Infekcja pochwy w ciąży - swędzenie, zapalenie, pieczenie

U mnie byl grzybek zaraz na poczatku ciazy i to jeszcze wywolany przez luteine

no właśnie u mnie chyba tez luteina zrobiła swoje :wink:

u mnie jest ok, przed ciążą było gorzej

u mnie grzybica raz, to jest chyba standard, wszystkie moje znajome, bratowa i kuzynki miały

ostatnio zaobserwowałam dziwne uczucie po papierze toaletowym, kupiłam taki rumiankowy i chyba nie działa na mnie kojąco

Ja na początku też miałam grzybice i bardzo się wstydziłam a pani ginekolog powiedziała że na początku u wielu dziewczyn się zdarza

Papier toaletowy najzdrowszy jest biały bez żadnych zapachów

ja także miałam grzybice to nic wstydliwego globulki i krem i po kłopocie

Ja musiałam brać czopki od drożdżaków

u mnie było wszystko w porządku

ja nic nie zmienialam nawet olynow do higieny intymnej i wszystko bylo wporzadku

ja też nie zmieniałam i było wszystko ok ale przy pierwszej ciąży miałam grzybice

ja nie miałam grzybicy

ja brałam czopki kilka razy ale po porodzie było już wszystko ok

mi pękła błona i wody płodowe wypłynęły w 30 tygodniu ciąży właśnie przez infekcję, która przebiegała bezobjawowo niestety, żadnych upławów, swędzenia itp, pare dni przed byłam u lekarza i też niczego nie zauważył

isama nie myslalam ze infekcja moze miec takie konsekwencje

Ja chodziłam na basen raz w tygodniu do 8 miesiąca i bałam się że infekcję złapię właśnie na basenie.

z tego co pisze isama to z tą infekcją nie jest wcale tak wesoło.Najlepiej aby jej nie było bo może to sie odbić na dziecku.

ja na basen chciałam, ale moja doktór mi to odradziła w ciąży

tez chodziłam na basen ale gdy pani doktor odradzila to przestałam- jakoś w 5 miesiącu