Jak zabić nudę w ciąży :/

Oj tak to prawda z starszymi dziećmi czas tak leci szybko że nie zdazysz się obejrzeć a tu już końcówka ciąży.

Zapraszam do mnie ,pomożesz mi przy 2jce dzieci i zapomnisz co to nuda i o niej pomarzysz od razu :smiley:
A tak serio to korzystaj póki możesz :slight_smile:
Ja łaziłam po galeriach sobie jeszcze :slight_smile:

1 polubienie

Ja co prawda niedawno urodziłam, ale dziś wyprałam swój telefon w pralce z kocami. Dlatego nuda z dziećmi w domu mi nie straszna…

Jejku @Lalka jak to się stało?

Haha dokładnie :sweat_smile::sweat_smile:ja przy trójce marzę o nudzie :sweat_smile::sweat_smile: ja jak wyrwę się na zakupy to wracam po paru godzinach​:rofl::rofl:

1 polubienie

No no :smiley: mi to sie marzy kilka h przed tv nieoderwanie , w końcu bym nadrobiła zaległości na netflixie :wink: pod kocem i żeby mi jeszcze ktoś podstawiał przekąski :smiley:

1 polubienie

Ja teraz przez ciaze cierpie na bezsenne noce😂 chyba dobrnelam na koniec netflixa bo mam wrazenie ze juz wszystko ogladalam.
W dzien chodze po scianach… Dobrze ze corka idze na pare h do przedszkola, bo bym jej nie ogarnela

I jak teraz wygląda telefon?

Ja jak wracam ze spaceru z synem to muszę się położyć na 10 minut xd ale zazwyczaj syn jest stęskniony za zabawkami i sam się wtedy bawi

1 polubienie

ja przy trójce to nie mam możłiwości się położyć… może jak pójdą do przedszkola… to wtedy będę kimać w pracy przy biurku :wink:

3 polubienia

Hahah oj to to było by idealne :sweat_smile: też bym tak chciała. Chociażby zwykłe siedzenie na tarasie w spokoju bez koniecznosci wsluchiwania czy któreś z dzieci nie płacze :sweat_smile:

1 polubienie

Witah w klubie :sweat_smile: ja mogę się jedynie położyć jak mąż jest w domu i z dziećmi zostaje w salonie a ja idę do sypialni się położyć :rofl:

I nie przychodzą od razu do Was? Bo mój syn po 2 minutach jest z książeczka żeby mu czytać, i muszę robić to ja :smiley:

no właśnie, taki los mam hehe

Jak placza to luz :sunglasses::disguised_face: mnie stawia na nogi jak sie nagle robi za cicho :joy:

1 polubienie

Dokładnie, ja jak tylko słyszę że robi się cicho od razu biegnę do pokoju, bo to oznacza że mała robi coś nielegalnego :stuck_out_tongue_closed_eyes::sweat_smile:

1 polubienie

Córka dobija się do drzwi ale jest jeszcze za mała i nie sięga do klamki na szczęście :rofl::rofl: a syneka miesiąc to jeszcze nie ogarnia że mama się ulotniła na drzemkę :smile:

Hahah a no znam temat :rofl: moja też zawsze coś broi po cichu :rofl:

Mnie też cisza od razu zastanawia… I tez lecę sprawdzić co jest grane

1 polubienie

Rozumiem Cię, samotność i nadmiar czasu w ciąży potrafią być naprawdę trudne, szczególnie kiedy normalnie ratuje Cię ruch, a teraz musisz go ograniczać. Może spróbuj znaleźć sobie jakiś serial albo sagę książek, w które wciągniesz się na dłużej. Dobrym pomysłem może być też kurs online, na przykład językowy, albo delikatne ćwiczenia, jeśli lekarz pozwala. Ja poradziłam sobie z tą nudą dzięki zajęciom jogi, basenowi i oglądaniu seriali, takich jak „Gotowe na wszystko” czy „Przyjaciele”. Dodatkowo, wiedząc że zawsze potrzebuję zajęcia, pracowałam prawie do końca ciąży. Dzięki tym wszystkim rzeczom udało mi się przetrwać ten czas.