Jak reagujecie, gdy lekarz odpowiada niemiło na pytania?

Nooo… ja sie raz zagadałam z ginem i promocjach na black week :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye: i wyszłam bez skierowania na badania i bez recepty na feroplex :crazy_face:

No to cyk na infolinii luxmedu w chwile załatwiłam wszystko :face_with_hand_over_mouth:

O i tacy lekarze są super !

Ja właśnie z pracy też mem luxmed, ale jak jestem zatrudniona 7 lat tak wgl nie skorzystałam :frowning:

No co Ty? Naprawdę? Dlaczego tak? :smiley:
Ja to w ciąży cały czas, ale przed ciążą też dość sporo korzystałam - czy to dentysta czy właśnie jakieś badania ogólne :wink:

Ale może wyszłoby korzystniej niż płatne wizyty + badania ? :slight_smile: bo badania i tak robię w Luxmedzie :smiling_face:

Dziewczyny , od dluzszego czasu czytam u was o luxmedzie . Ja chyba jestem jakas ociemniala , bo nie wiem co to . To.jakis pakiet ? Czy klinika ? U mnie w miescie tego nie ma , albo nigdy o tym nie slyszalam . W sensie mozesz isc prywatnie albo na nzf i tyle tylko wiem :see_no_evil:

1 polubienie

Też jestem w tym ciemna, nie wiem właśnie co to za pakiety bo u mnie też tego nie ma :sweat_smile: raz tylko usłyszałam u ginekologa , że można wykupić pakiety ale jak sie zapytałam w ubezpieczalni to jednak to nie jest warto , żeby wykupić a z pracy nie mam czegoś takiego , więc nie wiem o co w tym chodzi :see_no_evil:

W normalnej sytuacji raczej przemilczę takie zachowania. Nie mam zamiaru się użerać a prawda jest taka , że moje marudzenie i wyrzuty niczego nie zmienią. Jednak zdarzyło się , że miałam zły dzień :wink: i powiedziałam wprost co uważam. W sumie nie żałuję tego , ale ogólnie to bez sensu bo lekarz i tak się nie przejmie tym co powiesz.

To po prostu prywatna opieka medyczna podobno ma być szybciej i lepiej xD

Czyli placi sie skladki ? I po prostu sa okresleni lekarze do ktorych mozesz pojsc tak ? Jakby “objeci” tym luxmedem ? Dobrze rozumuje ?

To taka sieć prywatnych przychodni/placówek i w nich można wykupić pakiet żeby nie płacić za każdą wizytę tylko korzystać w cenie tych pakietów :wink:
To takie jak Medicovery np czy coś w tym stylu :wink:
Najczęściej pracodawcy np w sektorze prywatnym dla swoich pracowników dofinansowują to i wtedy pracownik ileś tam dopłaca i ma prywatną opiekę w dobrej cenie :smiley:

1 polubienie

Zależy od sytuacji. Jesli lekarz po prostu odpowiada oschle, ale nie jest przy tym opryskliwy, wredny, nie komentuje nic głupio i bez sensu, to uznałabym to po prostu za gorszy dzień.
Jesli zdarzają się jakieś komentarze lub takie zachowanie się powtarza, to zmieniłabym lekarza

Dokładnie u mnie mam to z pracy xd

My ostatnio byliśmy z córką w luxmed u okulisty. Za wizytę zapłaciliśmy ponad 400 zł , zalecono nam kolejną wizytę. W rezultacie okazało się , że korzystniej byłoby mieć pakiet wykupiony . Bo moglibyśmy skorzystać z wielu innych specjalistów. Żal mi było , ale trudno . Zastanawiałam się czy wykupić pakiet bo muszę jeszcze iść do kardiologa i radiologa , więc może byłby sens.

Rozumiem , teraz wszystko jasne dziekuje :heart:

1 polubienie

Nie reaguje wcale jak chce to niech się tak odzywa ważne żeby powiedział mi to czego chce się dowiedzieć

Dobrze, że napisałaś “podobno” :sweat_smile: gdyby nie to, że mam pakiet z pracy to bym się raczej na to nie zdecydowała :face_with_peeking_eye: może i do internisty szybko i łatwo się umówić, ale np. Znaleźć termin do dermatologa graniczy z cudem :see_no_evil: a jak dzownie na infolinię to tam wiecznie mnie przełączają, nikt nic nie wie :woman_facepalming: mój mąż ma w pracy jeszcze opcje medicovera i chce właśnie zrezygnować z luxmedu i przejść na medi, może ktoś ma doświadczenie czy Medicover wypada ciut lepiej? Chociaż to też pewnie zależy od miasta

Może coś od tego czasu się zmieniło, ale 4 lata temu miałam w pracy medicover i było gorzej z terminami niż w lux med i do tego jest o wiele mniej placówek

Powiem Ci szczerze, że ja zawsze pytam, nawet jeśli widzę, że lekarz jest zmęczony albo ma gorszy dzień. To jest moje dziecko i mam pełne prawo wiedzieć, co się z nim dzieje. Jeśli ktoś odpowiada oschle, mówię spokojnie: „Pytam, bo się martwię” i tyle. Bez tłumaczenia się. Jeżeli jednak lekarz jest notorycznie niemiły, zbywa mnie albo sprawia, że wychodzę z gabinetu zestresowana, to zmieniam lekarza bez żadnych wyrzutów sumienia. Ja nie idę tam po stres, tylko po pomoc. Kultura i empatia to podstawa, zwłaszcza przy dzieciach.

Zawsze jak za bardzo zajda za skórę można pisać skargi :slight_smile: