Higiena zabawek dla niemowlaka

Ja wczoraj wypralam wszystkie pluszaki. Dziś wyparzyłam wszystkie gryzaki o i poprzecieralam na mokro pozostałe plastikowe zabawki w które mogłaby woda się dostać 

Pluszaki tez pioee, a inne przemywam chusteczkami, gryzaki wyparzam co jakiś czas ;))

Ja kupiłam kiedyś płyn odkażający dla dzieci który zabija wirusy i bakterie i w tym piore resztę odkażam i wyparzam  albo dezynfekuje

Ja dezynfekuje, albo myję w płynie do naczyń dla dzieci i pluszaki  piorę w pralce

ja mam takiego z 2 metry od meza i na pewno nie oddam a na strychu moje z dziecinstwa takie ładne duże ale nie az tak, 

Pluszaki tez piorę, ale rzadko kiedy się nimi bawią 

U nas praktycznie tylko leżą 

Beata u mnie też. Może z dwa bać trzy w użyciu że chce się bawić nimi 

To moja lubi się bawić pluszakami 

pluszaki można wyprać, jeśli się zmieszczą w pralce

U mnie też, czasami syn wezmie i się oobawi ale to raz na rok :D ale spi z przytulanka ;))

Malwa no my mamy takiego wielkiego jednego misia że do pralki nie wejdzie 

U nas jeden taki duży a reszta to takie mniejsze pluszaki więc spokojnie się mieszczą w pralce 

My pluszaki tez pierzemy w pralce, ja zresztą wszystkie zabawki nawet synka wkładam do pralki, ws,ystko co nie ma baterii ładuje w pralce i wtedy wiem ze będą czyste. 

Chyba kazda z nas ma takiego misia od męża heh ja mam dwa: białego średniego i dużego które nie mieszczą się do pralki I teraz kurza na strychu, wyrzucić s,koda, oddać tez mi szkoda, jeszcze sobie poleżą. Corka dostała na walentynki dużego białego od męża to tez leży w szafie bo tak zbierał kurz ze jak bawiła się to aby unosił się w powietrzu.

Darulka też racja 

Mamy oqr2 takich dużych,ale do pralki jakoś upchnąć więc chyba aż taki duży niw jets hahah 

Ale używasz płynów/ proszków dla dzieci ?

MiśkaPyśka ja używam proszków 

Ja dla dzieci używam kapsułek, do naszych proszek

Mi tata kupuje proszki i płyny to płukania 2 Niemczech. Jak już nie mam to wtedy kapsułki :D