Cześć. Czy macie może pomysł jak wyczyścić piekarnik z plam? (nawet nie wiem czy to tłuszczu czy coś innego).
Ja kupuje magiczne gąbeczki i megalio spoko się sprawdza
Ja kupuję płyn do czyszczenia kuchenek i kominków z Rossmana i myje ta dwustronna gąbka :) potem szybę płynem do szyb czasami sodę z cytryną zostawiam na chwilę jak są bardziej uporczywe plamy
Januszka a gdzie masz te plamy w piekarniku? na płycie ? czy to szkło w srodku do pieczenia?
Ja rozgrzewam troszeczkę piekarnik i robię taka paste z sody oczuszconej zostawiam na kilka minut i wszystko ładnie schodzi, a jeśli chodzi o tą blaszkę z drucików tą czyszczę tylko olejem, niewielką ilość wylewam na gąbkę i czyszczę każdy po kolei. To takie bardziej naturalne sposoby ale sprawdzone
No właśnie dużo zależy także od tego jaką powierzchnię musisz wyczyścić czy szybę czy w środku czy z zewnątrz :) daj znać
Pianka/spray z lidla ! polecam. albo taki zielony spray cif - ten robi robotę, tylko 24h nie można używać piekarnika
Z biedronki seria mr Magic u mnie Zawsze bardzo fajnie się sprawdza jeżeli chodzi o czyszczenie czy to łazienki osadu z mydła kabiny prysznicowej czy to właśnie jakiś elementów znajdujących się w kuchni teraz dokładnie nie pamiętam mu który to był produkt Ale pamiętam że mąż kiedyś kupił właśnie coś z tej serii do tłuszczu i czyściliśmy tym piekarnik bardzo fajnie wszystko się zmyło onicmają dość bogatą ofertę produkty są ogólnodostępne w każdej Biedronce cena również nie jest wygórowana więc myślę że warto spróbować w każdym bądź razie zawsze należy pamiętać żeby przy każdym czyszczeniu jakimkolwiek specyfikiem bądź detergentem na początku zrobić próbę na małym elemencie bo jednak nie zapominajmy że to wszystko jednak jest chemia i lepiej wcześniej sprawdzić jak dany produkt zadziała czy aby na pewno nie zniszczy nam powierzchni
U mnie rewelacyjnie sprawdza się do tych zabrudzeń płyn od Sidolux. Jest bardzo delikatny dla powierzchni, nie rysuje nawet szyb, a działa super nawet na rdzę i inne względnie niemożliwe do usunięcia plamy.
Polecam jednak zajrzeć sobie do tego artykułu:
Znajdizesz tutaj porady na temat tego, jak usunąć nawet najbardziej widoczne zabrudzenia.
Berenika dobrze że Zwróciłaś na to uwagę to też jest bardzo ważne aby płyn błąd środek do czyszczenia nie porysował nam powierzchni lub szyby Czasami niektóre te środki zawierają w sobie ale takie dodatkowe w granulki które mają za zadanie lepiej pomóc aby doczyścić powierzchnię natomiast trzeba być z tym bardzo ostrożnym bo mogą nam być problemy doczyścić ale również i rysować
Trzeba wypróbować
No właśnie zależy co do jakiej powierzchni bo cif także super czyści ale niestety strasznie według mnie haruje powierzchnię np typowo szybowe więc nie warto nim myć szkła
Cif dla mnie to jest taki klasyk do wszystkiego ale jednak trzeba z nim uważać
ja z kolei używam cillit bang i jestem zadowolona z tych produktów :)
U mnie sprawdza się czyściwo to taka gąbka
Agata Nie wiem czemu ale firma" cilit Bang" zawsze kojarzy mi się z takimi bardzo mocnymi detergentami Ale może się mylę Ja osobiście nie używam nic z tego
Nati o tej gąbce również słyszałam dużo dobrych opinii Ale nigdy wcześniej nie miałam ona jest ogólnie do wszystkich możliwych powierzchni czy na czymś trzeba z nią uważać Ja miałam tylko taką gąbkę jakby taki czyścik jak do rusztu do grilla ale to pewnie nie to samo
Cilit własnie kojarzy mi się totalnie z mocną chemia ja wolę używać bardziej naturalnych produktów i mniej drażliwych
Cit żółty to klasyk jak mówicie ale jest taki w miarę nowy w spray zielony (ciemno zielony).
Cilit bang też mam i jets spoko, ale do toalety jest moim zdaniem najlepszy, lepszy niż jakiś kret czy inne nazwy
u nas cillit bang naprawdę daje radę, zarówno w kuchni jak i w łazience, dla mnie niezastąpiony. chyba, że macie coś lepszego?
Ja mojego męża zabije robił takie zwisające wołowinki to kapało na dol na piekarnik włożył blachy potem pieklismy inne rzeczy ja dzisiaj patrzę a tam czarna plama spalenizny niczym nie schodzi nowy piekarnik jestem wściekła