zeby byc lekarzem trzeba miec powolanie a nie tylko szukac zrodla dobrych pieniedzy
klamerka123: stosowałam irygację i marne były efekty tego wszytkiego
niektórzy nie zalecają irygacji przy infekcjach bo usuwa się wtedy również dobre bakterie
niewielu lekarzy ma powołanie, niekiedy też mają związane ręce przez nfz
tak ale my ich słuchamy bo w końcu to “specjaliści” to powinni się znać
Jeżeli widzę że lekarz nie olewa moją sytuację tylko stara się pomóc to do takiego chętnie idę na wizytę ale skoro definitywnie mam jakieś bakterie a on podchodzi olewawczo do takiej sprawy to po prostu unikam
co to jest irygacja?
Irygacja w medycynie termin ten oznacza przepłukiwanie jelit, pochwy lub innych jam ciała. Płukanie wykonuje się za pomocą irygatora, używając do tego celu wody lub roztworu leku.
też zbyt dokładne i długie płukanie wodą np prysznicem działa jak irygacja i wypłukuje dobre bakterie
Ja w publicznych toaletach bardzo uważałam
Publiczne toalety niosą wiele zarazków. Trzeba na nie uważać, lecz jak jesteśmy w ciaży i chce nam sie załatwić to musimy z takich przeciez skorzystać.
wszedzie trzeba uwazac nawet jak jest sie w szpitalu
mnie na szczęście w pierwszej ciąży nie dopadły, więc teraz mam nadzieje że też nie będę miała takich problemów
oczywiście w szpitalu trzeba bardzo uważać bo niby szpital i leczą ale to największe skupisko bakterii nie raz słychać o tym z ew szpitalu kogoś zarazili
tam jest istne rojowisko bakterii
niestety i to coraz częściej można coś wnieść ze szpitala.
ja miałam w ciąży dwa razy w srodku i na końcu ciąży
dlatego ja mam czesto badania bakteriologiczne zlecone i kontroluje czy jest ok.
dodam ze lekar mi powiedział.przy cukrzycy ciazowej cz\esciej lubia wystepowac infekcje.
do mnie tez przyplątał się jakiś grzybek, ale to podobnow ciąży normalne…