Jak należy dbać o biust w czasie ciąży

ja jeszcze kremy mam ale zapominam ostatnio smarowac i tak nic nie daja

Mi już rozstępy przestały przeszkadzać :slight_smile: w pierwszej ciąży kupowałam drogie kosmetyki dla kobiet w ciąży i nic mie dało więc teraz używam jednego balsamu nawilżającego do wszystkiego i to jeszcze dla dzieci :slight_smile: przynajmniej zapach mnie nie drażni

spróbujcie smarować ciało oliwką - mi to pomogło

jesli chodzi o biust to smarowalam oliwka i rozstepy pojawily sie niestety ale dopiero podczas karmienia

ja też biust zaczęłam smarowac oliwą z oliwek:)

gdybym wiedziała o tym to bym smarowała

ja tylko oliwką bambino drogich kosmetyków nie kupowałam

Ja biustu nie smarowałam w czasie ciaży i nic mi się z nim nie takiego nie stało/

Ja jakoś nie przepadam za oliwka :slight_smile: dlatego wolę lekkie balsamy dla dzieci

ja tez benasy dowiedziałam się teraz na koniec ciąży że powinnam smarować, ale mam nadzieję że przez to żadnych skutków nie będzie że wcześniej nie smarowałam

biust mozna smarowac ale brodawek nie smarowac bo mozna nibyy wczesniej urodzic

ja tez uzywalam oliwkie, szczerze powiedziawszy nie slyszalam, ze przez smarowanie brodawek mozna wywolac porod

A ja słyszałam że gdy się je masuje to można przyśpieszyć poród. Ja jednak masowalam bo byłam już po terminie i to mi nic nie dało bo nie miałam rozwarcia.

ja właśnie tylko na piersiach mam rozstępy

ja smaruje i masuję brodawki a poród się opóźnia także chyba się nie sprawdza tak kwestia …

tak masaze raz zimna raz ciepla woda sie sprawdzaja ja stosowalam na piersi a teraz stosuje tez na inne czesci ciala

ja próbowalam z tą wodą ale wymiękłam bo nie lubię zimnej:)

ja też nie lubie, ale jeśli ma pomóc to trzeba sie przełamać jakos i zacząć stosować taki masaż piersi :slight_smile:

no niestety, zimna woda nie przyjemna ale nie musi bo byc lodowata woda

piersi dobrze smarowac oliwka ktora zawsze mozna stosowac

to sie nazywa hartowanie piersi :slight_smile: