ja też na szczeście nie musiałam leżeć, do końca byłam bardzo aktywna
czego sie nie robi żeby zdrowe dziecko urodzić można i leżeć 9miesiecy jak trzeba
Na pewno ciężko jest tyle czasu przeleżeć , lecz czego się nie robi dla dziecka. Jak wiadomo, że dzięki temu może być wszystko dobrze to tak się robi.
jeśli to pierwsza ciąża to jeszcze jakoś można leżeć ale kiedy to kolejna i kiedy się już dziecko ma ciężko tak przeleżeć tyle czasu wtedy już musi być ktoś do pomocy
Z pewnością nie jest łatwo tak leżeć.
Zawsze wyobrażałam sobie, że będę do oporu chodzić do pracy, by nie wypadać na zbyt długo z rynku pracy. Codziennie spacerować by nie stracić formy po porodzie i móc z siebie dać jak najwięcej. No i że będę dumnie prezentować swój ciążowy brzuszek gdzie tylko się pojawię. A co wyszło? Od 6 miesiąca mam leżeć
Na szczęście mogę wstawać do toalety i posiłków oraz pochodzić trochę po mieszkaniu. A mimo to jestem coraz bardziej zdenerwowana tym stanem. Najgorzej jak za oknem świeci słoneczko i widzę spacerujących ludzi. Na szczęście to już połowa 8 miesiąca.
Naprawdę współczuję dziewczyną, które są uziemione w 100%.
najgorszy poczatek i mdłosci, potem jakos minelo ale koncowka tez byla ciezka, nie moglam oddychac jeszcze te gorace noce
ja w ciąży dużo czasopism dla matek czytałam
basia1 ja tez dużo czytałam i wycinałam potrzebne artukuły
wspaniały materiał
Podczas gdy musimy leżec w ciąży mozemy przemyśleć i poukładac sobie wiele rzeczy w naszym życiu.
leżenie całą ciążę jest z pewnością bardziej męczące niż chodzenie z wielkim brzuchem. Ale myślę, że nawet opisane wyżej propozycję na przeleżenie ciąży kiedyś się znudzą.
wszystko kiedyś się nam znudzi
jeśli była by taka konieczność,ciężko by było wtedy miała bym dużo czasu na książki pewnie by mi się znudziły
takie leżenie i nasłuchiwanie na każde ukucie czy ból to dopiero męka
a ja lubiłam leżeć w ciąży i odpoczywać
Dla mnie wybawieniem były filmy, seriale i internet. Bez tego by się nie udało przetrwać.
olga1984 chyba podczas leżenia to właśnie to nam pomaga w zabiciu nudy
Olga ja do twojej wypowiedzi dodała bym jeszcze książki i krzyżówki.
Internet nie jest do końca dobrym źródłem bo każda ciąża jest inna a tylko nakręcimy sie że u nas jest coś nie tak