JAGODY GOJI co to jest i z czym się to je?

nie wiem ja w tym roku chyba po truskawkach mam ciagle jakieś wysypki ;/ nigdy nie miałam, ale w połogu cuda się dzieją pzrecież 

Ach my mieliśmy swoich tyle co kot napłakał, większość syn zjadl. Ja kilka spróbowałam i nie smakowały mi. Maz twierdził ze słodkie, ja tam w ogóle smaku truskawki nie czułam. Mama tlumaczyla ze za mało słońca mialy i nie są takie dobre.

Czereśnie wczesne juz przejedliśmy właściwie to trochę nadziubałam, syn troche miseczek zjadl a resztę mama przerobiła na kompoty. Wyszlo 13 litrowych słoików.

Teraz czekamy na drugą czeresnie bo owoców ma sporo i juz nabierają kolorów ale sporo tez spada.

Ja to mam co chwike jakieś wysypki,a że jem codziennie truskawki to już się zastanawiam czy to nie one to powodują. Może czymś pryskane dziwnym nie wiem sama 

Tak możesz mieć wysypkę od truskawek często się tak zdarza

Miśka Pyśka może tak być mi lekarka mówiła, że w tym roku jest największe pylenie od 10 lat i sporo osób, które nie miały alergii teraz ją mają. Mnie nigdy truskawki nie uczulały, ale kto wie 

Albo nawożone były truskawki 

Może być ja już sama nie wiem gdzie tkwi problem 

Mazia coś w tym jest mój młodszy brat nigdy nie miał uczulenia a w tym roku masakra jakaś tak się smarka

Nati to na ja mam alergie na bylice, które teraz pyli.  Lecz zawsze lekki katar miałam w tym roku nic No oprócz wysypki, ale to nie wiadomo od czego 

Może zrób sobie testy alergiczne? 

Anulka przydałoby się, ale lekarze nie są skłonni dawać skierowanie na testy 

A testy tez nie mało kosztują prywatnie

Dlaczego 

Wystarczy skierowanie do alergologa i na wizycie już robią :)

Mazia może to być po truskawkach. Mnie zawsze pierwsze uczulały ale w tym roku nic nie miałam, no fakt, że też ich zjadłam raptem kilka sztuk. 

Ja znów więcej na pyłki jestem uczulona, zawsze kicham na wiosnę. W tym roku jakoś spokojniej bo przynajmniej oczy nie łzawią.

Może były pryskane 

Kiedyś córka mojej znajomej, która jest alergikiem po tych pierwszych truskawkach "nie naszych" dostała takiej wysypki, że swędziało ją przez miesiąc i była na sterydach. Nasze polskie może jeść. Więc z truskawkami też różnie bywa.

Anulka w mojej przychodni moją lekarkę zwolnili za to, że wydawało za dużo skierowań. BYłam już tam dwa razy i z wysypką i nic nie dostałam. Dostać coś od nich to jest cud 

Przyznam ze pierwszy raz słyszę o tym

Moje dzieci średnio lubią jagody goji. Jedzą je tylko w jogurcie lub w placuszkach. To placuszki typu omlet , ale w środku były między innymi jagody goji. Można też z nich robić mus. Świetnie , że są tak wartościowe.