Jak oduczyć dziecko jedzenia w nocy?

patt mazz cięko czasami tak cierpliwie dążyć do celu jak dziecko nie robi postępów,

aneczka oj tak dzieci to nas ucza cierpliwości której nam czasami niestety brakuje

Trzeba mniej brać do głowy, martwić się bo tak to osiwieć można. Wszystko na spokojnie w swoim czasie przyjdzie 

przedszkolanka bierze sprawy w swoje rece bedzie go odpieluchowywac od jutra

patt mazz a to musisz miec cudowna przedszkolankę ze potrafi tak sie zaangazowac

PattMaz super że masz taką przedszkolankę że się za to chce zabrać i Ci pomóc 

PattMaz hehe brzmi jakby już miała dość zmiany pieluch :p

Figa dla mnie to brzmi tak że PattMaz już nie wie jak odpieluchowac dziecko tyle się nakombinowala i znalazła pomoc. Miejmy nadzieję że się uda 

aneczka dziekuje strzal w samo setno ja juz mi brakuje pomyslow Gabi mam wrazenue ze nie lubi jak wgl ja pytam go czy chce siku albo czy sciagniemy pampersa dlatego poprpsilam o pomoc przedszkola i tak podjeli sie tez tego a ja w domu mam sciagac tez pampersa jedynie dostaje pampersa na czas powrotu do domu.

PattMaz życzę żeby się udało. Życzę cierpliwości, wytrwałości i konsekwencji ;) 

Ja mam w planach odpieluchować synka oraz oduczyć go jedzenia w nocy. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Już miał kilka podejść. Teraz widzę, że pampers ewidentnie mu już przeszkadza, ale nie chce wołać :/ Już fajnie szło z jego zasypianiem, jedzeniem a nawet i sikaniem ale jednak mój pobyt w szpitalu mocno się na nim odbił. Znowu wstaje z płaczem w nocy, dużo w nocy zjada, nie woła siku. Bardzo mocno przeżył to rozstanie. Mam nadzieję, że teraz już będzie wszystko dobrze i nie będziemy rozdzieleni.

figa no zgadzam się z tobą,ale pewnie ja sama miałabym dosc ha ha ha 

patt mazz trzeba wszystkiego wypróbowac,byc może to beddzie twoje ostatnie podejscie do tego tematu i bedzie sukces...

qazz synus mocno zrzyty z toba to i rozłąkę przezył....daj mu troszke czasu by znów wróciło wszystko do normy

aneczka doniwe dziekuje no mam nadzieje ze nadejdzie szybko sukces chociaz z samym wolaniem zeby zczal na czas wolac i juz bedzie magia

Jesli chcesz podaj dziecku wode. 

Moze chce pić. 

Głaszcz, przytulaj postaraj się a moze sie uda. 

Słyszałam tez o stopniowym rozcieńczaniu mleka ale tego sposobu nie testowalam