Tylko uwaga! Bo moja mama zapomina później gdzie pochowała ![]()
Jak mi sie cos spodoba to sie w sumie nie zastanawiam skad sie ta tradycja wziela , tym bardziej , ze naprawde wiele fajnych pomyslow przychodzi z zza granicy
Tradycja szukania jajeczek w ogródku wzięła się z Niemiec - to jest jedyna rzecz którą pamiętam z lekcji niemieckiego ze szkoły
a tak to też nigdy nie zastanawiam się skąd jakaś tradycja się wzięła
To też jest dobre. Potem po świętach pewnie odnajduje
i ma zaskoczenie i mila niespodzianke
No właśnie u nas na francuskim mówili, że z Francji xd to ciekawe w końcu skąd
w każdym razie na pewno z zachodu ![]()
Uwaga dziewczyny! Mam sałatkę jarzynową!
Tata mi zrobił i przywiózł ![]()
![]()
O zazdro ja bym też chętnie zjadła
a jeszcze 2 tyg do świąt
Ooooo ja musiałam tydzień temu , zrobiłam z jarzyn z rosołu ![]()
Oj tak pogoda zawsze nas zaskakuje, chciałabym żeby w końcu było ciepło żeby nasze dzieciaki mogły w końcu kontynuować tradycję śmingusa żeby tradycja nie zanikła.
@ironiczniepateyczna to prawda chociażby tradycja kolendowania w święta Bożego Narodzenia kiedyś było tyle kolędników teraz nie chodzi nikt ![]()
A jakie są prognozy pogodowe na Wielkanoc? Coś już wiecie? Wiem że to jeszcze daleko a już jakieś prognozy mogą być ![]()
Uuuu deszczowo ale na plusie
U nas dziś tak samo cały dzień padało i zimno , niech się wypada co na Wielkanoc będzie cieplej ![]()
![]()
![]()
U nas nabyć coraz cieplej , byle do Wielkanocy tak było ładnie
@Magdallenka0897 na ten moment pogoda na święta nie wygląda optymistycznie
Ale trochę czasu jest wić jeszcze wszystko może się zmienić. Śniegu nie zapowiadają ![]()
Tak samo u nas w Inie chodzi jeszcze koza karnawałowa, ale w Polsce już coraz mniej
Ojej, u Ciebie to nie wygląda tak ładnie jak u Mnie .
nawet na minusie jest ![]()
Ale to w nocy tylko pokazuje minus
I tu pojawia się pytanie
robicie sałatkę jarzynową z warzyw z rosołu czy gotujecie osobno ? U mnie zawsze osobno się gotuje ![]()