Jak niemowlęta znoszą upały?

Był mąż u lekarza. Na Sor nie pojechaliśmy, bo w niedzielę nie chciał. W poniedziałek poszedł do pracy, ale po godzinie wrócił do domu i wtedy zadzwonił do lekarza.
Nawet w sumie nie poszedł na wizytę, bo ja byłam w pracy, a lekarz kategorycznie zabronił kierować mu autem

Też sie raz nabawiłam udaru słonecznego i to wcale długo na słońcu nie siedziałam a jednak. Strasznie potem człowiek sie czuje u mnie aukrat to był tylko jeden wieczór.
Zdrowka dla męża

1 polubienie

Jeny dużo zdrowia. Mega trzeba uważać zazwyczaj zapominamy o sobie martwiąc się i dbając o dzieci. Mój mąż z tych co kocha upał i słońce i wychodzi i spf oczywiście go parzy i tylko czasem da sobie nałożyć ale za to chociaż czapkę nosi

1 polubienie

No my właśnie czapki nie wzięliśmy… i mój mąż i nasz znajomy miał takie słabe samopoczucie :cry:

Dużo osób mi teraz mówiło o takim złym samopoczuciu i nudnościach przy tych upałach. Mój mąż co prawda nie siedział na słońcu tylko w piątek pracował 16h i przez weekend czuł się jakby miał kaca, nie wyszedł z domu i nic nie jadł bo go ciągle brzuch bolał. Niebezpieczne te upały :frowning:

1 polubienie

No tak, sama temp też ma tu duży wpływ, nie tylko słońce.
Ważne, żeby odpowiednio się nawadniać i w miarę możliwości unikać najgorętszych godzin

Bardzo niebezpieczne są, a może Twój mąż pił też wodę która za dlugalo stała otwarta i bakterie zdarzyły się namnożyć i stąd pobolewał brzuch?

Dziękujemy za praktyczne uwagi :smiling_face_with_three_hearts: :raised_hands:

1 polubienie

Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniem :heart:

1 polubienie

Jak się dzisiaj czujecie? Mamy nadzieję, że jest lepiej, upał w końcu odpuścił :smiling_face_with_three_hearts: :sparkling_heart:

1 polubienie

Niestety, ciężko jest bez klimatyzacji w takie upały :pensive: Dobrze, że pogoda trochę odpuściła :heart:

1 polubienie

@CanpolBabies_Redakcja Tak zdecydowanie lepiej. Poprzednie dni to dramat był, nie dało się funkcjonować a dziś już czuję że można żyć :wink:

ja jeszcze przed rozwiązaniem, ale strasznie się boje tych upałów… mam nadzieje ze ta fala już nie wróci, bo nie wiem co wymyślę dla mojej malej :frowning:

Odpuściła, dzis w nocy to juz miałam plan spać na polu ale mnie tu nietoperzami postraszyli i chęci odeszły :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

Ja chciałabym się przyznać że raz miałam już kryzys i zjechałam z synem do garażu i w aucie go nakarmiłam

To u nas już znacznie przyjemnie i młodemu lepiej jest …. Mniej się poci

Moja dzisiaj zaszalała i miała 3 godzinną drzemkę, a przez te upały spała tylko po 40 minut

1 polubienie

O.rany noooo topo tych upałach sobie pofolgowała :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: a ja Ci powiem ze tak samo jak rano czasem sie budzi po 7 tak dziś godz 11.15 a ta dalej spi … w końcu mowie ide zobaczyć co sie dzieje. W międzyczasie słyszałam jak sie kreci po łóżeczku , ale dzis to wrecz zapisałam w kalendarzu jej wyczyn

2 polubienia

A ile ma Twoja królewna?

No powiem Ci że dała czadu a dzis już przed 6 wstała wypiła bidon wody, musiałam ją przebrać bo była przesikana i poszla dalej lulu ale już wstała i idę do niej a skonczyla 13 miesięcy :slightly_smiling_face::upside_down_face::slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

1 polubienie