Właśnie mi też się takie podobają ze jest biurko łóżko zajmuje mało miejsca
wszystko zalezy od ustawnosci pokoju ;)
mi si epodobały takie łózka pietrowe gdzie na dol;e mozna zagospodarować miejsce na biurko stolik;) ale neistety nie w każdym pokoju wyglada to dobrze, znajoma kupiła takie łóżko mając pokój z dzieckiem i żałowała;( bo jednak bardziej te łózko zagracało niż pełniło swoją funkcje;(
mi sie podobają np. fotele lub małe sofki rozkładane ale też nie każdy je lubi ;) do tego minimalizm w meblach zwłaszcza ze teraz elementy z mebli można sobie samemu wybrać z zdanych kolekcji co jest tez ciekawym rozwiazaniem;)
No jak jest mały pokoik to będzie zagracony. Zależy wlaneie jaka jest przestrzeń do dyspozycji
Ale jak mały pokoik to właśnie dobre rozwiązanie bo łóżko i biurko zajmie 1 miejsce a nie 2
Można fajnie zorganizować każda przestrzeń teraz w internecie masa jest inspiracji
teraz duzo w internecie jest pomysł jak urzadzic pokoik
Kwestia dobrej organizacji i przydatnych pojemników do przechowywania. Ważne też zeby nie kolekcjonować każdej pierdółki, choć wiem że przy dzieciach różnie bywa. Ale czego.oczy nie widzą tego sercu nie żal.
Myślę, że ikea ma dużo fajnych rozwiązam odnoście pokoi dziecięcych...
My również w początkowy etap dużo nie inwestiwalisny Ikea stoliczek z regalami z pudełkami przy kręconymi do ściany to jest to
My na razie nie mamy takiej możliwości i syn ma jedynie swój kącik w pokoju dziennym, szumnie nazywanym salonem. A po drugiej stronie ma krzesełka i stolik z ikei. Jego książki są na naszej komodzie, a puzzle w jednej z szuflad.
Zgadzam się z Wami dziewczyny, ikea ma fajne rozwiązania. Jest się w stanie tam znaleźć praktycznie wszystko do pokoju dziecięcego i fajnie bo możemy kupić niedrogo, a będzie ładnie, klasycznie i wszystko będzie do siebie pasowało.
Ja uważam, że nawet małą przestrzeć da się dobrze zagospodarować tylko trzeba dobrze pomyśleć, a wszystko jest możliwe. My nie mamy dużego pokoju dla córki, ale jakoś wszystko co potrzebne jest
U nas córka mimo posiadania pokoju na piętrze i tak ma swoją rupieciarnie zabawek na dole bo nie lubi sama w pokoju siedzieć a jednak życie towarzyskie kręci się na dole i chyba przyzwyczaiłam się że katalogowego salonu nie będę miała przez najbliższe 7 lat;)
Mamarózy oj to prawda, że jak się ma pietrowy dom to i tak większość zabawek jest w salonie ;)
Mamarozy tam gdzie rodzice tak jest ciekawie przecież. Nawet w bloku dziecko będzie znosić wszystko do pokoju rodziców by być blisko ich,a w swoim pokoju to przecież nuda
to prawda, dziecku najlepiej przy bliskich :) jakbyście większość czasu przesiadywali np. w garażu, to zapewne zabawki byłyby w garażu ;) hehe
Smiem twierdzić że nie ma pomieszczenia w domu nie zajętego przez zabawki dziecka nawet garaż i łazienka:D no łazienka to kąpielowe gratki. Ale może pora o jakąś redukcję bo za moment gdy dojdą chłopakowe rzeczy będe tonąć w zabawkach
Tak ikea jest świetna jeśli chodzi o funkcjonalność i design pasuje do wszystkiego. Macie moze pomysly jak przechowywac duza ilosc maskotek?
soniaK89 właśnie mam ich troszkę i mnie denerwują. Kupiłam pojemniki plastikowe w action z myślą o innych zabawkach do schowania i ile było miejsca tak te pluszaki na siłę upchałam. Ale to takie, które chcę schować na jakiś czas i nie wyciągać.
My też kupilismy takie boho pojemniki materiałowe z uszami brązowymi na allegro 2 za 40zl a też bardzo ładnie pasują do pokoju i też dużo klamotow się zmieści