Malwa dokładnie! Teraz telefon to już jak komputer i wszystko się zaraz znajdzie. Pamiętam jescze stare nokie ,z których tylko można było dzwonić to było chyba jak byłam w gimnazjum, a tu paręnaście lat później i w telefonie ma się wszystko.
Malwa dokładnie! Teraz telefon to już jak komputer i wszystko się zaraz znajdzie. Pamiętam jescze stare nokie ,z których tylko można było dzwonić to było chyba jak byłam w gimnazjum, a tu paręnaście lat później i w telefonie ma się wszystko.
Rena u mnie trzeci poród dramatyczny z bólem,nie do ogarnięcia a znieczulenia nie chceieli mi dac mimo ze prosiłam
Misiombrowa ja p drugim porodzie powiedziałam ze nigdy wiecej a jednak trzecie dziecko jest...
Doniwe moze na znieczulenie byko juz za pozno albo np nie bylo amesteziologa. Ja mialam ogfomne szczecie bo dostalam znieczukenie a pozniej slyszalam jak polozna rozmawia z amesteziolozką o tym ze kobieta sale obok chxe ale doktorka mowila ze nie da jej bo musi byc ze mną..
Znieczulenie żalezy od rozwarcia musisz mień mim ileś cm i potem maximum. Nie można sobie od tak podać
Maks do 6cm podaja chyba między 5-6cm. Ja teraz szlam z decyzja,że jak coś znowu biorę, ale chciałam go uniknąć. No i udało się uniknąć jak również lewatywy
Mazia to fajbie ze nie bylo podtrzeby :)
mazia no to super, że wyszło po Twojej myśli
No jak weszłam na porodówke to myślę oo i o znieczulenie już mogę zapomnieć.
Oby wiecwj tskixh przypadkow. Ja jako pierworodka jakos nie myslalam wczesniej o tym ze bede potrzebowala znieczulenia. Nie wiedziala do konca z czym to sie je i w ogole. Ale jak polozna zaproponowala to bez wahania sie zgodzilam
Ja miałam znieczulenie inaczej bym nie wytrzymała tych wykrętów w prawo i lewo. Mój chłop to aż beczał jak to widział co się ze mną dzieje
Hymm, ja nie wiem czy bym wytrzymala czy nie. Bolalo mnie bardso wiec skoro proponowali to bralam
Anulka, mi do oxy dali tylko gaz rozweselający i paracetamol. Na szczęście ogarnęłam, jak ten gaz należy wciągać, to nawet działał. Ale mi podłączyli oxy jak już miałam 5 cm rozwarcia, to jest chyba za późno na znieczulenie. Właśnie jedną z rzeczy, którą pamiętam z porodu to oczy mojego męża. Widziałam, jak cierpi, widząc jak się męczę, a nie mógł mi pomóc.
Tak znieczulenie to do iluś cm. Jak mnie zapytali czy chcę, to na początku nie chciałam, ale wiedziałam, że zaraz może być za późno i dobrze, że wzięłam. Jednak jak za późno sie do szpitala zajedzie to już nie ma takiej możliwości.
Ja też bym się zdecydowała na znieczulenie zawsze to ulga chociaż na jakiś czas. Często jest problem ze np nie ma anestezjologa. Ja mam nadzieję że teraz się uda urodzić.
Misiombrowa bo mężczyźni chcieli by pomoc ale są bezradni najczęściej nie wiedzą jak reagować w takich sytuacjach
Znieczulenie sie daje pomiędzy 5-6cm , ja teraz byłam zdecydowana, że jak coś biorę no ale na szczęście nie trzeba było. Osobiście uważam, że lepiej brać niż się męczyć. Choć na szkole rodzenia mojej przujaciółki tak straszyła nim położna, że za żadne skarby nie wzieła, za drugim razem też nie chce bo niby może zaszkodzić dziecku . Ja kojarzę, że tam było mnóstwo powikłań do podpisania, ale które groziły mi ,ale mogę się mylić
Tak, jest karta z możliwymi działaniami niepożądanym i mogą one przestraszyć, bo jednak to kręgosłup i są one bardzo poważne. Jednak takie wymogi są. Na paracetamolu też jest tyle działań niepożądanych, że jakby dobrze poczytać, to i tego nikt by nie brał. A znieczulenie to o wiele poważniejsza sprawa.
Ja jestem po pierwszym za i na pewno jakby była okazja to znowu wezmę. Po co mam się męczyć.
Ja się zdecyduje jak ból będzie nie do wytrzymania
Rena dokładnie po paracetamolu też mogą być cyrki. Ja tam nie pamiętam by było coś co może zaszkodzić dziecku. Może, że tętno będzie spadać,ale.taka opcja jest i nawet bez znieczulenia. Nawet czytałam, że pp tej tasiemkę co dostałam na wywołanie tak może być. Plus mnóstwo innych rzeczy się mogło dziać np.wymioty,które miałam po niej
Muszą uprzedzić alr gdyby to bylo takie straszne to by nie bylo dopuszczone.
Ale fakt.. Ja czasami odczuwam ból kręgoslupa w miejscu wklucia. Jak za duzo nosze corke to boli samo z siebie po prostu a tak to boli jak dotknę w tym miejscu. Np jak partner mnie masuje i dotknie to miejsce to az podskakuje bo czuuje takie klucie jak bym miala znowu igle tam wpychaną
Dokładnie, po każdym leku mogą być skutki uboczne. Wypijecie sobie ziółka i też możecie się po nich źle czuć.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.