Jak odstawić od piersi uzależnione dziecko?

Femka czasami nowe srodowisko inne ciocie i te, te przyzwyczajenia sie zmieniaja;) my sie martwimy a czasami niepotrzebnie

Słyszałam ostatnio o książeczce "Żegnamy mleko mamy". Pomaga przeprowadzić dziecko przez proces odstawienia od piersi. Poczytaj sobie opinie w internecie. Może nie jest to magiczny środek na rozwiazanie Twojego problemu, ale dzieci czasem potrzebują zobaczyć coś, by łatwiej im było to zrozumieć :)

W żłobku mają już swoje sposoby na zasypianie. Ja też zawsze się martwiłam. A jakaś z tym spaniem nigdy nie było problemu.

Dziękuję za polecajkę blw. Zapisuję na przyszłość  :) 

Tez skorzystam hahah

Myślę, że w żłobku mają sposoby, by uśpić maluszki;) 

O książce nie słyszałam;) chętnie poszukam jej ;) 

Nie wiem dlaczego przy pierwszym dziecku tak nie martwiłam się jak o drugie... Może przez to , że jest bardzo do mnie przywiązany i źle zniesie rozłąkę.. 

Femka miałam te same obawy bo drugie dziecko takie jak Twoje, ale jak się okazało to były tylko moje obawy :) mój syn bez problemu chodzi do przedszkola, bardzo lubi tam chodzić i radzi sobie świetnie. W domu potrzebuje by zasnąć jeszcze smoczek i swojego misia, a tam misia nie chce zabierać bo mówi, że nie potrzebuje smoczka to nawet nie proponowałam bo próbujemy sie go pozbyć, ale najpierw było odpieluchowywanie na szybko, zaraz przedszkole za tydzień, więc dużo zmian w krótkim czasie i się bierzemy za smoczek 

Oby u nas było tak samo ;)

Hahah miło by bylo

🤪