Jak nauczyć dziecko pić z kubka – wywiad z neurologopedą Marceliną Przeździęk

Planujecie rozszerzanie diety dziecka? Przygotujcie się na naukę picia. Przeczytajcie wywiad z neurologopedą Marceliną Przeździęk, która podpowiada kiedy sięgnąć po kubek, jaki model kubeczka sprawdzi się najlepiej na początku nauki picia i co zrobić gdy pierwsze próby zakończą się fiaskiem.

Przeczytaj wywiad>>

Drogie Mamy, czy Wasze maluchy mają za sobą pierwsze doświadczenia z kubeczkiem z rurką? Kiedy po raz pierwszy sięgnęły po kubek z rurką? Dajcie znać w komentarzach:) 

U mnie synek jak miał 6 miesięcy przy rozszerzaniu diety 

Tez zaczęłam podawać wodę w kubeczku , od 6 miesiąca . Tak jak rozpoczęliśmy rozszerzanie diety :)

U nas też zaczęliśmy jak synek miał pół roku najpierw z miękkim silikonowym ustnikiem i bardzo dobrze sobie radził 

Super wywiad;) cenne info

Bardzo cenny i wartościowy wywiad :) U nas zaczęliśmy używać kubka ze słomką po 6 miesiącu przy RD, natomiast z otwartym kubkiem nadal mamy małe

problemy i sporo wylewamy podczas picia ;) 

Sam wywiad super :)

Świetny wywiad 

Super wywiad 

Świetny wywiad, córeczkę uczyłam pić z kubka ze słomką w 6 miesiącu ale załapała dopiero w 9.

Teraz uczymy się pić z otwartego ale mamy małe problemu.

Ja lubie bidon nadal zabrać na plac xabaw

Faktycznie przydatny jest ten artykuł. Przede wszystkim kubek bidon musi być stopniowo dopasowany do wieku malucha 

Artykuł bardzo ciekawy. U mnie córka już po malu łapie picie z otwartego kupka

Choć jeszcze sporo zawartości ląduje na bluzce 

Moja córka wolała otwarty  kubek niż z rurką :) 

u nas bardziej słomka się sprawdziła i sprawdza nadal 

Rozszerzenie diety jeszcze przed nami, ale artykuł fajnie napisany, szybko się czyta :)

Tak mega się przyda tym którzy dopiero rozpoczynają przygodę z rd

Takie rzetelne artykuły warto czytać :) 

Kazde dziecko jest inne jednym podpasuja kubeczki otwarte dla innych potrzeba wiecej czasu bo beda wolaly kubki z rurka ;) 

U nas nie chde pic z kubeczka 360 a starsza tylko z niego mogla pic ;) 

U mnie długo nie mogła córka załapać z kubka 360. Zasłonki Piła już od 6 miesiąca ale z tego nie mogła długo długo załapać chyba z półtora roku miała jak w końcu jej wyszło