Ile utrzymuje się mleko w piersiach po zaprzestaniu karmienia?

Dziewczyny nie karmie już ponad dwa miesiące (karmiłam rok) jednak dalej jak nacisnę piersi (np. przy samobadaniu) to leci mi z nich mleko. Czy to normalne? 

u mnie chyba właśnie po dwóch miesiącach nie ściągania pokarm zanikł 

Mi szybko zanikł. Piłam szalwie, 2 razy dziennie sobie parzyłam.  I w sumie 2tyg i nie miałam pokarmu :)) ale nic nie ściągałam. Mleko nie nachodziło:))

Mi chyba zanika powoli pokarm. Myślę, że tak będzie dla mnie lepiej chociaż karmie tylko 1.5 miesiąca 

Ta szałwia to taka zwykła w torebkach ?

Tak tak zwykła. Karmiłam rok czasu syna.. położna mi tak poradziła i u mnie działała;) przy pierwszym mialalam jakieś tabletki ;))

Mnie też długo pokarm zanikał, ale się tym nie przejmowałam.Nic z tym nie robiłam. Teraz już pół roku nie karmię i wszystko wróciło samo do normy nie wiadomo nawet kiedy.

Są jakieś tabletki by uspokoić laktację ,ale w sumie no sama w końcu minie 

Nie pamiętam nazwy ale przy pierwszym synu dostałam jakieś na receptę ;))

Mi lekarz zelecil bromergon. Biore 3 dzien i czuje sie w miare ok ale slyszalam ze kobiety potrafia czuc sie strasznie.

Brałam kiedyś bromergon, jak miałam hiperprolaktynemię, to lek obniżający poziom prolaktyny. Też czułam się po nim ok, a pamiętam, że płaciłam za fiolkę 3,50 zł, ale to było parę lat temu :)

Ja biore pol tabletki na noc :) I 30 tabletek 19 zlotych

Tez przy pierwszym synu po zakończeniu karmienia piłam szalwie i powoli pokarm sam zanikł po około miesiącu 

Pewnie zależy od organizmu. Mi szybko właśnie laktacja się skończyła 

Ja po odstawieniu syna jeszcze dwa- trzy dni po odczuwałam ból w piersiach. A później to już można powiedzieć,że z górki bo nawet mało co zwracałam na to uwagę.

Tez mi sie wydaje ze to zalezy od organizmu bo kazda kobieta jest inna. Sle na pewno w koncu zaniknie :) 

ja odstawialam bardzo stopniowo tj 3 miesiace przed skonczeniem karmienia corka w ogole mleka w dzien nie pila tylko przed spaniem i w nocy , ponziej miesiac tylkow nocy, wiec nie mialam zadnych zastojow etc ale dalej jak nacisne to leci - normalnie nie mam zadnych objawow

Ja właśnie miałam miekie, nic się nie działo 

Ja sie strasznie boje momentu odstawiania. I nir wiem jak sie za to zabrac

Przy córce pokarm zanikł mi bardzo szybko bo miesiąc od jej urodzenia . Teraz mam problem bo do piersi ciągle napływa i są jak bąbki i w dodatku bolące, a syn nie chce jeść.