Czy inwestujecie w coś 800 plus? Jeśli tak to w co?
My z mężem zamierzamy inwestować w sztabki złota
Taka długoterminowa inwestycja, którą planujemy przekazać dziecku, gdy osiągnie odpowiedni wiek (żeby tego “nie przehulał” a fajnie wykorzystał ;))
My na razie wrzucaliśmy na konto oszczędnościowe ale ponieważ mała ma tam też dodane od nas wpływy z jakiś prezentów itp. to chcemy zainwestować
Może nie całość ale część tej kwoty inwestujemy w złoto. Od kilku lat zbieramy pieniażki, które dostaje córka + właśnie 800+ i kupujemy sztabki w złota w mennicy Apart.
Złoto poszło do góry i już zyskaliśmy
Fajna opcja są obligacje rządowe - wtedy jest najlepszy procent .
Osobiście chcieliśmy na początku odkładać 800 plus ale patrząc co się dzieje z wartością pieniądza to nie ma sensu .
Wydajemy na bieżąco , niemniej jednak gdy pojawi się drugie - będziemy korzystać z obligacji rządowych
Najpierw muszę urodzić, ale również z mężem zamierzamy inwestować. Jeszcze nie wiem jak, trzymanie na koncie trochę bez sensu, ja myślałam o złocie, ale mąż też pewnie wpadnie na jakiś pomysł i zdecydujemy.
Ja nie inwestuję nie mogę sobie na to pozwolić. Idzie na bieżąco
My też nie inwestujemy, nie mamy nawet takiej możliwości
Ja odkladam na osobne konto dla dzieci ![]()
My może kiedyś, narazie mamy za dużo wydatków
Jak jest gorszy miesiac to podbieramy ![]()
Jakoś trzeba sobie radzić, to też dobrze jak odkładacie bo nigdy nie wiadomo jakie będą czasy
U nas narazie leci na konto oszczędnościowe i jak uzbiera się jakaś sumka to pomyślimy co dalej.
My 800+ wydajemy na życie, aktywny rodzic odkładam w całości. A pieniądze od urodzenia które córka dostawała zainwestowaliśmy w złoto. Jak się uzbiera znowu jakaś suma to będziemy wymieniać.
Teraz właśnie dużo osób inwestuje w to złoto
My póki co wydajemy na bierzace potrzeby . Fajnie jak ktoś ma możliwość odłożenia czy inwestycji;)
Ja odkładam na konto oszczędnościowe póki co, ale sporo już z tych pieniędzy poszło na dom i budowę. Nie mniej jednak, staram się co miesiąc od nowa odkładać te pieniądze, które się da…
My inwestujemy większość długoterminowo w obligacje rządowe. Do tego mniejsza część na giełdzie amerykańskiej ale tu trzeba na bieżąco śledzić sytuację i wyłapywać okazje ![]()
Inwestowanie w złoto to fajna opcja, ale teraz ceny złota bardzo do góry poszło.
Odkladam na konto oszczędnościowe, które zalozylam corce, nie zawsze jednak calosc kwoty tam laduje . Oczywiscie jak mala dostaje jakies pieniadze to tez jej tam wplacam , chociaż ostatnio dostala dosc spora kwote od tescia z prosba zeby kupic jej cos na pamietke od niego bo on nie wiedział co , wiec tego nie wplacalismy tylko po prostu na dniach pojdziemy do jubilera .