Ja tez osobno wszystko gotuje ![]()
Ja jak gotuję osobno to nie obieram przed gotowaniem tylko po ugotowaniu
warzywa mają zupełnie inny smak.
Jak ugotuję zupę i nie mam co zrobić z warzywami to robię szybką sałatkę by się nie zmarnowały
A ja robie pasztet z warzyw z rosolu ![]()
![]()
Ja też zawsze gotuje bez obierania i dopiero potem obieram.
Super sposób, żeby nie zmarnować warzyw.
Gotujemy osobno
Ale w sumie może faktycznie z rosołu kepsze
Ja jako dziecko dostawałam raczej takie “małe” prezenty od zajączka i chciałabym to również utrzymać wobec moich dzieci. W tym roku chciałam zrobić poszukiwania w ogrodzie, zobaczymy czy pogoda pozwoli i czy mój dwulatek będzie chętny.
Rodzina nagle robi dzieciakom normalne prezenty, większe, nie patrzą żeby skromnie… więc można by powiedzieć, że równowaga będzie zachowana. ![]()
Co do ciast to zawsze robię babkę drożdżową i sernikczek z rosą. Nic w sumie więcej, bo święta spędzamy u jednych rodziców i drugich. ![]()
Z rosołu warzywa są bardzo smaczne i zupełnie inaczej smakuje sałatka
Koza karnawałowa? Wow a co to takiego nie znam tej tradycji🤔
@magdap_96 ja również gotuję ze skórką potem obieram dopiero bo warzywa zupełnie inaczej smakują wtedy ![]()
Dla mnie też takie ze skórką mają lepszy smak. Tak samo jak ziemniaki gotowane w mundurkach
lubie sobie czasami takie zrobic na obiad albo salatkę z takich ziemniaczków
Raz że smak lepszy to też chyba bardziej zdrowe
Oj tak ziemniak ma zupełnie inny smak
Ja zawsze gotuję osobno
a Ty? @ewelka8990 ja do rosołu zawsze wkładam dużo marchewek i wszystkie warzywa są zjedzone , nic nie zostaje ![]()
A może ktoś robi serniczek na Wielkanoc i się przyda promocja ![]()
No i majonez w promocji !
Jak robicie serniczek to jaki ?
U mnie wlasnie srednio chca jesc warzywa a pozniej mi zal wyrzucac wiec robie pasztet ![]()
![]()
Sernik robie krolewski lub rosa ![]()
U mnie też tak jest więc robię sałatkę ![]()
Ja tez warzywka z mięskiem z rosółu przerabiam na pasztet ![]()
Ja zawsze osobno też ![]()
Oooo
Nie patrzałam aż tak daleko na pogodę, ale noo smutno jeśli się potwierdzi ![]()
Jak robi po prostu jarzynową to gotuje warzywa, koniecznie w mundurkach, po ugotowaniu obieram - mam wrażenie że lepiej smakują
Natomuadt jak tobie rosół i przy okazji sałatkę to wtedy idą z rosół do niej ![]()
![]()