Jakie macie sposoby na przechowywanie kosmetyków w łazience? Sama zastanawiam się jak to ogarnąć bo mam wielki bajzel.
Ja mam organizery w szufladzie
Ja niestety mam wielki bajzel na półkach, coś w szafce, coś wyciągnięte na zewnątrz i potem ciężko jest to posprzątać. Niestety mam tylko jedną małą szafkę wokół lustra, więc mało mi się tam mieści.
Najlepiej właśnie kup organizery albo duże szafki pod umywalkę
Najlepiej sprawdzają się organizery w szufladzie, ale jak ktoś nie ma szuflad tj ja np. to gorzej ten porządek zachować. Ja mam szafki gdzie mam takie koszyczki i w nich kosmetyki. Wcześniej wszystko stało luzem poukładane i miałam tak że jak coś wycągnęłam to zamiast odstawić z tyłu tam gdzie było to kładłam na początku szafki. A teraz z koszyczkami sprawdza mi się lepiej.
Najlepsze są szuflady a nie szawki. Pod umywalką lepiej wyciągać sobie coś z szuflady niż szperac głęboko w szafce. W szufladach mogą być organizery lub koszyczki i wtedy łatwiej posegregować sobie rzeczy. Są też fajne organizery które można zawiesić na prysznic ale warto zrobić półkę w ścianie jeżeli ktoś jest przed remontem. U siostry stoi gruba wiklinowa szafeczka z trzema półkami a na niej koszyczki i super to wygląda. Ja kupiłam taką szafeczkę z wysuwanymi koszykami ale jest to takie drewnopodobne lub z płyty a do tego białej i po krótkim użytkowaniu wszystko jest obdrapane od wysuwania tych koszykow.
Teraz jak układałam ubrania dla małego w szuflach to wiem, że organizery tonajlepsze co może być,wszystko jest ładnie i przejrzyście ułożone
Właśnie miałam na myśli szuflady a nie szafki. Też kocham szuflady bo by wszystko tam widać. A w szafkach trzeba się namęczyc co niestety żeby coś znaleźć
Ja tak mialam przy córce w organizerach poukładane a Teraz tk wszystko razem bo niestety przy dwojce już bie ogarniam az takich szczegółów
Ja nawet przy jednym dziecku nie potrafię zachować porządku..
Część kosmetyków jest na półkach w kabinie prysznicowej. Część jest w szafce w koszyczkach. A reszta w szufladach pod umywalką. Staramy się nie przesadzać z ilością kosmetyków, to też pomaga w utrzymaniu porządku. Nie kupujemy tony kremów itp., a jedynie to, czego faktycznie używamy.
tak to fakt że im mniej kosmetyków tym lepiej. ja tez nie kupuje na zapas albo bo moze sie przyda tylko raczej najpierw staram się zużyć to co mam w domu a potem kupuje nowe.
ja mam wszystko poukładane w szufladzie pod zlewem i nic mi się nie wala
Ja w szerokiej szufladzie pod umywalką mam plastikowe przegrody które mogę układać w różnych kombinacjach w zależności od potrzeb i wielkości kosmetyków. Wygląda to jak długi grzebień który przycina się nożyczkami di wielkości szuflady i wkłada jedno w drugie tworząc przegródkę.
Praktyczne są też takie akcesoria łazienkowe - szczegółnie jeśli chcesz miec coś pod ręką.
Organizacja to moim zdaniem podstawa.
W kosmetykach u mnie byłby super porządek gdyby połowę kosmetyków wywalić
Ja mam takie koszyczki małe. I tam trzymam.
Ja mam zrobiona taką szafkę nad toaleta z płytek gdzie trzymam kosmetyki które są w ciągłym użyciu i to super rozwiązanie albo po prostu szafka pod umywalkę super jak się ma opcję zabudowy z łazience bo wtedy np nad zabudowana pralka można zrobić szafkę na kosmetyki i środki chemiczne
Ja mam trochę tych kosmetyków, bo wiele ostatnio dostałam do testów, ale układam je w szufladach i jakoś można zapanować nad nimi:P
Ja na szczęście nie mam tych kosmetyków dużo i mieścimy się w jedną szufladę, nawet innej opcji by nie było bo nie mam gdzie tego trzymać
Ja właśnie ostatnio to żyje tylko z kosmetyków z testów, więcej nie dokupuje bo naprawdę nie potrzebuje, potem muszę albo wyrzucać albo rozdawać