U nas dwa top to były Franciszek i Karol, ale ostateczną decyzją jest Franio
Każde imię które Wam się podoba i wybierzecie będzie dobrym wyborem ludzie zawsze będą mówić, że a nie takie, a daj inne, albo nie bo za długie, za krótkie i tak dalej… tysiące różnych “ale”… No to nie ma co patrzeć
Jeśli podoba Wam się Bernard to na pewno będzie to dobra decyzja mały Benio według mnie ślicznie!
A ja sie w sumie zastanawiam , tak zupelnie powaznie . Jaka zmiane w ich zyciu przyniesie imie naszych dzieci dlaczego tak usilnie probuja wplynac na nasza decyzje. Ja dlugo nie chcialam mowic jakie imie wybralismy , bo wiedzialam, ze znajdzie sie ktos kto bedzie je negowal . Ale w koncu sie ugielqm , bo uslyszalam sloqa wsparcia typy " ja nie rozumiem jak mozna oceniac czyjas decyzje dotyczaca imienia ich dziecka " i jak powiedzialam to bylo " aha ok , spoko wasza decyja" za to po jakims czasie uslyszalam " no wiesz Asia , tetaz coraz czesciej slysze , ze ktos tak jak Ty dal na imie corce , no a w aptece to non stop ktos z recepta przychodzi " dobra sciema … bo sprawdzalam i jest CHYBA tylko jeszvze jedna dziewczynka w polsce ktora nazywa sie jak moja corka wiec musiala by miec wielkie szczwscie zeby akturat zjawila sie w tej aptece
I dlatego nie rozumiem , jakie zmiany w ich zyciu wporwadzi imie mojej corki
moze dla ich zyvia to bardzo istotne
mijego syna teściowa imie tak bardzo nie mogla tolerowac ze przez rok przeznaczała bo inne imie wolała
a wogole to najlepiej wolalaby by to były dziewczynki chyba
A to imię córki to jest polskie imię czy zagraniczne? Bo już pisałaś że jest unikatowe i jest mało dzieci z tym imieniem i aż mnie zaintrygowało jakie to imię?
U mnientez było stałe że te nie bo takie te nie bo coś tam itd…. Ale ja też nie słuchałam innych którzy proponowali różne imiona. Ja do końca sama nie wiedziałam na które imię postawimy i miałam dobre wytłumaczenie że sama jeszcze nie wiem więc nie mówię
U mnie właśnie odwrotnie. Damskie mi się podobają a chłopięce średnio
Naszej rodzinie też się to imię podoba. Mój kuzyn ma na na imię Antoni i kuzynka dała swojemu synowi tak samo mamy dwóch antonich od jednej strony haha.
Takie niespotykane odpowiem za @asiam1 bo jest tak unikatowe że chyba wszystkie je pamiętamy Rosie ma na imię
Ja chciałam Julian, ale będzie miał na nazwisko Król… I byłby Król Julian ja już nawet chciałam mu dać na imię Lew, mówię no już piękniej niż tradycyjny Król Lew nie będzie, ale stary mi przyniósł termometr i chciał na pogotowie dzwonić
U Nad też Antki an topie Moj bratanek to Antonj. Bratanek męża to też Antoni moja przyjaciółka też ma Antka
Ładne imię ale u Nas właśnie ze względu na bratanków od razu skreslone.
Kiedys pani od szczepien , ciagle mowila do Roski “Rózyczka” no i najpierw myslalam , ze po prostu chodzi jej o kwiatka czy cos , ale jak zaczela tak ciagle to w koncu specjalnie przekrecilam jej imie . Miala na imie Ania a ja nazwalam ją Anitą . Ona tak z usmiechem , ze ale ona ma Ania , na co ja jej “a to Rosie”
Moze troxhe kąśliwie , ale ona miala to imie zapisane i ja ciagle mowilam do malej po imieniu , wiex odnosiłam wrazenie , ze robi to specjalnie @MamaMalychStopek to zagraniczne miala byc Rozalia , maz chcial krotkie wiec znalezlismy kompromis w Rosie . Na szczescie mamy tak uniwersalne nazwisko , ze pasuje no i mieszkamy przy granicy to w sumie tez wydaje sie mniej “obce”
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.