczne, ale nie była jakąś wielką fanką ich. Na dobranoc zawsze była książeczka już chyba od około roczku. Przeszliśmy przez taki etap też gdzie nie mogłam przeczytać więcej niż jednego zdania na stronę, to było bardzo frustrujące :sweat_smile: ale potem zaczęła słuchać coraz dłuższych historii i o ile są obrazki na stronach to mogłabym jej 50 stron przeczytać na raz.
Czas mi tak leci , bliźniaki mają prawie pół roku a z nimi to inna bajka nie myślałam o tym że już mogę im dać te sensoryczne do “czytania” na brzuszku… czasami usypiam starszą z którymś na rękach to załapie się na jakąś książeczkę :see_no_evil:

3 polubienia

Właśnie mega małe są :see_no_evil:

ja te będę kupować :brown_heart:

1 polubienie

Ja widziałam że dużo osób te poleca i też się na nie skuszę

O ten jest duży i materiałowy. Też myślałam żeby sukcesywnie wymieniać książeczki bo przecież nie wszystkie będą naraz używane.

@Hedwiga sluszna uwaga , czasem widuję filmiki na fb jak dzieciaczki rzucają nawet komody na siebie i wygląda to strasznie

Taka rotacja jest super , tak samo jak z zabawkami . Ja juz malej wymieniam i jak po jakims czasie wravaja te stare to mala sie cieszy jakby byly świeżo ze sklepu :sweat_smile:

To fakt zrzucają na sb komody bo opiekunowie nie przykręcili ich do ściany :pleading_face::pleading_face: dziecku w ułamku sekundy “odbije” i zacznie wyłazić tam gdzie byśmy nie pomyśleli ale ja sama widze jak młoda wychodzi i bedziemy musieli go przykręcić do ściany

Tak, a komody mają szuflady więc tym bardziej się wspinają maluchy po tym

1 polubienie

A do tego też na samej gorze dałam puzzle i lego wiec nooo to ją akurat musi ciekawić :joy:

1 polubienie

Te najczęściej u nas goszczą ostatnio :blush:

Ta seria o zwierzątkach lew, kotek, biedronka itd jest super :star_struck: są śliczne ilustracje, a historyjki są krótkie, rymowane bardzo fajnie się je czyta, słucha i widać że mały jest z nimi naprawdę bardzo zainteresowany :blush:dzięki tym rymowanym historyjkom tak zapadają w pamięc, że po kilku razach możesz recytować je z pamięci w razie potrzeby :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile: Także naprawdę polecam :heart_eyes:

OMG! Do góry nogami zdjęcie dodałam :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::rofl: a już tam! :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile:

2 polubienia

Ja mojej jak czytam to mam wrażenie że mnie nie słucha :sweat_smile::sweat_smile: książeczka do grzyzienia to by było dla niej najlepiej :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::sweat_smile:

Ooo niektóre widziałam w biedrze, np ta o kaczuszce :blush:

1 polubienie

Właśnie super jest to że one są bardzo łatwo dostępne

Ooooo super sa :slight_smile: @karolina27034 zobacz tu masz tyci tyci i hip hip hura z niebieskiego pudełka :hugs:

A myjwmy zabki - to też nasza seria ulubiona - zapypianka tez jest super :slight_smile:

1 polubienie

U mnie etap zjadania ksiazeczek juz sie skonczyl , za to mala bardzo lubi przerzucać strony , wiec czasem czytanie odpada :rofl: chyba , ze nie po koleji :sweat_smile: i te ksiazeczki do wody kocha , ale je mietosi sobie w łapkach

Mam nadzieję że dostanę niebieskie pudełko :face_holding_back_tears: ale już zrobiłam screeny i wasze książkowe polecajki to będę się już rozglądać za nimi :face_holding_back_tears: bo bardzo chcę mu czytać od najmłodszego :two_hearts:

2 polubienia

Ciekawe czy się skończył czy wyciszył do kolejnych ząbków. Mój ma rok i znów intensywnie wyjada książki

To bardzo dobry pomysł, żeby wdrażać wspólnie czytanie już od pierwszych dni :smiling_face_with_three_hearts: na pewno zaprocentuje to w przyszłości, na to liczę :heart:

1 polubienie