Imiona chłopięce

Też właśnie słyszałam że pchacz nie jest zalecany

U anad był pchacz. Ale taki z tablicą manipulacyjną z przodu. Maly się bawił przy nim.
A jak ogarnal ideę pchacza… to juz dawno umiał chodzić :rofl:

U nas syn fotelik sobie zrobił jako pchacz i tak nauczył się chodzić :sweat_smile:

Nooo takie są obaczę widziałam drewniane albo plastikowe właśnie z taką tablicą manipulacyjna

Ogólnie pchacz nie jest zły ale nie do nauki chodzenia tylko do zabawy dla dziecka które już umie chodzić. Tyle że dzieci zazwyczaj jak nie mają pchacza to chodzą orU krzesłach czy innych rzeczach które mogą pchać. Tak naprawdę to zglupiec można bo wszystko nie jest zalecane tak samo jak rodzice trzymają za ręce dzieci w sensie dzieci mają rączki w górę i chodzą to też jest źle bo środek ciężkości się zmienia. Więc bądź tu człowieku mądry. Najlepiej trzymać dziecko za bioderma i uczuć chodzić bo wytłumaczcie mi ile kręgosłup rodzica to wytrzyma :rofl::rofl: wg mnie wszystko z głową krzywdy nie zrobi. Najlepiej dziecko puścić samo i ono sobie poradzi ale nie zawsze się tak da

2 polubienia

U nas był pchacz i córka już faktycznie chodziła jak go adpotowała . Ona z nim wręcz już goniła a dzis służy jako podnóżek do wychodzenia na biurko :sunglasses:
Też fizjo nam mówiła że dobrze aby chodzik stawiał opor jak sie go pcha, hmm już nie pamiętam co dalej mówiła ale to zapamiętałam że to chodzi o rozwój dziecka

Chodzi o to że jak jest za lekki to łatwo się go pcha i dziecko idzie pochylone do przodu bo goni za nim a jak stawia mały opór to pcha delikatnie rączkami

Aaaa widzisz i jest na bank to stabilniejsze i jest przy tym mniej bęcek na ziemię

Ja właśnie w takim celu chciałam pchacz kupić ze wzgledu na tą zabawkę a dopiero jak będzie chodzić to do chodzenia.

@Mamilove z siadaniem z nóżkami do tyłu to zależy w jakiej pozycji bo na boki to źle ale z nigami pod pupą już jest ok.

To właśnie pisałam że jest ok jak dziecko już chodzi

1 polubienie

Serio ? Myślałam że jak dziecko ma nogi pod pupą to jest źle :confused: takie że jakby siedzi na kolankach ale te nogi są do zewnątrz coś w kształt litery M

Mój syn siadł ciągle z nogami na boki , musiałam mocno tego pilnować by siadał dobrze . Ale już teraz sam to kontroluje

Nie. Siadanie w literę W jest złe ale normalnie z nóżkami pod pupa jest ok

1 polubienie

Najlepiej jednak jak maluchy siedzą normalnie na pupie a nóżki przed soba :rofl:

1 polubienie

Tak czytam o tym siadaniu, bobu nas ten etap nadchodzi wielkimi krokami :face_with_hand_over_mouth: mały, tak się podnosi że praktycznie wiele już my nie brakuje żeby usiadł …. Ten czas tak szybko ucieka i nowe umiejętności w szalonym tempie wkraczają … aż mnie to przeraża :hear_no_evil:

To jest super jak widzisz że dziecko nabyło nowych umiejętności
Ja mam wrażeni ze dziś jak zawołałam do mojego malucha jak się przebudził to się odwróciło jakby już słyszał mój głos :heart_eyes::face_holding_back_tears:

2 polubienia

Jak synek się budził to zawsze do niego mówiłam z łóżka, żeby wiedział że jestem blisko. To samo jak płakał i szłam do niego to zawsze (nawet do tej pory) wołam że już biegnę do niego :smiley: zauważyłam że wtedy dziecko jest spokojniejsze i tak nie panikuje że jest sam. Nie ma też lęku separacyjbego bo jak płacze to od razu nawet jak jestem na innym piętrze wołam że już idę do niego.

1 polubienie

Ja do córki ciągle gadam i wszędzie, mimo że jak jest w wózku to nie wiem ile z tego usłyszy :joy: ostatnio w sklepie byłam, ona się obudziła akurat i jej gadam “o, no dzień dobry!” A jakaś pani się aż na mnie spojrzała czy mnie zna czy nie :rofl::rofl:

Ja nawet do psów mówię na spacerze :joy: to co … dziecko ma być gorsze :sweat_smile: też do synka dużo mówię :smiley:

1 polubienie

Dokładnie! Niech słucha słów :grin: