Ja to się wgl dziwię tym lekarzom , samoi wybrali taki zawód itp , logiczne że my nie jesteśmy lekarzami i czasem chcemy wiedzieć coś więcej …
Mój chłopak zawsze coś więcej powie, ale wtedy te teksty lekarzy mnie rozwalają … u mnie to się zawsze kończy płaczem i mówię , że nigdy więcej nie pójdę do tego lekarza ale wydaje mi się , że to zawsze facet lekarz jak taki nie miły
Ma to jakieś uzasadnienie.
Ostatnio moja znajoma była pierwszy raz u ginekologa na NFZ bo jest w ciąży , więc poszła do takiego pierwszego lepszego co ją przyjal, to dzwoniła do mnie z płaczem , że bardzo źle ją potraktował , nie mogła się wogole o nic o niego zapytać bo zaraz odpowiadał swoimi mądrościami… i ona się aż zraziła , i boi się iść do innego a nie ma kasy żeby chodzić prywatnie
Ja miałam problem bo chciałam z początku prowadzić ciążę w luxmedzie, wybralam lekarza po opiniach i udało mi się do niego dostać tylko raz, później nie mogłam wgl wyłapać do niego terminów, ale ciągle były wolne do jakiegoś innego, ale o tym innym były tak strasznie złe opinie że wolałam prowadzić ciążę prywatnie niż gdybym miała u niego ![]()
Jak idzieny do pediatry to nigdy sie nie zdarzylo żeby ktoreś z Nas zostalo wyproszone. Wchodzimy razem z mężem i pediatra nic nie mówi. U dentysty tez bylismy razem.
Raz na świątecznej opiece zostaliśmy poproszeni żeby tylko jedno z Nas weszlo - ale to byl sezon przeziebieniowy - grypowy. Lekarz grzecznie poprosil.
Ja przewaznie tez odpowiem nie milo
Ja miałam w lux medzie mega dobrego ginekologa ale fakt dostać się do niego graniczyło z cudem. Umawiałam się z 2 miesięcznym wyprzedzeniem i prosiłam goni wystawienie skierowania z sugerowana data właśnie za 2 miesiące bo inaczej przez apke nie było terminów. Czasami był traki dreszczyk emocji jak musiałam się umówić się na wizytę w innym terminie i sprawdzałam 20 razy dziennie czy już są do niego terminy
ale jaka to była satysfakcja jak się udało ![]()
Ja w takiej sytuacji staram się nie denerwować, nie uruchamiam w sobie złości, bo uważam że to na nic się zda, jeśli zaczęłabym słowną “wojnę”, to mogłabym już więcej do niego nie wracać ![]()
bo nie wyobrażam sobie pokłócić się z lekarzem a później znowu iść go niego na wizytę. Wtedy rzeczywiście bym zmieniła na innego.
Zawsze próbuję natomiast wtedy łagodnie podejść lekarza, że wolę dopytać dwa razy niż raz za mało, upewnić się, a wiem że mogę liczyć na jego pomoc itd, wtedy to najczęściej nieco ratuje sytuację, ja dostaję odpowiedzi na nurtujące pytania a jemu nie pozwalam rozwinąć swoich "fochów* i tym sposobem wychodzę z gabinetu na spokojnie ![]()
@ironiczniepateyczna my byliśmy prawie zawsze z mężem u lekarzy, a już trochę tych wizyt było i publicznych i prywatnych i na świątecznej pomocy też, i nie zdarzyło się jeszcze żeby któreś z nas zostało wyproszone z gabinetu, jeśli byliśmy razem, weszliśmy to nie mieliśmy zwróconej uwagi, że nie możemy być oboje ![]()
U mnie na szczęście nie było takiej sytuacji, ale gdyby lekarz reagował oschle albo niemiło na moje pytania, to chyba poważnie zastanowiłabym się nad zmianą.
Rozumiem zmęczenie i natłok pacjentów, ale mamy prawo pytać o zdrowie dziecka i czuć się wysłuchane. Nie wszystko musimy wiedzieć
A jeszcze jak za wizytę płacimy niemałe pieniądze to dobrze by było żebyśmy wychodziły z odpowiedziami nawet na głupie pytania ![]()
Podpowiedz jej niech spróbuje u innego
szkoda żeby się w ciąży stresowała jeszcze podejściem lekarza …. I tak tych stresów jest niemało a taki dodatkowy tylko pogorszy sytuacje ![]()
A ile płacisz za wizytę prywatnie ? I ile wydałaś na ciążę ? Liczyłaś to? @Mamamalwi tak jej właśnie też mówiłam, poleciłam jej dobrego lekarza i czeka na termin bo są kolejki
Matko zaraz bym go ustawiła. To też zależy kto co umie powiedzieć. Jeżeli lekarz jest dla mnie niemiły w takim przypadku to dlaczego ja mam być dla niego miła. A w czym on jest lepszy odemnie? Masakra takich powonni wywalać dla zasady
Ja prowadze całą ciąże w LuxMedzie, płacę za pakiet jakoś 200 zł miesięcznie i wykorzystałam już to co miesiac na wizte u ginekologa, badania krwi i moczu na każdą wizytę, niejednokrotnie korzystałam z infolini i czatu aby zapytac ginekologa o wyniki lub jak coś mnie niepokoiło. Dodatkowo byłam na10 zabiegach u fizjoterapeuty, miałam w pakiecie jeszcze badanie prenatalne te 3cie ostatnie a po porodzie jeszcze ide do dentysty na czyszczenie oraz leczenie no i fizjoterapeuty ponownie ale już na przywrócenie w pełni sprawności po porodzie bo troche mnie ta ciąża obciążyła na kręgosłupie ![]()
Także jakbym nie miala tego pakietu to bym musiał bardzo dużo wyłożyć pieniedzy….
Każda wizyta u gina ok 350 zł plus badania…. Oj zabolaloby to wszystko finansowo
Super taki pakiet mega korzystasz a masz racje kazda wizyta u gin to 300 zl plus jakies badania to wychodzi super ![]()
To świetna opcja! Nawet nie pomyślałam o takiej przed ciążą
u mnie wizyta 300-350 zł i wszystkie badania płatne ![]()
![]()
![]()
Ja akurat mam to szczęście że pakiet mam z pracy ale jakbym miała policzyć wszystkie badania, kontrole, kardiolog, dermatolog, dentysta itd to sporo by się tego nazbierało. Badania prenatalne miałam w pakiecie ale to 3 wolałam zrobić gdzie indziej- gdzie mają lepszy sprzęt i lux med zwrócił mi 90% kosztów bo taki miałam zakres pakietu.
Finalnie na luxmed się nie zdecydowałam bo nie dość, że do dobrego ginekologa tam bardzo ciężko z terminem (we Wro) do dużo się naczytałam, że ten sprzęt do usg też mają średni ![]()
Ale z racji tego, że mam tam pakiet z pracy to robiłam tam wsyztskie badania krwi, mocz, Gbs i wszystkie te inne co były potrzebne ![]()
Wizyty u mojej gin kosztują 370 zł. Miałam ich 7, plus 3 prenatalne 440 zł ![]()
Także tego ![]()
![]()
Tak własnie ja też mam z pracy ale od męża, dlatego ciut drożej wychodzi niż jak on sam ma ale i tak się opłacało ![]()
@Mamamalwi no niestety ale jakbyś chciała miec pakiet prywatnie poza pracą to te ceny pakietów są dużo droższe niż ta kwota ktorą ja płce ![]()
Ale faktycznie plus dla luxmedu za te konsultacje - ja często korzystam z tych konsultacji online i proszę o jakieś skierowania i nigdy nie miałam problemu żeby dostać czy to na jakieś żelazo czy ferrytyne czy cokolwiek ![]()