Zdecydowanie warto unikać spacerów w najgorętsze godziny
Świetne sposoby na upał
Woda obowiązkowo
A maci klimatyzację czy udaje Wam się obyć bez?
U nas królują baseniki, chłodne kąpiele i domowe lody z owoców. Na spacery wychodzimy tylko rano lub wieczorem, a w dzień chowamy się w cieniu lub w domu z wiatrakiem. Temperatury dają w kość, ale jakoś się ratujemy
Najlepiej pic dużo wodyy
Niby tak, ale jednak te mieszkania schodzą, więc faktycznie jest na nie zapotrzebowanie. Przynajmniej w naszej okolicy
Wysokie temperatury to wyzwanie unikamy asfaltu i betonu, szukamy zieleni i fontann. Jemy głównie owoce, warzywa i chłodniki.
Nie mamy Jedynie wiatrakiem się ratujemy
Ja mam z shein klimatyzator z wiatrakiem zimnym powietrzem wieje
Dziewczyny go kiedyś tu polecały i go kupiłam
U nas też, ale zdecydowanie mniej. Koleżanka mi opowiadała, że jak kupiła mieszkanie od dewelopera jeszcze przed pandemią, to była “zaklepac” pierwszego dnia sprzedażowego, bo miała cynk od siostry że rusza sprzedaz. I za nią przyszedł Pan i mówi, że on bierze 10
Haha, no to niezły wyścig
No tak, przed pandemią schodziły szybciej, ale u nas teraz co rusz nowe osiedle powstaje i mieszkania/domy wyprzedane, gdzie ceny są naprawdę kosmiczne…
Prywatny basenik na podwórku to super sprawa
I co daje radę ? Schładza coś ? Czy tylko lekko ?
Ludzie kupują na etapie dziury w ziemi, bo boją się, że potem będzie jeszcze drożej. Rynek szaleje, zwłaszcza w rozwijających się okolicach.
Dokładnie tak. Byłam w ubezpieczalni ostatnio, to pani przede mną chciała ubezpieczyć mieszkanie, którego realizacja jest zaplanowana na 2026 jeszcze nawet nie stał budynek
Ja bym jednak się bała
Czego? Ubezpieczać mieszkanie? Nie można ubezpieczyć dopóki faktycznie budynku nie ma, więc pani zmarnowała tylko czas w kolejce