Hahaha ja też prostowałam albo kręciłam włosy, malowałam się i stroiłam. A teraz też się podładuję
Przed wyjściem ale już nie prostuję włosów a na siebie ubieram sportowy strój bo tak mi najwygodniej
Hahahah jakbym czytala o sobie ![]()
@chloria @Mama.kacperka @Mamii
Dziękuję wam bardzo dziewczyny ![]()
Będzie najlepszy i najważniejszy w moim życiu ![]()
![]()
Syn się urodził to zaczęłam nosić się bardziej na sportowo , trochę się malowałam . Teraz córka się urodziła to już nawet się nie maluje .
już się nawet dobrze czuje bez makijażu ![]()
Ja też nie, ale kiedyś zasypiałam bo byłam taka zmęczona że nie chciało mi się czekać aż wyschną a nie wiedziałam , że gorsze jest spanie w mokrych włosach niż suszenie ich @Garfilldek super , gratulacje , piękny dzień cię czeka ![]()
![]()
Też nie wiedziałam, w domu nigdy tak mi się nie zdarzało ale na wakacjach czasem tak🫣
@Mama.kacperka ja też przestałam się malować na codzień i muszę powiedzieć że cera jest całkiem niezła ![]()
i już się przyzwyczaiłam do tego …. Tylko krem z filtrem nakładam jak gdzieś idę
Dziękuję ![]()
Ja jak myję głowę, to zazwyczaj rano i one mi szybciutko wysychają same ![]()
@MamaMalychStopek Ja tak samo przestałam się malować, ale za to zaczęłam przykładać większą uwagę do pielęgnacji. Bo teraz zamiast tylko umyć twarz, to cały rytuał na twarzy sobie odprawiam ![]()
Mi kiedys fryzjerka mowila ze lepiej nie spac w mokrych wlosach bo to zle działa na skore glowy
a ja właśnie czesto myje na noc ![]()
Ja weekendy (bez wielkich wyjść) zawsze bez makijażu, a teraz jak siedzę w domku w ciąży to musi być wielkie święto lub wizyta u lekarza żeby był make up ![]()
Dodatkowo, w środę wyszłam z „hybrydowego więzienia” ![]()
Ja latami myłam wieczorem i szłam tak spać ![]()
Teraz jak jestem w domu, myje rano i podsuszam, a później same schną ![]()
To prawda ja też bardziej dbam o pielęgnację. Też chodzę raz na miesiąc do kosmetyczki żeby mi dała jakieś nawilżające kuracje i zrobiła masaż albo jakiś delikatny kwas położyła na niedoskonałości ….
@chloria ja też rano myłam włosy i też lekko podsuszalam bo gorące powietrze też nie pomaga włosom. A teraz przy małym to myje wieczorami jak mąż jest o się nim zajmie to wtedy sobie nakładam jakieś odżywki i takie spraye z ochroną na wysoką temp suszenia
A polecasz jakąś odżywkę do spłukiwania? Bo szukam jakiejś fajnej ![]()
Ostatnio korzystam z tej serii do włosów tłumach
Zgodnie z instrukcją myje szamponem i zostawiam go na 2min, spłukuje. Nakładam odżywkę (nie na skórę głowy) tylko na całej długości włosów i zostawiam na 3 min a potem stosuje olejek z czarnuszki
A na końcu spryskuje tym
Ja ma długie i gęste włosy i ten sprej jakoś tak je wygładza, mniej się puszą
Z tego trio to tylko serum mam ![]()
Ale jutro wybiorę się do rossmana ![]()
Warto ten szampon kupić jak jest promocja bo do najtańszych nie należy
O to serum też muszę sobie kupić
To pamiętaj żeby je wysuszyć
bo ja dzięki temu uratowałam swoje włosy chociaż trochę przed wypadaniem ![]()
Teraz zazwyczaj mile rano i chodze az wyschna lub susze ![]()
To ja gdzieś widziałam rolkę jakie jest podejście do życia europejek i amerykanek i największy absurd i krzywdę jaką sobie robią to Amerykanki mają tendencję do mycia głowy na noc i pójście spać z mokrymi co jest bardzo niedobre ponieważ tworzysz dobre środowisko dla wszelkiej maści bakterii i drobnoustrojów
Tez to zauważyłam
i jakoś tak nabrałam bardziej pewności siebie