Dziewczyny
Jak nazwałyście swoich synów? Jakie imiona wybrałyście? Czy te imiona trafiły od razu w wasze serca, czy wybrałyście je na zasadzie tradycji?
My wybraliśmy dla syna imię Bernard. Niestety dużo ludzi się krzywi i przez to zaczynam mieć wątpliwości… A my mamy przejrzane wszystkie listy z imionami i co pada inna propozycja, to zawsze komuś się nie podoba. Porzućcie imiona swoich bobasów 
Mieszko 
Mój mąż już na studiach wiedział, że tak nazwie syna, jeszcze się wtedy nie znaliśmy
mi się bardzo spodobało i też fajnie bo nie jest to bardzo popularne imię 
Z takich imion które mi się jeszcze podobają to Miłosz, Marcel, Filip 
1 polubienie
Mój chciał Marcela, ale ja się przekonać nie umiem. Znam samych “diabłów”
i jakoś absolutnie się nie mogę przemóc 
Szymon 🩵 już w pierwszych rozmowach o dzieciach z mężem tak razem ustalimy bo nam sie podobało i tak zostało 
U mnie jest Oskar ale babcia przez prawie rok mówiła Oliwier bo Oskar jej się nie podobał. Powiedziałam że mam to gdzieś że jej się nie podoba. Dziecko ma na imię Oskar i tak ma się do niego zwracać bo ja imienia nie zmienię dlatego że się babci nie podoba. Patrząc na to które imię się komu podoba w życiu byśmy nie wybrali żadnego. Ma się podobać rodzicom a nie wszystkim wkoło
Kuba
odrazu wiedzialam ze bedzie to imie
U Nas jest Kacper.
Dokladnie Kacper Kazimierz
Nasz mały nazywa się Paweł.
Pracuje w szkole i wiele imion mi się źle kojarzyło a Pawełka nie znałam żadnego.
O imieniu powiedzieliśmy wszystkim jak już zarejestrowaliśmy go w urzędzie stanu cywilnego. Przez całą ciążę mówiliśmy że nie wiemy itp. właśnie dlatego że zaraz każdy by nam te imię brzydził, wymyślał, a tak to musieli się z tym pogodzić.
Imię ma się podobać rodzicom a nie babciom, ciociom czy wujkom 
1 polubienie
Haha coś w tym jest, ze jak znamy jakąś osobę o danym imieniu i średnio nam się ona “podoba” to nie wybieramy jej jako imie.dla dziecka 
1 polubienie
To mój synek to Maksymilian ale było dużo dyskusji bo baz chciał Maćka…… a ja Oskara
ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Maksa
2 polubienia
Kacper to tata dzidziusia, także niestety, ale odpada
a też mi się bardzo podoba 
1 polubienie
No właśnie ja tak mówię, że co bym nie chciała, to zawsze ktoś będzie nosem kręcił. Ja lubię nietypowe imiona, a wszystkim nie dogodzę. Moja córka się śmieje, że tylko mój najstarszy syn ma “normalne” imię (Aleksander), a ona (Idalia) i Berni będą wyjatkowi 
Jak 10 lat temu córkę rodziłam to mój tata był przerażony, że jej dałam imię Idalia
ale mówi, że z czasem się przyzwyczaił
teraz każdy mówi, że nazywam dziecko jak psa. No mi się tak nie kojarzy i uważam, że też przywykną. Przecież to żaden Pistacjusz czy inny Żanklod…
@Magda_krol taka sugestia organizacyjna.
Sprobuj odpowiadać w jednym poście wszystkim stosujac @ 
Mój sąsiad ma na imię Kuba. To dziecko antykoncepcja…
Stąd też moje problemy z nazwaniem syna bo mam mnóstwo skojarzeń z różnymi ludźmi 
1 polubienie
Dzięki, nowa jestem, uczę się 
W porządku
po prostu będzie czytelniej
U mnie dylemat , mąż chce nazwać Kornel a ja Tymoteusz 

1 polubienie
Jeszcze nie slyszalam takiego imienia
no tak odrazu imie kojarzymy z kims kogo znamy i nie lubimy