A czasami te pytania są dziwne nie wiadomo co odpowiedzieć
Ale co wiecie dziecko jest ciekawe, poznaje świat więc pyta
U nas już coraz poważniejsze pytania o życiu więc czasem naprawdę nie wien co powiedzieć
moje córki tez jak czasami zadadza pytanie to ie wiem czy odpowiedziec zgodnie z prawdą bo czasami te pytania sa naprawde powazne. np którędy sie rodzą dzieci? xD
Fajne na pewno będzie lusterko do obserwacji dziecka Canpol Babies, chwilę może się zainteresować w aucie. Moje dziewczynki lubią się przeglądać
Lusterko to fajne jak dziecko mniejsze dla trzylatków to już bardziej takie interaktywne tablety zabawki książeczki
mnie czasami córka zadziwia tak poważymy mi pytaniami
My w samochodzie lubimy śpiewać oczywiście nie każdemu to wychodzi bo mnie nie bardzo da się słuchać ale zawsze staram się zacząć a później już starsza córka zagaduje młodszą. Dziewczyny jeżdżą też często ze swoimi pluszakami ale zdażyło się też ze zgubilismy.
U mnie od śpiewania w aucie też jestem ja i zazwyczaj jak podróż długa muszę zmyślać piosenki
Polecam jeszcze zreczny padzik, zabawka jest w języku polskim, troszkę też po angielsku, jest niewielka. Gra świeci, można naśladować po niej zwierzątka, pierwsze kolory, cyferki i literki.
Mamy jeszcze telefon świnka peppa i jest świetną zabawką. Mały, poręczny więc dziecko może wziąć do kieszeni i do samochodu. Trzeba w nim odnaleźć zadaną cyferkę lub kolor. Niestety dzieci wolą prawdziwe telefony ale trzeba ich jakoś zgadywać że mama ma swój a dziecko swój :) W podanych przeze mnie zabawkach były już baterie więc to też duży plus bo np u nas ciągle ich brakuje.
Jak dziecko jest małe dobrze wyjechać w takich godzinach żeby akurat usnęło. A potem zagadywać, spiewac Jak już nie da rady to włączyć bajkę na telefonie.
Najlepiej właśnie jak dziecko Pójdzie spać albo bajkę włączyć
nasza córka lubi jeździć więc nie musimy żadnej rozrywki wymyślać
Ja duzo rozmawiam z synem w czasie jazdy albo śpiewamy ;)