Nooo… ja sie raz zagadałam z ginem i promocjach na black week ![]()
i wyszłam bez skierowania na badania i bez recepty na feroplex ![]()
No to cyk na infolinii luxmedu w chwile załatwiłam wszystko ![]()
Nooo… ja sie raz zagadałam z ginem i promocjach na black week ![]()
i wyszłam bez skierowania na badania i bez recepty na feroplex ![]()
No to cyk na infolinii luxmedu w chwile załatwiłam wszystko ![]()
O i tacy lekarze są super !
Ja właśnie z pracy też mem luxmed, ale jak jestem zatrudniona 7 lat tak wgl nie skorzystałam ![]()
No co Ty? Naprawdę? Dlaczego tak? ![]()
Ja to w ciąży cały czas, ale przed ciążą też dość sporo korzystałam - czy to dentysta czy właśnie jakieś badania ogólne ![]()
Ale może wyszłoby korzystniej niż płatne wizyty + badania ?
bo badania i tak robię w Luxmedzie ![]()
Dziewczyny , od dluzszego czasu czytam u was o luxmedzie . Ja chyba jestem jakas ociemniala , bo nie wiem co to . To.jakis pakiet ? Czy klinika ? U mnie w miescie tego nie ma , albo nigdy o tym nie slyszalam . W sensie mozesz isc prywatnie albo na nzf i tyle tylko wiem ![]()
Też jestem w tym ciemna, nie wiem właśnie co to za pakiety bo u mnie też tego nie ma
raz tylko usłyszałam u ginekologa , że można wykupić pakiety ale jak sie zapytałam w ubezpieczalni to jednak to nie jest warto , żeby wykupić a z pracy nie mam czegoś takiego , więc nie wiem o co w tym chodzi ![]()
W normalnej sytuacji raczej przemilczę takie zachowania. Nie mam zamiaru się użerać a prawda jest taka , że moje marudzenie i wyrzuty niczego nie zmienią. Jednak zdarzyło się , że miałam zły dzień
i powiedziałam wprost co uważam. W sumie nie żałuję tego , ale ogólnie to bez sensu bo lekarz i tak się nie przejmie tym co powiesz.
To po prostu prywatna opieka medyczna podobno ma być szybciej i lepiej xD
Czyli placi sie skladki ? I po prostu sa okresleni lekarze do ktorych mozesz pojsc tak ? Jakby “objeci” tym luxmedem ? Dobrze rozumuje ?
To taka sieć prywatnych przychodni/placówek i w nich można wykupić pakiet żeby nie płacić za każdą wizytę tylko korzystać w cenie tych pakietów ![]()
To takie jak Medicovery np czy coś w tym stylu ![]()
Najczęściej pracodawcy np w sektorze prywatnym dla swoich pracowników dofinansowują to i wtedy pracownik ileś tam dopłaca i ma prywatną opiekę w dobrej cenie ![]()
Zależy od sytuacji. Jesli lekarz po prostu odpowiada oschle, ale nie jest przy tym opryskliwy, wredny, nie komentuje nic głupio i bez sensu, to uznałabym to po prostu za gorszy dzień.
Jesli zdarzają się jakieś komentarze lub takie zachowanie się powtarza, to zmieniłabym lekarza
Dokładnie u mnie mam to z pracy xd
My ostatnio byliśmy z córką w luxmed u okulisty. Za wizytę zapłaciliśmy ponad 400 zł , zalecono nam kolejną wizytę. W rezultacie okazało się , że korzystniej byłoby mieć pakiet wykupiony . Bo moglibyśmy skorzystać z wielu innych specjalistów. Żal mi było , ale trudno . Zastanawiałam się czy wykupić pakiet bo muszę jeszcze iść do kardiologa i radiologa , więc może byłby sens.
Rozumiem , teraz wszystko jasne dziekuje ![]()
Nie reaguje wcale jak chce to niech się tak odzywa ważne żeby powiedział mi to czego chce się dowiedzieć
Dobrze, że napisałaś “podobno”
gdyby nie to, że mam pakiet z pracy to bym się raczej na to nie zdecydowała
może i do internisty szybko i łatwo się umówić, ale np. Znaleźć termin do dermatologa graniczy z cudem
a jak dzownie na infolinię to tam wiecznie mnie przełączają, nikt nic nie wie
mój mąż ma w pracy jeszcze opcje medicovera i chce właśnie zrezygnować z luxmedu i przejść na medi, może ktoś ma doświadczenie czy Medicover wypada ciut lepiej? Chociaż to też pewnie zależy od miasta
Może coś od tego czasu się zmieniło, ale 4 lata temu miałam w pracy medicover i było gorzej z terminami niż w lux med i do tego jest o wiele mniej placówek
Powiem Ci szczerze, że ja zawsze pytam, nawet jeśli widzę, że lekarz jest zmęczony albo ma gorszy dzień. To jest moje dziecko i mam pełne prawo wiedzieć, co się z nim dzieje. Jeśli ktoś odpowiada oschle, mówię spokojnie: „Pytam, bo się martwię” i tyle. Bez tłumaczenia się. Jeżeli jednak lekarz jest notorycznie niemiły, zbywa mnie albo sprawia, że wychodzę z gabinetu zestresowana, to zmieniam lekarza bez żadnych wyrzutów sumienia. Ja nie idę tam po stres, tylko po pomoc. Kultura i empatia to podstawa, zwłaszcza przy dzieciach.
Zawsze jak za bardzo zajda za skórę można pisać skargi ![]()
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.