Jak wygląda u Was Wielkanoc?

W zeszłym roku było bosko! :smiling_face:

Nooo tylko ja nie pokorzystalam bo byłam tuż po porodzie

U nas też trochę zamiera ale dla tego że zawsze w tym czasie za zimno na oblewanie , kiedyś było cieplej to po całej wiosce z wiadrami biegali w ten dzień nikt do sklepu pieszo nie szedł bo suchy już nie wrócił :rofl: ale jakoś fajnie tak było :two_hearts:

2 polubienia

Taaak u nas po osiedlu latali z wiadrami ale wtedy też jakoś tak mi się kojarzy na te święta ciepło było już a nie jak teraz ze czasem nawet śnieg jest

1 polubienie

U nas bukszpanem się koszyczki dekoruje i barwinkiem :blush:
@Magdallenka0897 na szczęście lali się na dworze więc nikt nie musiał , ale przebrać koniecznie musiał się bo to tłuszcz i wiesz jak to po zmywaniu naczyń :rofl:
@Mamuska357 ja pamiet jak szliśmy do kościoła i stali przed bramą i lali chlopaki niektórzy musieli wrócić do domu spowrotem tacy moksi byli🤣
@ironiczniepateyczna ostatnio wielkanoc jest dość chlodna i aby można się pochorować po takim dyngusie

1 polubienie

Tak jest u nas też tak było. To były czasy :face_with_hand_over_mouth:
U nas też się dekoruje koszyczek ale tylko bukszpanem

1 polubienie

Haha ale jak będą zawsze to wspominać :face_with_hand_over_mouth: może W tym roku będzie cieplej chociaż z tą pogodą to ostatnio różnie , cały czas nas zaskakuje :smiley:

1 polubienie

Ja już nie mogę się doczekać jak będzie tak ciepło że będzie można jechać z małym nad jezioro albo zrobić wieczorkiem grilla w ogródku

@Magdallenka0897 zima była konkretna to może lato tego roku będzie też piękne :heart_eyes:

2 polubienia

U nas córki szukają słodyczy od zajaczka po całym podwórku u babci w pierwszy dzień świąt. Drugi dzień świąt zazwyczaj jest u teściów :slight_smile:

1 polubienie

Z tym szukaniem słodyczy w ogródku to z tego co pamiętam zwyczaj z Francji :slight_smile: Ale też w Polsce się przyjął

Obyś miała rację :smiley: chociaż w ciąży wolałabym żeby było chłodniej :speak_no_evil: u nas dzisiaj piękna pogoda ale jutro niestety 8 stopni i deszcz ma padać :frowning: ale nich się wypada co na święta będzie ciepło :smiley: @zylciaaaa to u Ciebie jest tak samo jak u nas :star_struck: i my też zawsze w drugi jedziemy do teściów , ale tak obiad i do domu @ironiczniepateyczna no super sprawa , pamiętam ja lubiłam zawsze szukać to ja to też radość dla naszych dzieci :blush:

1 polubienie

Tak mi się właśnie wydawało że to szukanie prezentów pochowanych od zajączka to nie nasze tradycje z Polski tylko tak jak Halloween zapozyczone

1 polubienie

Uwielbiam takie “aktualizacje” roznych tradycji . Bardzo podoba mi sie pomysl z tym szukaniem slodyczy czy jajek w ogrodzie . Tak samo jak elf psotnik na bozenarodzenie :heart_eyes: tez nowosc a jednak sprawia tyle radosci .
Ah i halloween tez kocham :see_no_evil:

2 polubienia

I to takie zaskakujące jest , że u każdego inaczej :smiley:

2 polubienia

Dla dzieciaków to fajna sprawa :smiling_face: zawsze to dodatkowo atrakcja

1 polubienie

U nas szukanie jajek obowiazkowo :heart: ja tego w dzieciństwie nie mialam ale synowi robie i nawet moja mama podłapala i jak jedziemy do niej ma obiad to w ogrodzie u niej tez sa rozne rzeczy pochowane :heart:

4 polubienia

Muszę pogadać z teściową i może też takie rzeczy w ogrodzie wprowadzimy…. Tylko nie wiem czy w tym roku będziemy u niej na święta czy ona przyjeżdża do nas

1 polubienie

Niektóre są naprawdę fajne, choć wiele staropolskich tradycji też ginie z każdym rokiem.

Koniecznie zróbcie tak, a tym bardziej jak będzie ładna pogoda i zobaczycie ile radości jest w szukaniu :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: i oczywiście dajcie później znać :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie