ja staram się jeździć jak córka ma drzemkę w dalsze trasy
Natalia no tak najlepiej, wtedy większą część drogi dziecko prześpi i jest spokój w aucie :D
ja też tak robię, a mimo wszystko jest ciężko bo drzemka to godzina, a gdzie reszta trasy
ja nie patrzę czy to czas drzemki czy nie
Na wole w te dłuższe trasy bo dziecku się nudzi
mazia a nie spi Ci lepiej własnie w aucie? niektore dzieci ledwo wejda do auta i juz spia, ale to chyba musza tak byc uczone od małego zeby tak dobrze droge znosić
Oleksandra mysle ze nie ma to znaczenia u mnie obie lubily jezdzic do czasu kiedy nie usiadly;) potem juz byl hardkor u starszej bylp lepiej po zmianie fotelikA u mlodszej zobaczymy;) poki co niezByt lubi jazde ;/
u mnie na szczęście córka dobrze znosi jazdę
u nas chwila moment i maluszek pada
u mnie tez dziewczyny lubia jazde samochodem. cieszy mnie to bo nie musze się z nimi męczyc podczas drogi. ale fakt przy zmianie fotelika na ten wiekszy błyo juz o niebo lepiej :)
Ja mam nadzieję że moje dziecko będzie lubiło jazdę autem bo tatuś lubi wycieczki robić
U mnie córka uwielbia
przeważnie tak jest e dzieciaki lubią jazdę
Maluchom jest to chyba obojętne każda autem. Potem takie przed rokiem trzeci to nie bardzo lubią a potem znowu lubią. U nas tak to wyglądało
U nas bawimy się w kolory, tzn. podajemy kolor np. różowy/ siwy/ biały i szukamy przedmiotów, które są w aucie i poza nim posiadające taki kolor. Córkę wciąga taka zabawa.
U nas córka lubi też zadawać pytania, a co to, a dlaczego to jest takie, a co tam jest. Więc całą drogę nieraz odpowiadamy na pytania i tak czas leci.
Te pytania a co to ? A dlaczego? Czasami potrafią człowieka oo całym dniu wykończyć, się dziecko jest ciekawe więc pyta
To prawda w samochodach potrafią maluchu nas wykończyć tymi pytaniami
ja wchodzę w ten etap powoli :)
też tak mamy z córką :)