Jak wygląda u Was Wielkanoc?

Ja tez osobno wszystko gotuje :wink:

1 polubienie

Ja jak gotuję osobno to nie obieram przed gotowaniem tylko po ugotowaniu :upside_down_face: warzywa mają zupełnie inny smak.
Jak ugotuję zupę i nie mam co zrobić z warzywami to robię szybką sałatkę by się nie zmarnowały

1 polubienie

A ja robie pasztet z warzyw z rosolu :see_no_evil::grin:

1 polubienie

Ja też zawsze gotuje bez obierania i dopiero potem obieram.

Super sposób, żeby nie zmarnować warzyw.

1 polubienie

Gotujemy osobno :wink: Ale w sumie może faktycznie z rosołu kepsze

Ja jako dziecko dostawałam raczej takie “małe” prezenty od zajączka i chciałabym to również utrzymać wobec moich dzieci. W tym roku chciałam zrobić poszukiwania w ogrodzie, zobaczymy czy pogoda pozwoli i czy mój dwulatek będzie chętny. :smile: Rodzina nagle robi dzieciakom normalne prezenty, większe, nie patrzą żeby skromnie… więc można by powiedzieć, że równowaga będzie zachowana. :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Co do ciast to zawsze robię babkę drożdżową i sernikczek z rosą. Nic w sumie więcej, bo święta spędzamy u jednych rodziców i drugich. :smiley:

Z rosołu warzywa są bardzo smaczne i zupełnie inaczej smakuje sałatka

1 polubienie

Koza karnawałowa? Wow a co to takiego nie znam tej tradycji🤔
@magdap_96 ja również gotuję ze skórką potem obieram dopiero bo warzywa zupełnie inaczej smakują wtedy :heart:

1 polubienie

Dla mnie też takie ze skórką mają lepszy smak. Tak samo jak ziemniaki gotowane w mundurkach :smiling_face_with_three_hearts: lubie sobie czasami takie zrobic na obiad albo salatkę z takich ziemniaczków

Raz że smak lepszy to też chyba bardziej zdrowe

Oj tak ziemniak ma zupełnie inny smak

Ja zawsze gotuję osobno :smiley: a Ty? @ewelka8990 ja do rosołu zawsze wkładam dużo marchewek i wszystkie warzywa są zjedzone , nic nie zostaje :speak_no_evil:

1 polubienie

A może ktoś robi serniczek na Wielkanoc i się przyda promocja :smiley:

No i majonez w promocji ! :smiley:
Jak robicie serniczek to jaki ?

3 polubienia

U mnie wlasnie srednio chca jesc warzywa a pozniej mi zal wyrzucac wiec robie pasztet :rofl::see_no_evil:
Sernik robie krolewski lub rosa :slight_smile:

U mnie też tak jest więc robię sałatkę :wink:

Ja tez warzywka z mięskiem z rosółu przerabiam na pasztet :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Ja zawsze osobno też :smile:

Oooo :open_mouth: Nie patrzałam aż tak daleko na pogodę, ale noo smutno jeśli się potwierdzi :sleepy:

2 polubienia

Jak robi po prostu jarzynową to gotuje warzywa, koniecznie w mundurkach, po ugotowaniu obieram - mam wrażenie że lepiej smakują :yum: Natomuadt jak tobie rosół i przy okazji sałatkę to wtedy idą z rosół do niej :joy::yum: