Ekstra, że byłaś zadowolona z wyboru! ![]()
Na początku trochę się uczyłam, jak go dobrze założyć i opróżniać, ale ogólnie poszło bez większych problemów
Ja ogólnie nie używalaam dużo laktatora bo nie kp ale uzuwamal podwójny elektryczny i to na tabelkach mimo że trzeba było z nim siedzieć to lubiłam go używać !
Mi się udało zdobyć do testów , tak że będę testować niedługo
Ja od poczatku mialam elektryczny. Akurat z Canpola. W szpitalu doradca stwierdzil ze jest rozmiar lejka ok wiec juz nie kombinowalam. Ja probowalam rozkrecic laktatorem laktacje. Potem chwile (7 tygodni ) bylqm kpi. Niestety musialam sie poddac.
Dzisiaj - wybralalbym muszlowy. Zeby moc odciagac i dzialac tez co innego.
Ja wracam do pracy dlatego muszlowy mysle, ze mi się sprawdzi
Ja też przeszłam przez kilka laktatorów. Najpierw miałam pojedynczy z neno, później podwójny z Canpol (i widziałam różnicę, tzn. że podwójnym więcej i szybciej mleka ściągałam) a później jeszcze muszlowy Canpol (i to była najwygodniejsza opcja). Do rozkręcania laktacji nie używałam laktatora, miałam przykaz żeby przystawiać dziecko co 2-3 godziny, więc tak naprawdę synek mi rozkręcał laktację. Laktator przydał się natomiast kiedy wychodziłam z domu.
My w sumie nie kupowaliśmy laktator a. Mieliśmy tu z testów i super się sprawdził. Ja też nie miałam problemu z karmieniem ale jak potrzebowałam gdzieś wyjść to zawsze mleko zostawało. Czy zapalenie piersi np. odciągnąć gdy dzidziuś nie chciał.
Ja zakupiłam laktator do rozkrecenia laktacji i byl to laktator muszlowy z canpol babies. Bardzo dobrze się sprawdzał. Jest trochę głośny, a przelewanie mleka jest z niego nie wygodne. Musiałam go oddac do reklamacji i wtedy zakupiłam drugi laktator z mamcozy - muszlowy pro 9. Jest troche lepszy od canpola. Jest cichszy oraz szybciej odciaga mleko, a przelewanie mleka jest bardzo wygodne.
Lejek dobierałam do instrukcji dodanej do laktatora a siłe sanie na zasadzie metodzie prób i błedów. Np z canapola to mnie ranił na najwyższej mocy a mamcozy już nie.
Uzywam obu laktatorów do dziś także bardzo polecam tylko że muszlowe. Wygodniejsze sa
Hej, jaki konkretnie model laktatora neno używałaś? Zastanawiam się nad zakupem laktatora właśnie tej marki, ale w sieci krążą różne opinie i sama nie wiem, na co ostatecznie się zdecydować. Przy pierwszym dziecku używałam laktatora Lovi, ale niestety nie byłam do końca zadowolona, więc teraz ruszam czegoś nowego.
szczerze gdybym od was nie dostala do testow laktatora nie wiedzialabym jak proste i przydatne mamie jest to urzadzenie
Ja używałam elektrycznego z lovi 3d pro expert i pomógł trochę przy rozkręceniu laktacji po CC.
Ja miałam z Neno Perfetto a potem Bella Twin. To Perfetto dużo delikatniejszy i taki przyjemniejszy w obsłudze, Bella Twin strasznie mocny ale zdecydowanie tańszy jak na podwójny. Teraz zdecyduje się na Canpol, bo dziewczyny bardzo zachwalają
Ja używam Wasz laktator elektryczny i jest dla mnie najlepszy. Zanim go dostałam używałam 2 inne i to jakieś dodatkowe funkcje za duże pieniądze a okazały się słaby. Wasz jest super, ładnie dopasowuje się do piersi, można regulować siłę i moc odciągania jak dla mnie najlepszy z najlepszych
Ja miałam zwykły Neno uno. Ale sprawdź sobie też z Canpola. Są super
Ja tez przy córce uzywałam Wszego, elektrycznego. Najpierw przy rozkreceniu laktacji, pozniej juz przeszlam na KPI bo starszy syn nie bardzo dał żebym spokojnie karmiła córke piersią( dzieci rok po roku) teraz znow spodziewamy sie na wiosne dzidziusia i wiem ze przy starszakach nie bedzie łatwo karmic piersią więc poszłam o krok do przodu i juz mam kupiony laktator też od Was, ale tym razem podwójny ![]()
Z neno mam takie samo doświadczenie ![]()
ja od samego początku tylko te z canpol babies i bardzo jestem zadowolona. myślę, że da radę.
Jestem mama KPI od poczatku (a synek skonczyl juz 5 miesiac) i szczerze – bez podwojnego, muszlowego i elektrycznego laktatora w ogole nie wyobrazam sobie zycia. Lejki i ustawienia pomogla mi dobrac doradca laktacyjny i to byla najlepsza decyzja, bo sama nie mialabym pojecia jak dobrac wszystko tak, zeby bylo wygodnie i skutecznie…
Właśnie zastanawiam się nad zakupem neno- generalnie polecasz ? ![]()