Imiona chłopięce

U nas dwa top to były Franciszek i Karol, ale ostateczną decyzją jest Franio :blush:

Każde imię które Wam się podoba i wybierzecie będzie dobrym wyborem :smiley: ludzie zawsze będą mówić, że a nie takie, a daj inne, albo nie bo za długie, za krótkie i tak dalej… tysiące różnych “ale”… No to nie ma co patrzeć :grinning:

Jeśli podoba Wam się Bernard to na pewno będzie to dobra decyzja :smiley: mały Benio :heart_eyes: według mnie ślicznie! :star_struck:

1 polubienie

Mi się mega podoba Antoni :smiling_face:

Tak musicie patrzeć na to co wam się podoba bo to wasz bąbelek i to wy będziecie go po tym imieniu wołać czy się do niego zwracać

A ja sie w sumie zastanawiam , tak zupelnie powaznie . Jaka zmiane w ich zyciu przyniesie imie naszych dzieci :sweat_smile: dlaczego tak usilnie probuja wplynac na nasza decyzje. Ja dlugo nie chcialam mowic jakie imie wybralismy , bo wiedzialam, ze znajdzie sie ktos kto bedzie je negowal . Ale w koncu sie ugielqm , bo uslyszalam sloqa wsparcia typy " ja nie rozumiem jak mozna oceniac czyjas decyzje dotyczaca imienia ich dziecka " :see_no_evil: i jak powiedzialam to bylo " aha ok , spoko wasza decyja" za to po jakims czasie uslyszalam " no wiesz Asia , tetaz coraz czesciej slysze , ze ktos tak jak Ty dal na imie corce , no a w aptece to non stop ktos z recepta przychodzi " :rofl::rofl::rofl: dobra sciema … bo sprawdzalam i jest CHYBA tylko jeszvze jedna dziewczynka w polsce ktora nazywa sie jak moja corka :rofl: wiec musiala by miec wielkie szczwscie zeby akturat zjawila sie w tej aptece :rofl:
I dlatego nie rozumiem , jakie zmiany w ich zyciu wporwadzi imie mojej corki :see_no_evil:

moze dla ich zyvia to bardzo istotne
mijego syna teściowa imie tak bardzo nie mogla tolerowac ze przez rok przeznaczała bo inne imie wolała :face_with_peeking_eye:
a wogole to najlepiej wolalaby by to były dziewczynki chyba

Mężowi zawsze się podobało , mi w sumie też . Ciężko nam było wybrać inne imię bo zawsze się z kimś komuś kojarzy :rofl:

Ale to z tym , że się z kimś kojarzy to chyba każdy tak ma :joy::joy:

U nas jest Borysek :heart: na liście jeszcze były: Julian, Fabian, Filip :yum:

A to imię córki to jest polskie imię czy zagraniczne? Bo już pisałaś że jest unikatowe i jest mało dzieci z tym imieniem i aż mnie zaintrygowało jakie to imię?

U mnientez było stałe że te nie bo takie te nie bo coś tam itd…. Ale ja też nie słuchałam innych którzy proponowali różne imiona. Ja do końca sama nie wiedziałam na które imię postawimy i miałam dobre wytłumaczenie że sama jeszcze nie wiem więc nie mówię

U mnie właśnie odwrotnie. Damskie mi się podobają a chłopięce średnio :laughing:

Naszej rodzinie też się to imię podoba. Mój kuzyn ma na na imię Antoni i kuzynka dała swojemu synowi tak samo :face_with_diagonal_mouth: mamy dwóch antonich od jednej strony haha.

Takie niespotykane odpowiem za @asiam1 bo jest tak unikatowe że chyba wszystkie je pamiętamy :grin: Rosie ma na imię :kissing_heart::kissing_heart:

1 polubienie

A to faktycznie niespotykane imię :smiling_face_with_three_hearts: bardzo ładne ale chyba nie polskie jak tak patrzę jak się pisze

Antoś bardzo ładne, ale też bardzo popularne :grinning: u mnie dwie koleżanki urodziły w tym roku i obie Antosia :grinning:

U nas na osiedlu jest dwoch Alanow i czarek :wink: tez w sumie rzadko spotykane imie

1 polubienie

No swojego czasu był wysyp Antosiów

Ja chciałam Julian, ale będzie miał na nazwisko Król… :rofl: I byłby Król Julian :rofl: ja już nawet chciałam mu dać na imię Lew, mówię no już piękniej niż tradycyjny Król Lew nie będzie, ale stary mi przyniósł termometr i chciał na pogotowie dzwonić :rofl::rofl::rofl:

2 polubienia

U Nad też Antki an topie :slight_smile: Moj bratanek to Antonj. Bratanek męża to też Antoni moja przyjaciółka też ma Antka :slight_smile:
Ładne imię ale u Nas właśnie ze względu na bratanków od razu skreslone.

1 polubienie

:face_with_peeking_eye::upside_down_face::thinking: w sumie jak pomyślę to w sumie nie są to takie głupie imiona :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

@Magda_krol faktycznie byłby niezły ubaw :rofl::face_with_hand_over_mouth: sprawdzanie obecności w szkole: Król Lew :lion: obecny! :rofl:

No z takim nazwiskiem to wiele imion brzmi znajomo królewsko :smile: mi się jeszcze Maciuś skojarzył :smiley:

Kiedys pani od szczepien , ciagle mowila do Roski “Rózyczka” no i najpierw myslalam , ze po prostu chodzi jej o kwiatka czy cos , ale jak zaczela tak ciagle to w koncu specjalnie przekrecilam jej imie . Miala na imie Ania a ja nazwalam ją Anitą . Ona tak z usmiechem , ze ale ona ma Ania , na co ja jej “a to Rosie” :see_no_evil:
Moze troxhe kąśliwie , ale ona miala to imie zapisane i ja ciagle mowilam do malej po imieniu , wiex odnosiłam wrazenie , ze robi to specjalnie
@MamaMalychStopek to zagraniczne :slight_smile: miala byc Rozalia , maz chcial krotkie wiec znalezlismy kompromis w Rosie . Na szczescie mamy tak uniwersalne nazwisko , ze pasuje :grin: no i mieszkamy przy granicy to w sumie tez wydaje sie mniej “obce”

3 polubienia