Jak oduczyć dziecko jedzenia w nocy?

Mój ma prawie 2,5 roku.Pierś ssie tylko jedną już od jakiegoś czasu.W dzień może dla niego nie istnieć ,za to w nocy czasem budzi się nawet 4razy i woła mnie bo chce cyca :( Ja o ząbki się nie martwię bo przy kp nie ma takiego strachu o pruchnicę niż przy mm.

Moja niunia już prawie rok cieszę się bardzo że tyle nam się udało po początkowych problemach. W sumie to taki mały niejadek więc mnie na rękę że wstaje w nocy i je 

Rena dokładnie trzeba szukać próbować 

Moj ma 15 miesięcy, podaję butlę (210ml) po kąpieli tj okolo 21 i zazwyczaj przesypia całą noc. budzi się miedzy 6 a 7 i dzień zaczynamy od mleczka ;)

Paatka to zrozumiałe że wolisz wstawać i karmić w tym przypadku.

Megg ja właśnie próbuje na noc mojej dawać butelkę ale i tak przed snem chce cycusia a w nocy i tak się budzi 3 razy.

Moja mała też zaczyna dzień od mleka dopiero później śniadanko chociaż z tym też różnie bywa czasem nie ma ochoty na inny posiłek ;) 

My ostatnio zmieniliśmy troche kolejność. Zawsze butla mleka była na noc, potem woda. Problem był z przemoczonymi pampersami, wiec mleko dajemy ok. 18, potem normalna kolacja, a potem do spanka i rzeczywiscie pomoglo. Pampers wytrzymuje całą noc. 

Mój syn był tak przyzwyczajony ze musiało być mleko przed samym snem inaczej nie mógł zasnąć 

U nas tak było z cycem, później przerzuciłam go na smoczka żeby przy cycu nie usypia. 

U mnie niestety w noc bardzo często się budzi na jedzenie. I niestety wydaje mi się, że i w dzień gorzej je, a tylko chce mleko.

Tylko jak mu w nocy odmówię, to od razu krzyki, on nie uśpi się na rękach.

rena u mnie ostatnio podobnie,mała więcej domaga sie piersi obiad tylko troszkę ale i tak zaraz chce piers.

DoNiWe, myślę, że to ząbki, bo są dni, że nic nie zje tylko mleko. A są dni, że ładnie je. A kiedyś to taki żarłoczek byl.

U mnie mała je coraz mniej bo średnio co 4godziny i jeszcze jest tak że muszę jej na siłę dać a w nocy to dwa razy sie budzi i U nas to chyba zęby bo mała się slini strasznie 

u nas obecnie mleko mm wrocilo do lask wczoraj bo juz nic innego jesc nie chcial wiec wyciagnelam paczke i pytam chcesz to on ze tak, to juz wole zeby chociaz to mleko wypil bo sniadanie nie obiad nie kolacja nie 

U nas też jak bunt jest to chociaż mm zjada. 

Oj moja to ostatnio cycka cycka cycka...coś tam skubnie obiadu i kolacji ale zrobiła.sie małym niejadkiem

U nas tak samo. Jak był maluszkiem przesypiał ciągiem 8 godzin a teraz około 2-3 pobudka na jedzenie. Próbuję omijać butlę i uśpić go tuleniem ale nie zawsze się udaje. Najgorzej że czasem bardzo się wybudza przy tym nocnym jedzeniu i godzinę trzeba go usypiać.

Ja bym chciała w nocy odmówić mleka, ale nie da się. On krzyczy, a mi też wygodniej mu dać, niech się nie wybudza.

Rena oj to mam podobnie...ale postanowiłam jeszcze się przemeczyc do wiosny z karmieniem.a potem odstawić z dnia na dzien 

DoNiWe, ja na razie też tak trwam, ale jednak kiedyś będę musiała podjąć twardą decyzję i się poświęcić przez pewien czas.