Jak poradzić sobie z gorączką?

Obecnie podaje synkowi jeszcze czopki. Na szczęście dość żadko.

pomocny przy gorączce jest ibum i bez problemu dzieci go przyjmują również okłady się sprawdzają

syropki dobra sprawa bo łatwo zaaplikować i są dobre

no wlasnie, my na szkole rodzenia dostaliśmy ibum na czółko w kompresie, ale to chyba od któregoś miesiaca mozna stosowac?

my uzywamay paracetamolu

ja tez zawsze na wszelki wypadek w apteczce paracetamol dla corci mam

ja mam i paracetamol i ibum - bo to dwa różne syropki

czy ja wiem czy czopki szybciej działaja… małej dałam czopka i miała po jakims czasie taka sama tem jaka miała potem dałam syropek i lepiej jej pomgół bo miała juz ponad 40 stopni i zaczynała drgawek dostawac

Ja dawałam syrop małemu w czasie gorączki i wydaje mi się że wystarczająco szybko zadziałał

czopki jak najbardziej, można tez przy wysokiej temperaturze zrobić szybciutko kąpiel w letniej wodzie

CZopki można dziecku podawać, lecz trzeba pamiętać że można go podać od pewnej temperatury. Gdy temperatura jest niewiele podwyższona według mnie wystarczy syropek.

zimne okłady na czoło przy niższej stosujemy

Z czopkami czasem jest lipa, szczególnie u najmłodszych, bo zaraz po aplikacji lubią kupę robić.

no właśnie ale szybciej pomagają

U nas gorączka przez rok była ze dwa razy. Pomagał Pedicetamol i delikatne okłady z letniej wody. Na szczęście nie wiemy co to czopki.

Ja również czopków nie stosowałam.

ja czopkow nie stosowlam jak juz to syrop

ja na gorączkę stosowalam Pedicetamol, panie pielęgniarki mi poleciły u lekarza, powiedziały że najlepsze dla dzieci

ja dawałam paracetamol i syrop ostatnio jak mama miała wysokaa goraczke i nie pomagało nic

u nas dziaal tylko nurofen w syropie, po czopkach placze